Sigara kullanıyor musunuz, bırakmayı düşünüyor musunuz?

Relapse

Üstün
Yer
Antalya
Hayatımda tek bir nefes dahi çekmedim, denemeyi veya tadına bakmayı zihnimden bile geçirmedim. Sigarayla olan temasım tam anlamıyla sıfır.

Bir alışkanlığa başlamak için ya güçlü bir merak hissetmeniz ya da size somut bir fayda (veya en azından ilginç bir deneyim) sunacağına inanmanız gerekir. Sigara denkleminde bu iki taraf da benim için hep boş kaldı. Çevremde bu sürece girenlerin çoğunlukla "bir kereden bir şey olmaz" mantığıyla ya da sosyal ortam ritimlerine ayak uydurma isteğiyle başladığını gördüm. Sonrasında ise "istediğim an bırakırım" aşamasından "bırakmam lazım ama şu an doğru zaman değil" döngüsüne geçiş oldukça hızlı gerçekleşiyor.

Benim gibi hayatı boyunca hiç dokunmamış olanlar var mı aramızda, merakı nasıl yönettiniz? İçen tarafta olup aktif olarak bırakmayı planlayanlar veya bu süreci yönetenler ne durumda?

Kullanmıyorum da bu muhabbetlere genelde diyeceğim şey kısa oluyor:
''Her şey senin elinde''
Öğüt vermek boşa ağız yormak beni yoruyor.

Hic kullanmadim, agzima dahi surmedim. Zaten kokusu ve dumani asiri rahatsiz ediyor icilen ortamda duramiyorum. Icen birisiyle yan yana duramiyorum rahatsiz ediyor ve oksurtuyor. Dolayisiyla tiksindigim bir seye karsi herhangi bir merak duygum da hic olusmadi. O yuzden icme veya tadina bakma gereksinimi de duymadim. Annem de babam da sigara iciyordu bu arada hatta ortaokulda sigara icmedigim icin dislaniyordum arkadaslarim tarafindan ona ragmen hic denemedim. Alkolde ise 2 kere bira, bir kere de kirmizi sarap denedim ve tadlari hic hosuma gitmedi. Yani birak para vermeyi bana para verseler icmeyecegim tadlara sahipler. Dolayisiyla ayni durum alkol icin de gecerli.

Aslında hiç merak etmiyordum babama kızardım küçükken içme şunu diye sonra bir gün 4 arkadaş oturduk sohbet muhabbet ediyoruz derken biri tütün sigara çıkardı herkese verdi yaktık diğer 2 kişi içiyor ben yakın arkadaşımla nasıl içileceğini bile bilmiyoruz içimize çekmeden içiyormuşuz meğer bunu aylar sonra öğrendik. Sonra işte dediğim gibi bayağı bir uzun süre geçti aylar oldu belki 1 yıl oldu o bize sigara veren arkadaşımla yine buluştum bu sefer paket sigara kullanıyordu evine gittim bir şeyler yedik bu bira açtı sigara yaktı sigaradan bana da verdi ben içiyorum sanıyorum sonra arkadaşım dedi sen içine çekmiyon dedi güldü nasıl yapiyoruz onu dedim demez olayım o gün bu gündür sigara içiyorum 15'te başladım 20ye gireceğim 2 hafta sonra.
Akşam acemi birliğime teslim olmak için yola çıkacağım ve dün bir karar aldım sigarayı hiçbir şekilde içmeyeceğim diye.
Dua edin de kendimi tutup bırakabileyim şunu.
Umarım içen herkes de bırakır.

Sigarayi birakmak icin en uygun olmayan yer askerlik galiba. Cunku herkes, deli gibi sigara iciyor. Yapacak bir sey yok, vakit gecmiyor haliyle millet vakit gecirmek icin durup durup sigara iciyor. Bizim boluk 184 kisiydi. Icmeyen tas catlasa 5-10 kisi vardik her yerde herkes surekli sigara iciyordu. Bu ortamda birakabilirseniz bir daha baslamazsiniz bence.

Deneyeceğim hocam en kötü azaltmaya çalışırım.
Hem boş yere para gidiyor hem her sigara yaktığımda tuvalete gidiyorum dokunuyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…