Part 2 hikasyesini ben de sevmiyorum ama bu oynanış hızına rağmen animasyonu kusursuza yakın olan başka oyun yok. Sırf gameplay kalitesinden dolayı bıkmadan 300 saat oynadım. RDR 2'ye bakarsak 10 saniyede bile anca ata biniyor ve bir cesetten eşya almaya çalışırken bile sapıtıyor.

The Last of Us Part II'de şöyle bir kıtlık var, Ellie'nin küçüklüğünü oynadığımız kısımlar aşırı sıkıcı. Şu dinozorları falan gördüğümüz kısımlar. Gereksiz kısımları çıkartsak 10-15 saate rahatlıkla düşer o oyun. Zaten TLOU da olay ara sahne izle ve 3-5 tane zombi vur kafasında geçiyor. Yan görev veya etkinlik gibi şeyler yok. Oyun zaten çok kısa. Ara sahneleri de çıkartsak oynanış namına pek bir şey kalmıyor. Oynanışı çok iyi olsa da içerik kıtlığı var.

RDR2 de oynanış olarak buna benzer fakat 2.kez oynadığımda bile diyalogları falan unutmuştum. Oyun büyük ve etkinliklerle dolu olduğu için tekrar oynanılabilirliğe bile açık bence. Ayrıca modlayarak oyunun kalitesini artırmak mümkün. Teleport atarak veya stamina gibi barları fulleyerek oynanışı kolaylaştırabilirsin. Bu da oyunun temposunu hızlandırır. Çok iyi modlar var RDR2 de.

RDR 2'yi silmedim ama özellikle ıspanyol adasından sonra böyle 1 saat oynaya oynaya çok sıkıla sıkıla bitirdim. RDR 1'i çıktığı zamanlarda çıktığı konsol olan PS3'te oynadım. Oynanış çok akıcı, ara sahneye boğulmuyorsun, aksiyon harika, görevler tatmin edici idi. Ondan sonra RDR 2 direkt bir enkaz olarak karşıma çıktı. Teknik olarak gelişiyor ama iyi özellikleri gidiyor.

Hız açısından beklentiyi düşürmeniz lazım RDR de. Mesela ben AC oyunları oynarken görev sunumu, animasyon ve NPC kalitesi bakımından beklentimi düşük tutuyorum. Malum NPC'ler duvar gibi. Görevlerde git kaleyi temizle gibi klasik açık dünya görevleri tahmin edersiniz.

Aynen. Günümüz dünyasında, sanki tabakhaneye yemek yetiştirdiğimiz için bir şeylerin hep hızlı geçmesini bekliyoruz. Halbuki tat almamız gerekir.

Bunun en büyük nedeni, (eğer varsa böyle bir hastalık) odaklanma ve konstrasyon bozukluğu.

Ben de GTA IV'ü oynamaya başladım, ağır ağır oynuyorum. Anlamaya çalışıyorum.

Tam olarak herkes yavaş yavaş bunları yaşıyor adam igden Reels izliyor hepsini aceleyle geçiyor bir tatminlik hissi yok sonra yarısını izleyip Cort oluyor yaptığı yorum yüzünden insanların genel olarak huzuru nerede aradığı değişmiş sanki. Hep bir eğlenme ve yüksek dopamin hissi gibi sanki.

Ben oyunu bitirdim zaten, ne oluyor ne bitiyor çok iyi biliyorum. Oyun özellikle açılacak deniyor ama Epilogue'dan sonra bile o açılma gelmiyor. Çok fazla ara sahne, çok az ve ağır oynanış. Bazı yerlerde geçemiyorsun bile. Ispanyol adasından sonra artık böyle çok kısa kısa ara ara oynayarak bitirdim. RDR 2 artık benim için sadece bir benchmark toolu.
Bişey demek sizin için anlam ifade etmez sanırım.

The Last of Us Part II'de şöyle bir kıtlık var, Ellie'nin küçüklüğünü oynadığımız kısımlar aşırı sıkıcı. Şu dinozorları falan gördüğümüz kısımlar. Gereksiz kısımları çıkartsak 10-15 saate rahatlıkla düşer o oyun. Zaten TLOU da olay ara sahne izle ve 3-5 tane zombi vur kafasında geçiyor. Yan görev veya etkinlik gibi şeyler yok. Oyun zaten çok kısa. Ara sahneleri de çıkartsak oynanış namına pek bir şey kalmıyor. Oynanışı çok iyi olsa da içerik kıtlığı var.
Ara sahne kısmına katılıyorum. Onun dışında bitirince No Return modunu oynarsan hiç sıkmıyor.
RDR2 de oynanış olarak buna benzer fakat 2.kez oynadığımda bile diyologları falan unutmuştum.
Nesi benzer :D
Oyun büyük ve etkinliklerle dolu olduğu için tekrar oynanılabilirliğe bile açık bence.
TLOU'da da istediğin aksiyon kısmını direkt seçip oynayabiliyorsun.
Ayrıca modlayarak oyunun kalitesini artırmak mümkün. Teleport atarak veya stamina gibi barları fulleyerek oynanışı kolaylaştırabilirsin. Bu da oyunun temposunu hızlandırır. Çok iyi modlar var RDR2 de.
The Last of Us için de işe yarayan modlar var :D .

Flashback kısımlarından illallah ettirdi oyun. Bir de koca haritaları sıkıcı flashbackları izletmek için modellemişler ya. Detroit Become Human yaptılar oyunu.

Aynen. Günümüz dünyasında, sanki tabakhaneye yemek yetiştirdiğimiz için bir şeylerin hep hızlı geçmesini bekliyoruz. Halbuki tat almamız gerekir.

Bunun en büyük nedeni, (eğer varsa böyle bir hastalık) odaklanma ve konstrasyon bozukluğu.

Ben de GTA IV'ü oynamaya başladım, ağır ağır oynuyorum. Anlamaya çalışıyorum.
100 saat Death Stranding oynadığımı düşünürsek dediğinize katılmıyorum.

Ara sahne kısmına katılıyorum. Onun dışında bitirince No Return modunu oynarsan hiç sıkmıyor.

Rdr de de isteğiniz aksiyon görevini seçip görevi oynayabiliyorsunuz hocam.

Benzer derken kalite açısından demek istemiştim. Yani hız olarak fark var o kısımları kastetmiyorum. Oynanıştaki tokluktan söz ediyorum. RDR2 de çatışmak çok keyifli. Gerek animasyonlar, gerek vuruş hissi, gerek NPC'nin tepkileri vs iyi yapılmış.

Ben genel hikaye modundan söz ediyorum. Bölüm seçerek oynamak değil. RDR2'yi sıfırdan oynuyorum yine karşıma farklı farklı yan etkinlikler çıkıyor. Oyuna ilk oynayışımda 100 saat gömmeme rağmen 300.saati geçtiğim halde hala ilk defa bir şeyler görüyorsam ben buna kalite derim. TLOU 2 oynarken yine bu kısım şöyle olacak şu kısım böyle olacak diyorum. Hiç bir sürpriz elementi yok. Ekstra bir içerik yok. RDR2 de yoldan geçen birini görünce ister istemez yanına uğrayasın geliyor.

TLOU için modlara baktım da görünüş gibi şeyleri değiştiriyor. RDR2 deki gibi sallıyorum silahla havalı hareketler yapabiliyorsun, çete ekleyebiliyorsun, düelloya girebiliyorsun, yeni silahlar edinebiliyorsun, gidemediğin bölglere gidebiliyorsun vs bir ton eğlenceli şeyler var. Direkt oynanışa etki ediyor.