Doğru, Fransızca anadilinde eğitim görmüş kişiler hariç Türkiye'de iyi Fransızca bilen bir öğretmene denk gelmek piyango gibi olur, iyi bilenlerin de ücretleri en az 2 kat fazla olur. Diyelim yeterli maddi durumu var konu sahibinin, 2 kat fazla para vermemek için öğrenmesin mi? En azından bir kursa bile gitse artık elinin altında yapay zeka var, aylık 500 TL vererek onu olası hataları yakalayabilmek için kullanabilir doğru prompt vererek. Eskiden bu imkan da yoktu, ben 6. ayda fark ettim ilk öğretmenimin o kadar da iyi bilmediğini mesela.

Bu yüzden zaten yeni dil öğrenmiyorum şu an ingilizcem B2-C1 arasındadır ama tek kaybettiğim broken English bununda en faydası yabancı insanlarla Discord'da kavga etmem sokak ağzını öğrenmeme yardımcı oldu ingilizcemide bu şekilde geliştirdim fakat böyle Fransızca korece gibi dilleri öğrenmek çok istisnai bir durum eğer maddi durumu ve çok istekliyse belki yapılabilir onun dışında cidden çok zor.

Fransızca Korece gibi dilleri öğrenmek çok istisnai bir durum eğer maddi durumu ve çok istekliyse belki yapılabilir onun dışında cidden çok zor.
Korece konusunda en ufak fikrim yok ama Fransızca için durum o kadar da zor değil. Ortalama üstü bir kurs + yapay zeka yardımı ve istekli olmak yeterli. Eğitim dili Fransızca olan birkaç okul mezunu, Fransızcayı aktif kullanan bir işi olan birinden öğrenmek zaten tek başına yeterli.

Doğru çalışma temposu ile 7-8 ayda çıkma şansın var fakat dillere çok temiz bir şekilde maruz kalman lazım bir dil öğrenmenin en pratik yolu önce temel birkaç yüz kelimeyi ezberleyip sonrasında temel gramer kurallarını öğrenmek ardından da dile maruz kalmak ve aynı anda bildiğin kelime sayısını 3000-4000 civarına çıkarmaktan geçer sonrasında ise gramera yoğunlaşacaksın. Bu arada dediğim süre İtalyanca için geçerli İspanyolca da bildiğimden benim için öğrenmesi kolay oldu fakat Fransızcayı bilemiyorum 30-40 kelime öğrendikten sonra saldım hem zor geldi hem de aksanım tutmuyor. Dile yatkınlığın olması için o dili konuşan insanları duyman şart beynin hem aksanı hem cümle kalıplarını kendi kendine bir süre sonra oturtturuyor zaten. Ben de şimdi Portekizceye geçtim fena gitmesem de diğer dillere göre çok daha fazla zorlanıyorum muhtemelen A1 yapıp bırakacağım.