merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda yüzümdeki sivilcelerin artmasından ve cildimin donuk, mat gözükmesinden şikayetçiyim. Sigara içiyorum ve bunun cildime zarar verdiğini düşündüğüm için bu konuyu açmak istedim.

Sizce sigara içmek gerçekten sivilceye sebep olur mu? Ciltteki parlaklık, tazelik neden kaybolur? İçmeyenlerde cilt daha mı sağlıklı duruyor?

Bu konuda tecrübesi olan, bıraktıktan sonra cildinde fark gören var mı?

Yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Sigaranın ölümcül zararları hakkında endişe etmek yerine dış görünüşünüz hakkında endişe etmek...değişik bir insansınız.
Herkesin öncelikleri ve motivasyonları farklı olabilir. Benim bu konuyu açmamdaki amaç, yaşadığım cilt sorunları üzerinden sigaranın etkilerini tartışmaktı. Konuya katkı sağlayacak bir şey paylaşmak istemiyorsanız, yanıt vermemeniz daha yapıcı olurdu. Teşekkürler.

Sivilce yapacağını pek sanmıyorum yağlı bir şey değil çünkü, ama yüzünüz zayıflar sigara içtikçe iştahınız kapanacağından bir de yüzünüz soluklaşabilir evet. Ben içici değilim ama babam bıraktıktan sonra yüzünün rengi yerine gelmişti sanki yüzüne kan gelmiş gibi bir de tombullaşmıştı kilo almıştı.

Bu zamanda sadece Akdeniz diyeti ile beslenmek şart. Balık sebze vs. İğneden ipliğe bütün vücut sorunlarınızın oldukça azaldığını hatta yok olduğunu görebileceksiniz. Zaman alan şeyler. Kırmızı et ve tavuk hile üstüne hile ve GDO. Balık sebze meyve en iyi seçim zamana göre.

Sivilce yapacağını pek sanmıyorum yağlı bir şey değil çünkü ama yüzünüz zayıflar sigara içtikçe iştahınız kapanacağından bir de yüzünüz soluklaşabilir evet. Ben içici değilim ama babam bıraktıktan sonra yüzünün rengi yerine gelmişti sanki yüzüne kan gelmiş gibi bir de tombullaşmıştı kilo almıştı.

Cildi erken yaşlandırır sivilce yapacağını düşünmüyorum.

Elde ve yüzde leke yapabilir. Erken yaşta kırışıklık olabilir.

Cevabınız için tek tek teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz. Tavsiyelerinizi dikkate alacağım.