O kadar fazla var ki say say bitmez. İşçi olarak çalışabiliyorsun, banka soygunu yapabiliyorsun, yeni kontratlar alabiliyorsun, yeni çeteler ekleyebiliyorsun, zombi ekleyebiliyorsun, onur sistemini değiştirebiliyorsun, vuruş hissini değiştirebiliyorsun, susuzluk gibi ek mekanikler ekleyebiliyorsun, silah ses kalitesinden tut dövüş animasyonlarına kadar her şeyi değiştirebiliyorsun. Yeni mekanikler falan ekleyeyim dersen bunun sonu gelmiyor. Ben yorulduğum için zamanında 50 civarı mod yüklemiştim. Yoksa daha çok vardı.Cidden çok fazla oyuna yenilik getiren mod var. Resmen utanmasalar yeni RDR yapacaklarmış.
Bir zahmet daha çeşitli falan değil. Arada dağlar kadar fark var. TLOU da yapabileceğin şeyler sınırlı. TLOU da max 25-30 saat takılırsın sonra yapacak bir şey kalmaz. RDR2 de bu modlarla 200 saati rahatlıkla devirirsin. Şu iki oyunu dünya bakımından aynı kefeye koymayın, animasyonlar amenna TLOU da çok iyi ama işin içine içerik ve açık dünya girdiği zaman RDR bariz üstün.RDR2 bi zahmet daha çeşitli olsun ama TLOU kostüm modlarından da ibaret değil yani. TLOU içinde ayrı oyun modu yapan bile var.