Yani sigara içerken oyun oynabilmeği isteği de ayrı bir zevk evet. Şahsen hikayeli oyun oynamak benim için bir efor demek, güzel bir akış güzel bir anlatım olsun ki verdiğim zamanı alayım. Chill takılacaksam zaten araba sürme oyunu, otomasyon oyunu, strateji oyunu oynarım. Bir şeyi takip etmek amacıyla oyuna giriyorum ve o şey akmıyor. Bence bu can sıkıcı bir durum. Mesela TLOU1 bunu inanılmaz seviyede yapıyor, hikayenin ritmi bence mükemmeldi.
Hocam işte burdada 20 saatte biten bir oyundan bahsetmiyor muyuz ritmi tabiki güzeldir çünkü açık dünya değil sizi belli başlı yerlerde keşfedip loot yapmaya itiyor. Ama rdr de kocaman bir açık dünya var adamlar istediğinizi yapın diye size bir alan vermişler biraz etrafı keşfedip hızlı seyahat açınca zaten sürekli görev yapınca akıyor bence. Oyunu sadece ana hikaye olarak oynayıp denerseniz bence biraz anlarsınız dediğimi ben bu hisleri keşfederek aldım. Birde ben 80 saatte bitirmişim normalde 40 50 saat hikayesi yani ritmin arada tloya göre düşmesi normal değilmi tlou sürekli zaten bir yerden sessiz olup kaçmak yada birini vurup amaç bölgeye gitmenizi isteyen bir oyun açık dünya ve düz hikaye tabanlı bir oyunu tam tamına karşılastırmak yanlış olur bence hak verirseniz.

The Last of Us Part II'yi ben oyunun ortasında sildim. Oynanış iyi ama oynayamıyorsun. Dakika başı politik doğruculuk ve LGBT dolu ara sahne izliyorsun, Seattle'de biraz saldığı için bayağı keyifliydi ama özellikle Ellie'den sonrakı kısımlar rezaletti.

RDR 2'yi siliyorsun, The Last of Us Part II'yi siliyorsun, sen en iyisi NVIDIA'dan kendine bir oyun talep et. Anca o seni doyurur gibi. NVIDIA dışında başka bir şeyi sevdiğini göremedim çünkü.

Tlou da beni bayıyor zamanında youtubeden bir ergenken izledim sonra pc ye çıktı sonra remastered oldu ve açıkçası lezbiyenleri izlemek istemedim. O yüzden iki oyunuda alıp oynamadım resmen sömurgecelik ps 3 ps4 pc ve sonr remasteredler aynı hikayeyi 1.ci oyun için 12 yıldır duymak bayıyor. Rdr de silah tutukluk yapıp ateş etmediğinde yada kayalıklardan kayıp düştüğümde veya at bir anda korkup beni atınca daha çok yaşarım gerçekçilik hissini açıkçası.
Part 2 hikasyesini ben de sevmiyorum ama bu oynanış hızına rağmen animasyonu kusursuza yakın olan başka oyun yok. Sırf gameplay kalitesinden dolayı bıkmadan 300 saat oynadım. RDR 2'ye bakarsak 10 saniyede bile anca ata biniyor ve bi cesetten eşya almaya çalışırken bile sapıtıyor.

Aşırı ara sahne var. Altın çalacağız diye ıspanyol adasına çakıldığımız anda 15 dakika boyunca geçilemeyen şekilde yerde sürünmek zaten tak ettirdi. Yol gösterecek diye köylü kadına koca altın külçesini verdik, şaka gibi. Ciddiye alamadım hikayeyi ondan sonra.

Tam adadan kaçarken 3 kişi vuruyorum ara sahne giriyor, köşeyi dön 4 kişi vur ara sahne, 2 metre koş ara sahne, gemiyi topla vur tek atış ara sahne, aşağı doğru git 3 metre yürü 2 kişi vur ara sahne. Hadi Amerika'ya döndük kayıktan indik ara sahne. Şimdi sıkılmaz mı insan?

Kurmalı silahların manuel kurulması çok canımı sıkmıştır mesela, RDR 1'de taka taka vura vura gidiyorduk her şey çok akıcı idi oyunu ara sahneyle boğmamışlardı, icraat vardı.

İşte oyundan beklentiniz siz hızlı olsun hadi bitsin istiyorsunuz bence mesela Uncharted'ya da GTA serisi sizlik.

Beğenmeyen derken at simülasyonu diyenler veya işte oyunun genel kalitesini beğenmeyenler anlamında demek istemiştim. Hitap etmemiştir veya ağır ağır işlemesi hoşuna gitmemiştir orası ayrı. O kısımlar zevk meselesi. Oynanış, açık dünya, animasyon, grafik kalitesi, hikaye sunumu, görevlerin kalitesi vs taş gibi. Ama seri bir oyun arayanlar için animasyonlara fazla kasmalarından ötürü hantal gelebilir. Aslında animasyonları iyi ve hızlı olan The Last of Us Part II var; fakat o oyunun da lineer olduğunu unutmamak lazım. Bir defa bitirdim, ikinci kez oynayasım gelmedi.

Mesela Baldurs gate 3 için dünyanın en iyi oyunu de sesimi çıkarmam. Oyunu oynamayı denedim ama bana hitap etmedi. Yine de kalitesi su götürmez bir gerçek. Benim hoşuma gitmedi diye (oyunun türünü sevmiyorum) oyunu kötü yapmıyor.
Tam anlatmak istediğim hocam elinize kolunuza ağzınıza sağlık.

