Hocam Domain ve Erişim altından ONT için ayrı bir domain atadınız mı? Örneğin alan adınız "xxxx.keenetic.pro" olsun. ONT cihazı için mesela "ONT.xxxx.keenetic.pro" yapmalısınız. Uzaktan erişim sınırsız modda olmalı, protokol HTTP ve port ise 80 olsun. Yönetim portu 80 üzerinden gerçekleşiyor.
Sınırsız erişim dediğiniz nedir? Evet domain atadım, hatta SFP 192.168.1.10 arayüzünde çalışıyor ancak sağlayıcı portuna aldığım gibi web erişimi gidiyor.

Sınırsız erişim dediğiniz nedir? Evet domain atadım, hatta SFP 192.168.1.10 arayüzünde çalışıyor ancak sağlayıcı portuna aldığım gibi web erişimi gidiyor.
Sınırsız erişimden kastı yani yönlendirme yaptığınızda sanıyorum Keenetic ek olarak bir doğrulama yapmadan ONT login ekranını veriyor. Bunun önüne geçmek içinse Sınırsız erişimi seçmeniz gerek. Diğer istemci ayarını seçip ONT yerel IP adresi girmeniz gerek. Statik IP kullanmıyor iseniz bulut erişim moduna alın.
Screenshot_20241218-141309_Brave~2.webp

Kullandığım konfigürasyon şu şekilde.
Not: Statik IP hizmetim olduğu için ben KeenDNS modunu doğrudan erişim moduna aldım.

Ayrıca kullanıcılar ve erişim menüsünden de aşağıdaki ayarları uyguladığınıza emin olun:
Screenshot_20241218-141941_Brave.webp

Sınırsız erişimden kastı yani yönlendirme yaptığınızda sanıyorum Keenetic ek olarak bir doğrulama yapmadan ONT login ekranını veriyor. Bunun önüne geçmek içinse Sınırsız erişimi seçmeniz gerek. Diğer istemci ayarını seçip ONT yerel IP adresi girmeniz gerek. Statik IP kullanmıyor iseniz bulut erişim moduna alın.
Eki Görüntüle 108250
Kullandığım konfigürasyon şu şekilde.
Not: Statik IP hizmetim olduğu için ben KeenDNS modunu doğrudan erişim moduna aldım.

Ayrıca kullanıcılar ve erişim menüsünden de aşağıdaki ayarları uyguladığınıza emin olun:
Eki Görüntüle 108251
1734521976480.webp

Bulut modunda kullanıyorum, 502 hatası veriyor.
1734522077500.webp

2. attığım ayarları da uyguladınız mı?

Bu arada 192.168.1.10 yazmışsınız ama ONT'nin yerel IP adresi olmalı. Örneğin 192.168.100.1 ise bunu aynen yazmanız gerekli.

Bu adres şu an hiçbir yere çıkmadığından ötürü bu hatayı alıyorsunuz şu an.

Keenetic'in default erişim IP adresi 192.168.1.1'dir. ONT 192.168.100.1 ise bunu aynen yazacaksınız yani.

2. attığım ayarları da uyguladınız mı?

Bu arada 192.168.1.10 yazmışsınız ama ONT'nin yerel IP adresi olmalı. Örneğin 192.168.100.1 ise bunu aynen yazmanız gerekli.

Bu adres şu an hiçbir yere çıkmadığından ötürü bu hatayı alıyorsunuz şu an.

Keenetic'in default erişim IP adresi 192.168.1.1'dir. ONT 192.168.100.1 ise bunu aynen yazacaksınız yani.
2. attığınız Router'ın portları değil mi, ONT değil SFP 192.168.1.10
Sen benim dediğimi anlamadın boşver.

2. attığınız Router'ın portları değil mi, ONT değil SFP 192.168.1.10
Sen benim dediğimi anlamadın boşver.
Biraz karışık anlattınız. Hangi cihazları kullandığınızı ve hangi IP aralığında kullandığınızı bana tam iletmediniz ben de körlemesine gittim doğal olarak. SFP kullanıyormuşsunuz madem de SFP erişim IP nedir? Keenetic'in erişim IP'si nedir? SFP doğrudan Keenetic'e mi bağlı? Bu bilgileri verin ki bir şeyler yapalım. Benlik bir sorun yok. :)

Biraz karışık anlattınız. Hangi cihazları kullandığınızı ve hangi IP aralığında kullandığınızı bana tam iletmediniz ben de körlemesine gittim doğal olarak. SFP kullanıyormuşsunuz madem de SFP erişim IP nedir? Keenetic'in erişim IP'si nedir? SFP doğrudan Keenetic'e mi bağlı? Bu bilgileri verin ki bir şeyler yapalım. Benlik bir sorun yok. :)
Üstte belirttiğim gibi SFP ip'si "192.168.1.10". Tplink MC220L Media Converter ile bağlı. Router ip'si 192.168.1.1

Verdiğiniz ebay linkinden aldım aslında. Huawei SmartAX MA5671A.
Keenetic cihazlarımdan memnunum. Belki ilerde değiştiririm :)

Evet haklısınız elimdeki cihazın portları 1 Gbps onu düşünmemişim :) En azından SOL ile de çalıştığını teyit etmiş olduk.

SOL ile deneyecek olan arkadaşlar varsa detay bilgileri vereyim;

Elimdeki mevcut ONT: Huawei OptiXstar HG8010Hv6-10
Aldığım SFP: Huawei SmartAX MA5671A
Router: Keenetic Ultra Fiber Router

SFP i de rehberde belirtildiği gibi rootladım ve routerın SFP portuna taktım. Yalnız ben ikinci aşaması olan firmware yükleme yapmadım/yapamadım. Sadece rootlama yaptım.

ONT IP Adresi: 192.168.100.1 (Cihaz arkasında yazıyor)
Kullanıcı ve şifre de yine cihaz arkadasında yazıyor.
ONT i WAN portundan çıkarıp LAN portuna taktım.

Cihaza erişmek için bu subnetten IP almanız gerekiyor. Ben pc e ikincil IP adresi olarak 192.168.100.10 atadım.

Eki Görüntüle 107897

Bu sayede hem SFP e (192.168.1.10) hem de ONT e (192.168.100.1) aynı anda bağlanıp ONT den SFP e verileri aktardım.

SOL için;
SN
Hardware Version
Software Version
WAN MAC Adresi (ONT arkasında yazıyor)

SFP e girilmeli.

yine rehberde belirtilğini gibi SFP e ssh ile de bağlanıp software version güncelleme için gerekli 3 komutu çalıştırdım.

Sonrasında Keenetic tarafında SFP portunu "sağlayıcı" olarak değiştirdim. İnternet VLAN ID 100 olarak girdim. PPoE bilgileri ile bağlantı kurabildim.

@Majdev araştırmaların ve rehber için çok teşekkürler! emeğine sağlık.
Huawei SmartAX MA5671A SFP ile bende bağlanmayı başardım, Alcatel Lucent G-010S-P ile nedense O2-3 arasındaydı. [SOL]

Eki Görüntüle 108283

Son düzenleyen: Moderatör: