Sıçrayan tükürükten hastalık bulaşır mı?

HIV kan hastaligi tukurukten bulasmaz. Tukurukle bulasabilecek hastaliklar Corona, grip, ucuk, nezle vb hastaliklar sadece.

HIV kan hastaligi tukurukten bulasmaz. Tukurukle bulasabilecek hastaliklar Corona, grip, ucuk, nezle vb hastaliklar sadece.
Hocam emin misiniz? Rahatladım biraz. Birde sabah biraz dudağımdaki deriler soyulmuştu onları koparmıştım(dudağım hafif yara gibiydi ama kanama falan yoktu dudağımda) ama olay öğleden sonra oldu. Bir şey olmaz diyorsunuz yani. Kuduz da heralde arkadaş ısırılmış olsa okula vb gelmezdi.

Kuduz asiri nadir gorulen bir hastalik korkacak bir sey oldugunu sanmiyorum.

Evet hocam Hiv virüsü tükürük yoluyla bulaşmaz merak etmeyin. Aşağıya link bırakıyorum, oraya bakabilirsiniz.

Kaynak

Hocam ben bunu aileme nasıl açıklıyım, ee anne ben kuduz tahlili yaptırmak istiyorum falan ne bileyim yani.
Açıklama, git sağlık ocağına salla bir şeyler köpek ısırdı falan de. Ya da bekle birilerini dişleme isteği gelirse içinden gidersin.

Açıklama, git sağlık ocağına salla bir şeyler köpek ısırdı falan de. Ya da bekle birilerini dişleme isteği gelirse içinden gidersin.
Hocam yok geçti arada böyle atak gibi geliyor sonra geri gidiyor. Unuttum ben bu olayı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…