Part 2 hikasyesini ben de sevmiyorum ama bu oynanış hızına rağmen animasyonu kusursuza yakın olan başka oyun yok. Sırf gameplay kalitesinden dolayı bıkmadan 300 saat oynadım. RDR 2'ye bakarsak 10 saniyede bile anca ata biniyor ve bi cesetten eşya almaya çalışırken bile sapıtıyor.
Hocam sırf oyun yavaş tempoda diye kötülemek yanlış sizin zevkinize uygun olmaması kaliteli yapmaz bende tlou gibi sürekli beni irrite eden oynanış sevmiyorum mesela sadece seriyi 12 yıldır sürekli önümüze ısıtıp ısıtıp verdikleri için gına geldi oynamadım ama ilk oyunun hikayesi gerçekten iyidir mesela.

RDR 2'yi siliyorsun, The Last of Us Part II'yi siliyorsun, sen en iyisi NVIDIA'dan kendine bir oyun talep et. Anca o seni doyurur gibi. NVIDIA dışında başka bir şeyi sevdiğini göremedim çünkü.
RDR 2'yi silmedim ama özellikle Ispanyol adasından sonra böyle 1 saat oynaya oynaya çok sıkıla sıkıla bitirdim. RDR 1'i çıktığı zamanlarda çıktığı konsol olan PS3'de oynadım. Oynanış çok akıcı, ara sahneye boğulmuyorsun, aksiyon harika, görevler tatmin edici idi. Ondan sonra RDR 2 direkt bir enkaz olarak karşıma çıktı. Teknik olarak gelişiyor ama iyi özellikleri gidiyor.

RDR 2'yi silmedim ama özellikle Ispanyol adasından sonra böyle 1 saat oynaya oynaya çok sıkıla sıkıla bitirdim. RDR 1'i çıktığı zamanlarda çıktığı konsol olan PS3'de oynadım. Oynanış çok akıcı, ara sahneye boğulmuyorsun, aksiyon harika, görevler tatmin edici idi. Ondan sonra RDR 2 direkt bir enkaz olarak karşıma çıktı. Teknik olarak gelişiyor ama iyi özellikleri gidiyor.
Siz chapter 5 teki o sıkıcı kısımları sevmemişsiniz sadece inanın ondan sonra bir savaş kopuyor zaten ve bitiyor chapter 5 çok kısa ben bitince ne oldu lan dedim. Orayı atlayıp kalan hikayeyi bitirince belki bir nebze fikriniz değişir.

İşte oyundan beklentiniz siz hızlı olsun hadi bitsin istiyorsunuz bence mesela Uncharted'ya da GTA serisi sizlik.
Aynen. Günümüz dünyasında, sanki tabakhaneye yemek yetiştirdiğimiz için bir şeylerin hep hızlı geçmesini bekliyoruz. Halbuki tat almamız gerekir.

Bunun en büyük nedeni, (eğer varsa böyle bir hastalık) odaklanma ve konstrasyon bozukluğu.

Ben de GTA IV'ü oynamaya başladım, ağır ağır oynuyorum. Anlamaya çalışıyorum.

Siz chapter 5 teki o sıkıcı kısımları sevmemişsiniz sadece inanın ondan sonra bir savaş kopuyor zaten ve bitiyor chapter 5 çok kısa ben bitince ne oldu lan dedim. Orayı atlayıp kalan hikayeyi bitirince belki bir nebze fikriniz değişir.
Ben oyunu bitirdim zaten, ne oluyor ne bitiyor çok iyi biliyorum. Oyun özellikle açılacak deniyor ama Epilogue'dan sonra bile o açılma gelmiyor. Çok fazla ara sahne, çok az ve ağır oynanış. Bazı yerlerde geçemiyorsun bile. Ispanyol adasından sonra artık böyle çok kısa kısa ara ara oynayarak bitirdim. RDR 2 artık benim için sadece bir benchmark toolu.

Uncharted'ın parkurla oyalatmaktan başka yaptığı yok :D. Hikayesi bile acayip sıkıcı ve doğru düzgün bitmiyor, konuyu uzattıkça uzatıyorlar.
Hocam sırf oyun yavaş tempoda diye kötülemek yanlış sizin zevkinize uygun olmaması kaliteli yapmaz bende tlou gibi sürekli beni irrite eden oynanış sevmiyorum mesela sadece seriyi 12 yıldır sürekli önümüze ısıtıp ısıtıp verdikleri için gına geldi oynamadım ama ilk oyunun hikayesi gerçekten iyidir mesela.
Sevene lafım yok hocam. Aksiyonu zevkli oluyor. No Return modu olmasa büyük ihtimal bu kadar sarmazdı.

Ben oyunu bitirdim zaten, ne oluyor ne bitiyor çok iyi biliyorum. Oyun özellikle açılacak deniyor ama Epilogue'dan sonra bile o açılma gelmiyor. Çok fazla ara sahne, çok az ve ağır oynanış. Bazı yerlerde geçemiyorsun bile. Ispanyol adasından sonra artık böyle çok kısa kısa ara ara oynayarak bitirdim. RDR 2 artık benim için sadece bir benchmark toolu.
Biz fanboylardan dinlendiğimiz için bir haterlık olabilir. En iyisi onların fikirlerine, davranışlarına kapılmadan deneyim etmek. Onlardan uzak, farklı bir şekilde ele alarak.