Wortex707a

Uzman
Minecraft plugin paketi indirdim ve içinde exe dosyası yok gibi.
Çalıştırmak için sadece .bat dosyasını açmam lazım.
Kaspersky'dan tarattıp virüs yok diyor. .bat dosyasını açmalı mıyım?

Minecraft plugin paketi indirdim ve içinde exe dosyası yok gibi.
Çalıştırmak için sadece .bat dosyasını açmam lazım.
Kaspersky'dan tarattıp virüs yok diyor. .bat dosyasını açmalı mıyım?
Dosyayı metin editöründe açıp oku, zaten bir terslik varsa kabak gibi görünüyor.

BAT dosyasından virüs bulaşmaması lazım. Ki zaten zararlı olsa Kaspersky tespit ederdi. Ama sadece BAT dosyasından oluşan bir Minecraft eklentisi bana saçma geldi.

1726396642352.webp

Hocam kendimi tam açıklayamamışım sanırım Minecraft server açma dosyası .bat dosyasını açınca serveri başlatıyor filan.

Dosyayı metin editöründe açıp oku, zaten bir terslik varsa kabak gibi görünüyor.

Derken nasıl yani.

Dosyayı çalıştırmadığın sürece virüs bulaşmaz hayır. Bat dosyalarında yazan scriptleri virüs programları genelde anlayamıyor. Dosyayı not defteri ile açıp içindeki scripti kopyala Chatgpt'ye yapıştır.

Son düzenleme:
Hocam bunlardan bir şey olmaz. Zaten kendi sitesinden indirmiyor musunuz?

Şimdi Discord'da bir sunucuda gördüm aldım indirdim RAR şifresini de vermiş
Mapler hazır işte ayarlancak şeyler ayarlı falan.

Server başlatmak için bat scriptleri çok yaygın, ben konuyu farklı anladığım için böyle bir durum tuhafıma gitmişti.

.bat dosyasına sağ tıklayıp düzenle üzerinden metin editörü açar görebilirsiniz, biraz daha kolaylaştırmak için NotePad++ indirip bat dosyasını açınca inceleyebilirsiniz, dediğim gibi şüpheli kodlar .bat üzerinde gerçekten kabak gibi görünür.
Çok anlamıyorum.

@echo off
title SUNUCU
color a
"C:\Program Files\Java\jdk-16.0.2\bin\java.exe" -Dfile.encoding=UTF-8 -Xmx1G -jar server.jar
pause

Bu var.

Eki Görüntüle 83380

Hocam kendimi tam açıklayamamışım sanırım Minecraft server açma dosyası .bat dosyasını açınca serveri başlatıyor filan.

Derken nasıl yani.
Server başlatmak için bat scriptleri çok yaygın, ben konuyu farklı anladığım için böyle bir durum tuhafıma gitmişti.

.bat dosyasına sağ tıklayıp düzenle üzerinden metin editörü açar görebilirsiniz, biraz daha kolaylaştırmak için NotePad++ indirip bat dosyasını açınca inceleyebilirsiniz, dediğim gibi şüpheli kodlar .bat üzerinde gerçekten kabak gibi görünür.