Merhaba arkadaşlar, konu başlığından da gördüğünüz gibi sizce mantıklı mı? Ben eşit ağırlıkçıyım genelde hukuk istiyorum fakat sağlık bölümlerini çok istediğim için sayısala geçmeyi düşünüyorum fakat sıfırım fen de aynı şekil matematikte mezuna bırakıp sıfırdan sayısal çalışıp hemşirelik istiyorum sizce ne kadar mantıklı veya sizin de önerileriniz var mıdır?

Önce amacını belirlemen gerekiyor. Amacın devlet kurumlarına atanmak mı yoksa kendi işini kendin yapmak mı veya özel sektörde ilerlemek mi? Buna karar verdikten sonra atama konusunda hangi bölümün avantajlı olduğunu araştırıp bu doğrultuda hareket etmelisin ve tabii o mesleklerin hangisini yapabileceğini düşünüyorsan.

Önce amacını belirlemen gerekiyor. Amacın devlet kurumlarına atanmak mı yoksa kendi işini kendin yapmak mı veya özel sektörde ilerlemek mi? Buna karar verdikten sonra atama konusunda hangi bölümün avantajlı olduğunu araştırıp bu doğrultuda hareket etmelisin ve tabii o mesleklerin hangisini yapabileceğini düşünüyorsan.

Devlete atanmayı düşünüyorum hocam.

11.sınıfta aynı ikilemdeydim ben de, sağlık bölümünün hem iş avantajı hem de küçüklüğümden beri kafamın içinde cerrahlık sesleri yankılandığı için sayısala geçtim ve kararımdan bir hayli memnunum.
Soruna gelecek olursak TYT fen maximum 1 ay sürer, AYT kısmı da sağlam ilerlenirse 3.5 ay gibi bir sürede biter.
Matematik ortak ona girmiyorum o yüzden.

Devlete atanmayı düşünüyorum hocam.
Sağlam torpil lazım, özel üniversitelere bak ama hastanesi olanlara. Mesela Bezmîalem gibi.

Sağlam torpil lazım, özel üniversitelere bak ama hastanesi olanlara. Mesela Bezmîalem gibi.
Dostum yanlış biliyorsun. Sağlık atamaları mülakatsız ve puan üstünlüğü esasına göre yapılır. Aynı üniversite tercih listen gibi. Bilmediğiniz konularda insanlara yanlış bilgi verip geleceklerini etkilemeyin. Yüksek puan alırsan giriyorsun olay bu. Her atama mülakatla yapılmıyor.

O zaman hem ataması kolay hem de o işi yapabileceğini düşündüğün bir bölüm araştırmasına gir. İlla sağlık olacak diye bir zorunluluk yok EA'da da ataması olan bölümler illa vardır.

Hocam hastanesi olan üniversitesilerden mezun olursam iş garantisi olur mu acaba örneğin Dicle Üniversitesi hastanesi
Eğer Dicle Üniversitesi'nden mezun olursam o üniversite hastanesinde iş bulabilir miyim? Bu herhangi bir üniversitede olur örnek veriyorum sadece. Ve torpil olmadan hiç mi imkan yok...

Hocam hastanesi olan üniversitesilerden mezun olursam iş garantisi olur mu acaba örneğin Dicle Üniversitesi hastanesi
Eğer Dicle Üniversitesi'nden mezun olursam o üniversite hastanesinde iş bulabilir miyim? Bu herhangi bir üniversitede olur örnek veriyorum sadece. Ve torpil olmadan hiç mi imkan yok...

Arkadaşın yazdığını ciddiye alma. Sağlık alımları mülakatsız olur. KPSS'den güzel puan aldığın zaman atanıyorsun puan üstünlüğü esasına göre. Üniversite hastaneleri de alıma çıkıyor. KPSS puanına göre alıyorlar genelde. Senin yapman gereken şey mezun olduktan sonra KPSS çalışman.