Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

usmcsas

Çalışkan
Aslında ilk Post'da Majdev sürümleri vermiş SFP-All-FW.zip. Yazı uzun ve ben konuya hakim olamadığımdan ilk seferinde birçok detayı atlamışım. YouTube üzerinde Recep Baltaş'ın videosunu izleyince ve şu kısa yazıyı görünce olayı kavradım SFP Kullanarak İnternet Hızınızı Nasıl Artırabilirsiniz? - Techolay Burada video cinsinden de anlatılıyor

Benim konum İzmir/Karşıyaka Mavişehir semti, buraya fiber geleli 3-5 ay oldu yani yeni/farklı ekipmanlar kullanılmış olabilir. Tanıdığımın başka GigaFiber'li insan yok, bölgeden bölgeye değişiklik olabilir. Yani benim sonuçlar her yerde aynı şekilde çıkacak diye bir şey yok :D

Ama şunu da eklemek isterim. Zamanında, belki 3-5 yıl önce falan, İstanbul Beşiktaş için bir kampanya/seçenek vardı, parasını verene (normal ücret değil) 10G fiber veriyorlardı, bu kampanya bitti, hatta internette bile bulmak zor, düşünüyorum belki Beşiktaş'da 2.5G modül ile 2.5G simetrik internet alınabilir.
Hocam sürüm düşürme işleminde SFP'nin gireceği Arduino kart ve lehimlemek gerekmiyor mu? Bunu yapamam diye dedim. Rica etsem kargolasam sizde hazır bir set varsa benim SFP için de gerçekleştirebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam sürüm düşürme işleminde SFP'nin gireceği Arduino kart ve lehimlemek gerekmiyor mu? Bunu yapamam diye dedim. Rica etsem kargolasam sizde hazır bir set varsa benim SFP için de gerçekleştirebilir misiniz?

Daha önce verdiğim Link'de hazır kırılmış ve OpenWrt yüklü bir SFP modülü geliyor, bu sebeple ben lehim/ardino kart işine falan hiç girmem gerekmedi. O işler galiba OpenWrt yüklü olmayan SFP modüller için. Ben sadece lokal ağda olan bir SFP portuna modülü taktım, aynı zamanda aktif olması için fiber kabloyu takmam gerekti. Sonrasında arayüzünden Link'deki Firmware'i yükledim Video'da anlatıldığı gibi. Özel bir şey yapmadım yani...

Edit: Bu aşamada @Majdev'e bir soru sormak isterim. Video'da download hızı 1300 Mbit hızlara yükseliyor, benim için artış çok daha fazla oldu fakat upload yine 950Mbit civarlarında kaldı acaba upload hızının da 1300MBIT civarlarına yükselmesini beklemeli miydim? Belki ISP tarafından limit konmuş olabilir fakat yine de denemem gereken farklı bir şey olabilir mi diye sormak isterim.

Daha önce verdiğim Link'de hazır kırılmış ve OpenWrt yüklü bir SFP modülü geliyor, bu sebeple ben lehim/ardino kart işine falan hiç girmem gerekmedi. O işler galiba OpenWrt yüklü olmayan SFP modüller için. Ben sadece lokal ağda olan bir SFP portuna modülü taktım, aynı zamanda aktif olması için fiber kabloyu takmam gerekti. Sonrasında arayüzünden Link'deki Firmware'i yükledim Video'da anlatıldığı gibi. Özel bir şey yapmadım yani...
Ürünü aldığınız AliExpress linikini özelden atar mısınız?

Edit: Bu aşamada @Majdev'e bir soru sormak isterim. Video'da download hızı 1300 Mbit hızlara yükseliyor, benim için artış çok daha fazla oldu fakat upload yine 950Mbit civarlarında kaldı acaba upload hızının da 1300MBIT civarlarına yükselmesini beklemeli miydim? Belki ISP tarafından limit konmuş olabilir fakat yine de denemem gereken farklı bir şey olabilir mi diye sormak isterim.
Tahminimce bağlı olduğunuz santralde Download limiti koymayı unutmuşlar. Upload hızınızın artacağını düşünmüyorum.

Sürüm düşürme için arayüzü kullanabilirsiniz.