Şimdiden bunun hayalini kuruyorsan, gayet de yapılabilir. Sorun tamamen kendini geliştirmekte. Bir noktaya gelip bırakırsan bir anlamı kalmaz. Bu sektörde kendini sürekli eğitmelisin ve en iyi olmaya çalışmalısın; yoksa pek bir anlamı yok.

Hocam önce neyi sevdiğine ve nelerle uğraşacağına bir karar ver. Ne zaman sayfayı resetlesem siz varsınız sayfamda ve aynı soruları farklı kılıflarla sorup duruyorsunuz, bu kaçıncı konu oldu yahu :D?

Oyun mu yapacaksınız? Yazılım mı geliştireceksiniz? Robotik mi kodlayacaksınız? Uzayla ilgili bir şeyler mi yapacaksınız? Bence bi' yerinizde durun yahu. RPG oyunlarındaki gibi bir anda her şeyi yapamazsınız, tak diye gelişemezsiniz. Hayatın gerçekleri bu. Önce sınavınızı bitirin, sonra da neyi hobi olarak yapmak istiyorsanız onun eğitimlerini alın. Bu kadar basit.

Bu çelişkili bir cümle. Kendiniz kod yazamıyorsanız dil bilmiyorsunuz demektir. Hoş bilmek de zorunda değilsiniz. Başka hobilere yönelebilirsiniz.
Hobi, siz ne takıldınız ya bana ben sizden hobilerimi bırakmalı mıyım diye bir soru sormadım. Siber güvenlik yapılmalı mı? Yapılmamalı mı?