Uzun bir süre Android (reno 5 Lite) kullandıktan sonra iPhone'a geçmeyi düşünüyorum. Öncelikle, boyutu benim için önemli olduğundan Pro Max tercih edeceğim. Sıfır olacak şekilde 13 ya da 14 Pro Max tahmini ne kadara mal olur ve hangisini almak daha mantıklıdır?

Moderatörlerin azizliğine uğradım, konu başlığı "Pro Max" olacak...

13 ya da 14 Pro Max'in sıfırı gereksiz pahalı. Telefoncularda sıfır olacağını düşünmüyorum. Eğer Hepsiburada'dan alacaksanız o paraya 16 Pro Max alırsınız :D
2.elde sıfıra yakın 40 50k ya bulunur 14 Pro Max için.
Yani illa iPhone demiyorsanız amiral gemisi Android'ler almanızı öneririm. Ön yargınız olmasın.

Hiçbir şekilde Android istemiyorum. iOS olması benim için gayet yeterli bir sebep. Teşekkür ederim yine de.

Düşük segment kullandınız. Mağazalarda S25 Ultra vs deneyimlerseniz daha iyi olur. iPhone 13 Pro Max'ya da 14 Pro Max'i 2.el bulursunuz ki alacağınız Android'ler daha iyi ve daha uzun ömürlü.

13 ya da 14 Pro Max'in sıfırı gereksiz pahalı. Telefoncularda sıfır olacağını düşünmüyorum. Eğer Hepsiburada'dan alacaksanız o paraya 16 Pro Max alırsınız :D
2.elde sıfıra yakın 40 50k ya bulunur 14 Pro Max için.
Telefoncularda sıfır ayarında ikinci el bulabilir miyim? Pil sağlığı minimum 95 olacak şekilde tabii ki.

Yani illa iPhone demiyorsanız amiral gemisi Android'ler almanızı öneririm. Ön yargınız olmasın.
Düşük segment kullandınız. Mağazalarda S25 Ultra vs deneyimlerseniz daha iyi olur. iPhone 13 Pro Max'ya da 14 Pro Max'i 2.el bulursunuz ki alacağınız Android'ler daha iyi ve daha uzun ömürlü.
Benim Android telefonlarla ilgili bir sorunum yok. Sorunum direkt Android ile. Sevemiyorum bir türlü. IOS kadar sağlam gelmiyor bana ve bence gerçekten de öyle.

Telefoncularda sıfır ayarında ikinci el bulabilir miyim? Pil sağlığı minimum 95 olacak şekilde tabii ki.

Benim Android telefonlarla ilgili bir sorunum yok. Sorunum direkt Android ile. Sevemiyorum bir türlü. IOS kadar sağlam gelmiyor bana ve bence gerçekten de öyle.
Her biri farklı. OneUI, HyperOS, FunTouch, MagicOS, HiOS gibi. Hepsi farklı deneyim verir ve baştan aşağı farklıdır.

Her Android aynı değil.

Hiç sağlıklı olmaz. Garantisi muhtemelen bitmiştir ve garanti yoksa bu daha pahalıya batarya değişimi vs demektir. Sıfır 15 Pro Max alabilirseniz alın.

Benim Android telefonlarla ilgili bir sorunum yok. Sorunum direkt Android ile. Sevemiyorum bir türlü. iOS kadar sağlam gelmiyor bana ve bence gerçekten de öyle.

Çok yanlış ön yargı. Dediğim gibi S25 Ultra gibi telefonları incelemenizi öneririm. IOS'tan hiçbir farkı yok hatta IOS'tan daha iyi olduklarını söyleyebilirim. Güvenlik konusundada hepsi gayet iyi korunuyor.

Doğrudur ama bütçeniz yoksa almamak çok daha doğru. Ya 16 Pro ya da Android. Bu yapmaya çalıştığınız çok zorlama çözüm. Düz iPhone almayayım; Pro olsun, 0 olsun ama 16 Pro pahalı derken olmuyor işte. İkinci el temiz bulabilirseniz 2022-23 cihazlarına 40-50 bin TL vermek saçma olsa da tek yolunuz orası.

13 Pro ve 14 Pro serileri üretimde değil. Apple Pro serilerini yenisi çıktığı gibi üretimden kaldırıyor. 0 olarak bulmanız çok zor.

O cihazların sıfırları dışında hiçbirinin bataryası 80-85 üstü değildir. Sıfırları normal piyasasına göre oldukça yüksek fiyatlara satılıyor.

Doğrudur ama bütçeniz yoksa almamak çok daha doğru. Ya 16 Pro ya da Android. Bu yapmaya çalıştığınız çok zorlama çözüm. Düz iPhone almayayım; Pro olsun, 0 olsun ama 16 Pro pahalı derken olmuyor işte.
"Zorlama"lık bir şey yok. Bilgim olmadığı için bu modellerin sıfırları bulunabiliyor mu ve bulunabiliyorsa fiyatları nedir, diye sordum. iPhone alacağım kesin, eğer bu modellerin sıfırlarını 40-45 bin bandında bulabilirsem bu modelleri alacağım. Eğer bulamazsam da bütçeyi yükseltip 16 Pro/Pro Max düşüneceğim.

Android düşünseydim bunu en başında zaten belirtirdim. O lanet işletim sistemini ve türevlerini benimseyemiyorum, günahsa da tek günahım bu oluversin.

Hepinize teşekkür ederim.

Düşük Android telefonlarında hali ile deneyim de kötü olur. Reno 5 Lite bir örneğidir mesela. Şu an yeni yeni düşük seviye android cihazlar can sıkmayan bir hale getiriliyor. Şu an bence İOS OneUI'a karşı puan kaybediyor. Samsung denemekden hiç çekinmeyin. Gidin Teknoloji mağazalarını gezin. Arayüzleri deneyin. İçinize sinen cihazı almadan önce konu açarsanız sevinirim. Bizde en doğru cihazı seçmenize yardımcı oluruz. Bir de 3 yıl öncesinin cihazını almayın lütfen.