sirius

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
8
Oda sıcaklığı projesi için DHT-22 sensörü alacağım. DHT-22 harici bir öneriniz var mı? Ama asıl sorum aynı sensörler arasındaki fiyat farkı neden? Mesela Amazon üzerinde DHT-22 Robotistan'da 146 TL, başka satıcıda 175 TL, bir başkasında 250 TL. Ne farkları var? En ucuzunu alsam yeter mi?

Buyuk ihtimalle farklar sizi etkilemez, sicaklik araliklari degisiyor, ornegin bildigim kadariyla DHT-22 -40°C – +80°C arasi olcebilirken, SHT-20 vs. +125 dereceye kadar cikabiliyor.

Onun disinda veri cikislari tek hat veya I2C olarak degisebiliyor ama genelde pek etkilemiyor.
Bir de olcum sikliklari degisiyor diye biliyorum, hatirladigim kadariyla DHT-22 2 saniyede bir olcerken, SHT-20 vs. yarim saniyede bir olcum yapabiliyordu.

Buyuk ihtimalle farklar sizi etkilemez, sicaklik araliklari degisiyor, ornegin bildigim kadariyla DHT-22 -40°C – +80°C arasi olcebilirken, SHT-20 vs. +125 dereceye kadar cikabiliyor.

Onun disinda veri cikislari tek hat veya I2C olarak degisebiliyor ama genelde pek etkilemiyor.
Bir de olcum sikliklari degisiyor diye biliyorum, hatirladigim kadariyla DHT-22 2 saniyede bir olcerken, SHT-20 vs. yarim saniyede bir olcum yapabiliyordu.
Hocam farklı sensörler arasındaki farkları biliyorum. Demek istediğim aynı ama farklı fiyattaki sensörler değişiklik yaratır mı?

Hocam farklı sensörler arasındaki farkları biliyorum. Demek istediğim aynı ama farklı fiyattaki sensörler değişiklik yaratır mı?
Ha yanlis anlamisim kusura bakmayin, yani yaratmamasi gerekiyor. En ucuzunu alsaniz yeter, bu tarz durumlar zaten sadece her seyi herkes istedigi fiyata satabildigi icin oluyor.

Biz okuldaki projelerimizde Robotistan'dan alinma DHT-22 ve DHT-11'leri kullanmistik, yani herhangi bir problem yaratmadi. Gayet stabil ve dogruydu degerler genel olarak.

Sapphire RX 9070 XT Nitro+’ın fiyatı da her sitede, her satıcıda farklı. Pahalı olanı alınca daha mı çok FPS alırım?

Ürünün markası belli, modeli belli. Satan istediği fiyata satar.

Sapphire RX 9070 XT Nitro+’ın fiyatı da her sitede, her satıcıda farklı. Pahalı olanı alınca daha mı çok FPS alırım?

Ürünün markası belli, modeli belli. Satan istediği fiyata satar.
Markasının belli olduğunu söyleyebilir misiniz bana? Hepsinin tek fabrikadan çıktığının garantisini nasıl verebilirsiniz? 150 TL'lik nereden geldiği belli olmayan, kalite farkı olabilecek sensörle tek bir fabrikadan çıkan ürünü karşılaştırmışsınız tebrik ederim.

1754754242356.webp

Markasının belli olduğunu söyleyebilir misiniz bana? Hepsinin tek fabrikadan çıktığının garantisini nasıl verebilirsiniz? 150 TL'lik nereden geldiği belli olmayan, kalite farkı olabilecek sensörle tek bir fabrikadan çıkan ürünü karşılaştırmışsınız tebrik ederim.

Eki Görüntüle 171604

Daha pahalı olan daha kötü de olabilir sonuçta serbest piyasa. Kullanıcı yorumlarına bakmak lazım bence.

Ben anakarttan çıkan probları kullanıyorum gayet sağlıklılar. Derece sınırları da yüksek 120 civarı oluyorlar genelde.