Karaman

Uzman
Son derece saçma bir sorum var ve saçma bir durumdayım. Geçen sene meslek lisesinden mezun oldum ve IT Uzmanı olarak çalışıyorum. Geçen sene AÖF YBS kazanmak istemiştim ama stajdan vs. fırsat bulamayıp çalışamamıştım. Neticede 600K yaptım ve istediğim yeri tutturamadım.

Şimdi tekrar gireceğim, çok net bir şekilde matematik hakkında bir şey bilmiyorum, yani 0'ım desem yeridir. Ortalama TYT'de 30 edebiyat, 10 sosyal, 3 fen yapıyorum. AYT ise 12 edebiyat, 6 tarih, 4 coğrafya. 0 TYT ve 0 AYT matematiğim var.

Kalan son düzlükte 0'dan başlayarak 5 TYT matematik ve 5 AYT matematik neti çıkarmam mümkün mü? Bu netler beni istediğim yere rahat sokacaktır.

AÖF YBS okunmazcılar gelmeden, zaten işim var ve çalışıyorum. Sadece bachelor's degree niyetine geçecek bir diplomam olsun diye okuyacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
TYT Matematikte zaten 5 ile 10 arası şıklardan gitmeli problemler var. Problem çözebilirsen yapabilirsin.

Temel aşırı basit bir matematik soru kitabı al TYT için ve otur şıklardan gide gide ve Youtube'dan konu başlıklarını dinleye dinleye çöz. TYT için rahatlıkla 5 net yaparsın. AYT için bilemem açıkçası.

Evet.
Hatta daha iyisini de söyleyelim size günde 3 saatini filan ayırarak AYT'de 20 bile yaparsın. Daha fazla da yaparsın.
Tek gereken şey; azim, çalışma ve disiplin.

https://techolay.net/sosyal/konu/tyt-icin-kaynak-ve-hoca-tavsiyeleri.52036/ konusundan TYT için gerekli aksiyonları alabilirsiniz. Bu arada TYT Matematik için bakkal hesabı yaparak en az 4-5 soru çözebileceğinizi düşünüyorum.

AYT için ise zaten yaklaşık 10 soru TYT'den geliyor ancak AYT kısmında tüm konuları harmanladıklarından iş biraz zorlaşıyor. Size tavsiyem Fonksiyonlar konusunu çalışın ilk önce hem TYT hem de AYT'de 3 soruya yakın yaparsınız. Genelde grafik üzerinden basit yorumlama soruluyor TYT kısmında. Onun dışında yani basit konu yok AYT'de hepsini yapabilmek için TYT konularını (Çarpanlara Ayırma - Oran - Orantı - Üslü ve Köklü Sayılar - Gerçek Sayılar - Basit Eşitsizlikler - Birinci Dereceden Denklemler) bilmek gerekiyor.

Son derece saçma bir sorum var ve saçma bir durumdayım. Geçen sene meslek lisesinden mezun oldum ve IT Uzmanı olarak çalışıyorum. Geçen sene AÖF YBS kazanmak istemiştim ama stajdan vs. fırsat bulamayıp çalışamamıştım. Neticede 600K yaptım ve istediğim yeri tutturamadım.

Şimdi tekrar gireceğim, çok net bir şekilde matematik hakkında bir şey bilmiyorum, yani 0'ım desem yeridir. Ortalama TYT'de 30 edebiyat, 10 sosyal, 3 fen yapıyorum. AYT ise 12 edebiyat, 6 tarih, 4 coğrafya. 0 TYT ve 0 AYT matematiğim var.

Kalan son düzlükte 0'dan başlayarak 5 TYT matematik ve 5 AYT matematik neti çıkarmam mümkün mü? Bu netler beni istediğim yere rahat sokacaktır.

AÖF YBS okunmazcılar gelmeden, zaten işim var ve çalışıyorum. Sadece bachelor's degree niyetine geçecek bir diplomam olsun diye okuyacağım.
Şu an sıfırdan başlasan 10 nete kadar çıkarsın. 50 gün var daha.