keremcam

Uzman
Merhaba, eski bilgisayarımı yeniliyorum ve maksimum 19/20 bin TL bütçe ile yeni bir ekran kartı almak istiyorum, seçeneklerim başlıktaki gibi. Aslında 19 bine mis gibi sıfır Sapphire 9060 XT'ler var ama öbür yanda 4070 olunca da gönül kaymıyor değil tabii. Ancak aldığım 4070 ortalama iki yaşında ve garantinin sonuna yaklaşmış olacak, arızalı-sorunlu çıkma vs. durumlar da ikinci elde her zaman var. Bunun yanında 9060 XT'yi peşin fiyatına taksitli alabildiğim için 4070'in bir de ekstra finansman maliyeti olacak bana.

Sistemde kullanılacak işlemci R5 7500F. Çok ağır bir oyuncu vs. değilim, genelde sadece Microsoft Flight Simulator ve GTA oynanacak. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Şahsen RX 9060 XT alırdım çünkü Adrenalin Software'in arayüzü güzel ve çok kullanışlı. Ayrıca her ne kadar 16 GB fazla olsa da ufaktan göz kırpıyor. Yeni FSR teknolojileri ve optimizasyonlar geldikçe daha da stabil ve performanslı olacak. Şu anki kullandığım RX 6700'de eskiden FSR-Frame Generation hiçbir şey yoktu, AMD geleceğe dönük güncellemelerde daha avantajlı. UV potansiyelide yabana atılmamalı. Bu avantajlarından dolayı tavsiyem bu yönde olacak. Hem sizde oyun için kullancaksınız.

Hocam maalesef ondan emin olmak takdir edersiniz ki çok zor, yani 2 yıldır adamda olan bir kartla ne yaptığını da bilemeyiz. Belki termal padlerin falan değişmesi gerekiyordur vs. vs. Bir arkadaşım falan satıyor olsa zaten direkt ondan alırdım. Bir de Mac'e alıştıktan sonra çok uğraşmak istemiyorum artık bilgisayarla, ben bilgisayara değil bilgisayar bana hizmet etsin istiyorum.

Şahsen RX 9060 XT alırdım çünkü Adrenalin Software'in arayüzü güzel ve çok kullanışlı. Ayrıca her ne kadar 16 GB fazla olsa da ufaktan göz kırpıyor. Yeni FSR teknolojileri ve optimizasyonlar geldikçe daha da stabil ve performanslı olacak. Şu anki kullandığım RX 6700'de eskiden FSR-Frame Generation hiçbir şey yoktu, AMD geleceğe dönük güncellemelerde daha avantajlı. UV potansiyelide yabana atılmamalı. Bu avantajlarından dolayı tavsiyem bu yönde olacak. Hem sizde oyun için kullancaksınız.
MSFS'de VRAM'e abanan bir simülatör aslında. Öyle de bir avantajı var 9060'ın. Teşekkürler.

Oyun testlerin de 4070'in performansı daha iyi ama hocam?

buyurun hocam, evet daha önce çıkmış bir kart garantisi bitecek bir kart almak bilmiyorum, temiz bulmak zor mu emin değilim. Ben şanslıyım bu konuda daha birkaç gün önce 4070 12.000'TL'ye kendi yakın arkadaşımdan aldım tertemiz garantisinin bitmesine dün baktım 6 ay var faturasına. Gayet de güzel kart 16-17 bine de tertemiz bulabilirse bence 4070 almalı.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...-2x-garantili-sifir-ayarinda-1267993674/detay Şöyle bir ilan buldum isterseniz değerlendirin hocam.

Son düzenleme: