SFP rootlama işleminden sonra "sending image to the FSP"'de kalıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan cempehlivan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 37
  • Görüntüleme Görüntüleme 198
Köprülenmiş bir cihaz neden lokal ağınızda aynı IP bloğunda?
Evet siz deyince fark ettim. Köprülenmiş bir cihazın, router IP'sinde ne işi var anlamadım. O SFP'ye demek ki 192.168.2.1 IP'si verilse çözülecek demek ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Huawei SmartAX MA5671A SFP ile bende bağlanmayı başardım, Alcatel Lucent G-010S-P ile nedense O2-3 arasındaydı. [SOL]
Eki Görüntüle 108283

Cihaz bana bu şekilde geldi, hiç ellemedim o ayarlara.
Hocam IP bloğunu değiştirmelisiniz. Erişim IP adresi 192.168.2.1 gibi farklı blokta olmalı. Bu sebeple sorun yaşadık demek ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet siz deyince fark ettim. Köprülenmiş bir cihazın, router IP'sinde ne işi var anlamadım. O SFP'ye demek ki 192.168.2.1 IP'si verilse çözülecek demek ki.
Bahsettiğiniz şeyleri ONT için (192.168.100.1) yapmıştım ancak erişilmiyordu.

192.168.2.10 Atayayım mı?

Hocam sizin tam olarak ne yapmak istediğinizi anlamadım. ONT ya da SFP fark etmez, WAN üzerinden bağlı ise, yani internete bu cihazlar aracığıyla çıkıyorsanız, router üzerindeki LAN'dan zaten erişemezsiniz. Çünkü o anda cihaz, routerda LAN'a katılan cihaz konumunda değil, dışardan hizmet veren konumunda oluyor.

Bağlantı kurabilmek için zaten WAN olarak değil LAN olarak router'a dahil etmeniz gerekiyor ki ui a veya ssh a erişebilin. Ama LAN üzerinden bağladığınızda da zaten cihaz o an asli görevini yerine getirmemiş oluyor. Dışardan bağlantı kursanız da canlıda olmayan bir cihaza bağlantı kurmuş olursunuz.

Kısaca router + ONT ile internete çıkıyorsanız o anda localden veya uzaktan fark etmez ONT arayüzüne ulaşamazsınız. En azından benim teknik bilgim bu şekilde. Bu şekildeki bağlantıda ONT e erişilebilen bir yapı var mı bilen varsa öğrenmiş oluruz.

Huawei SmartAX MA5671A SFP ile bende bağlanmayı başardım, Alcatel Lucent G-010S-P ile nedense O2-3 arasındaydı. [SOL]
Hocam bildiğim kadarıyla SOL tarafındaki OLT de Huawei. Belki Alcatel ile uyumsuzluk olmuş olabilir.
Performans farketti mi? Bir de RX dBm kaç alıyorsunuz SOL da?

Hocam köprü modunda P2812 modeme bu yoldan bağlanabiliyorum ve uzak erişim ile de yönetebiliyor, SSH bağlanabiliyorum. Ben de diyorum ki aynı konfigürasyonları ONT'ye uygularsak bağlanabiliriz teoride diyorum ama arkadaşın elinde SFP var mış. SFP olayında nasıl olur pek fikrim yok.

Kaldı ki şu şekilde düşünelim: ONT'de bir nevi köprüleme mantığında çalışıyor. LAN portuna özellikle bağlayıp yerel Statik IP atamadıkça bağlanılamıyor. Şimdi, bilgisayara Statik IP atadığımızda arayüzüne erişebiliyoruz. Aynı konfigürasyon Keenetic'de de yapılabiliyor ve bağlanılabiliyor. Ben de diyorum ki yani aynı konfigürasyonu ONT'ye uygularsak internet bağlantısı kopmadan bağlanılabilir Keenetic'den. Hatta işi abartıp KeenDNS yöntemi uygulanırsa teoride bağlanılır gibi duruyor ama inanın bilmiyorum. Bunu deneyecek birileri lazım işte. Fiberim de olmadığı için köprü modundaki P2812'de yapıyorum ama genele bakıldığında teoride aynı mesele ONT'de de çalışmalı. Ancak arkadaşın elinde SFP var mış yani nasıl işler fazla fikrim yok.

Fiber altyapım olsaydı eğer kendim denemeler yapar sonuçları bildirirdim gerçekten.

Son düzenleme:
Hocam bildiğim kadarıyla SOL tarafındaki OLT de Huawei. Belki Alcatel ile uyumsuzluk olmuş olabilir.
Performans farketti mi? Bir de RX dBm kaç alıyorsunuz SOL da?
-25.80dBm ile -25.30dBm arasında değişiyor. Keenetic 1GE portu max 944mbps aldığı için pek anlamadım, daha güçlü router ile deneyeceğim.
Ayrıca SFP IP'si ile ilgili bir şey değiştirmem gerekiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…