Hielah

Uzman
Selamlar, öncelikle bu oyunu Silent Hill 2 ile alaklı hiçbir bilgisi olmayıp, bu oyunun sadece remake'ini bitirmiş biri olarak yazıyorum.

Çoğu kişi bu oyunun en iyi korku oyunu olduğuınu, en iyi hikayeye sahip olduğundan falan bahsediyordu, öncelikle oyun Steam fiyatı 33$ ve bu fiyata kesinlikle değebilecek bir oyun. PS5'te 2500 TL'lik fiyata sahip, sakın ola gidip de bu parayı vereyim demeyin, asla değmez. 2500 TL zaten anlık olarak 73$ yapmakta, PC'im yok sadece PS5'im var diyorsanız Silent hill hesabı bakmanızı öneririm.

A close-up of a character from the video game Silent Hill 2, featuring detailed facial expressions and dramatic lighting. This 4K Ultra HD image serves as a striking desktop wallpaper.

Oyunun optimizasyonundan bahsedececek olursam ben 7700XT'li bir sistemde oynadım ve 1080p Epic ayarlarda, oyunun başındaki sisli mekanlarda 60-70 FPS arası aldım, oyunun büyük çoğunlu kapalı alanlarda geçtiği için 110-120 FPS'lerde seyretti, oyunun optimizasyonunun ortalama olduğunu söyleyebilirim ve yine de bu oyunu oynayacaksanız güçlü bir makineye ihtiyacınız var. Ayrıca arada küçük takılmalar yaşadım, oyunu baltalayacak seviyede kesinlikle değil ama oyunda ara ara minik takılmalar yaşayabilirsiniz.

Orijinal oyun 6-7 saate biterken bu oyunu 15-16 saate bitirebiliyorsunuz, bu artışın sebebi oyunun gereksiz derece uzun puzzle sistemi zira bu oyunu oynarken Resident Evil 2 & 4 remake oynar gibi hissettim oyunun ilerleyiş şeması, bulmacalar, puzzle'ar, karakterin oynanışı, oyundaki düşmanlar ve silah kullanım tarzı tamamen Resident Evil'ı andırıyor. Biraz Residen Evil ile kıyaslayarak gideceğim.

Oyundaki puzzle'lar ve bulmacalar Residen Evil'a oldukça benziyor, hatta kaliteli bir kopyası olduğunu söyleyebilirim fakat oyunun süresinin 15-16 saate çıkması oyunu aşırı derecede sıkıyor zira bu oyun tamamen bulmaca çözmekten ibaret, 3 saatte bir puzzle'ı çözmeye çalışıyorsun veya bulunduğun mekandaki harita bulmacaları çözüyorsun, 3 saatin sonunda 1-2 dakikalık bir sinematik ara sahne giriyor ve ara sahne sonrası yine karşınıza bulmaca çıkıyor, maalesef ki sürekli böyle ilerliyor oyun, 3 saat bulmaca çöz= 2 dk ara sahne ve yine bulmaca. Oyundaki puzzle'lardan ve bulmacalardan çok boğuldumu söylemeliyim çünkü biri bitince digeri başlıyor ve oyunun sonuna kadar bulmaca çözmekle geçiyor. 10. saate iken bazı bulmacaları artık internetten bakmaya başladım, o derece sıkıldım.

Bulmalacarın kalitesinde bir sıkıntı yok dediğim gibi, sorun oyunda aşırı derece fazla bulmaca olması ve oyunu 15 saate bitirdiyseniz bunun 10 dakikası falan ara sahne neredeyse.

A haunting 4K Ultra HD wallpaper featuring Pyramid Head from the video game Silent Hill 2, standing ominously in a dark, atmospheric setting.

Peki oyun korku olarak nasıl diye soracak olursanız, açıkcası Resident Evil oyunlarında ne kadar korkuyorsanız ve korkmuyorsanız bu oyun için de aynısı geçerli. Ben oyunu Standart zorlukta oynadım ve hiçbir zaman tehlikede olduğumu hissetmedim, düşmanlar bir tehdit pek oluşturmuyor. Oyun bolca cephane verdiği için Resident Evil'daki gibi mermiyi verimli kullanmayı gerek duymuyorsunuz çünkü zaten elimizdeki sopayla her düşmanı kolayca geçebiliyoruz. Resident Evil 2 remake'da M.r X'in biz bulmaca çözerken bizi sürekli kovalaması bana bayağı gerginlik vermişti. Bu oyundaki ana düşman olan piramit kafanın biz bulmaca çözerken kovaladığı sahne pek yok, genelde belirli bir bölgeyi turluyor.

Hikayeye gelecek olursam açıkcası bu oyunu benim gibi sıfırdan bitirmiş kişilerin oyunda bazı olayları anlamayabilir ki ben de anlamadım. Oyunun hikayeyi apaçık anlatmaması bence büyük bir sorun zira oyundaki bazı olaylarda Maria zaten ölmedi mi, neden 2. kez ve hatta 3. kez öldürüldü, Eddie neden bize saldırdı, pramit kafa kimdir gibi şeylerde kafanızda soru işaretleri olabiliyor. Zira oyun James'in bilinçaltlarından ve anılarından besleniyor.

Hikaye özet olarak şu şekilde James, hasta karısı Marry ile ilgilenmektir ve normal bir hayat yaşayamamaktadırlar, karısının durumu gittikçe kötüleşince James en sonunda dayanamaz ve boğarak acısına bir nevi son verir. Oyunda hikayenin başlangıcında Silent Hill'den öldürdüğümüz karımızdan mektup alırız ve James'in psikolojisi iyi olmadığından öldürdüğü karısının yaşadığını düşünür ve Silent Hill'e doğru yola çıkar. ama halbuki Silent Hill, James'in yaptıklarının hesabını vermesi için kendisine çağırır ve işin sonunda Marry'i kendisinin öldürdüğünü öğrenir.

Her ne kadar oyunun çoğunlukla olumsuz yanlarından bahsetmiş olsam da oyunun ortalamın bir tık üstü olduğunu düşünüyorum, seslendirmeler, puzzle'lar, bölge tasarımları gayet iyi.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler. :)