Cidden çok fazla oyuna yenilik getiren mod var. Resmen utanmasalar yeni RDR yapacaklarmış.
O kadar fazla var ki say say bitmez. İşçi olarak çalışabiliyorsun, banka soygunu yapabiliyorsun, yeni kontratlar alabiliyorsun, yeni çeteler ekleyebiliyorsun, zombi ekleyebiliyorsun, onur sistemini değiştirebiliyorsun, vuruş hissini değiştirebiliyorsun, susuzluk gibi ek mekanikler ekleyebiliyorsun, silah ses kalitesinden tut dövüş animasyonlarına kadar her şeyi değiştirebiliyorsun. Yeni mekanikler falan ekleyeyim dersen bunun sonu gelmiyor. Ben yorulduğum için zamanında 50 civarı mod yüklemiştim. Yoksa daha çok vardı. :D

RDR2 bi zahmet daha çeşitli olsun ama TLOU kostüm modlarından da ibaret değil yani :D . TLOU içinde ayrı oyun modu yapan bile var.
Bir zahmet daha çeşitli falan değil. Arada dağlar kadar fark var. TLOU da yapabileceğin şeyler sınırlı. TLOU da max 25-30 saat takılırsın sonra yapacak bir şey kalmaz. RDR2 de bu modlarla 200 saati rahatlıkla devirirsin. Şu iki oyunu dünya bakımından aynı kefeye koymayın, animasyonlar amenna TLOU da çok iyi ama işin içine içerik ve açık dünya girdiği zaman RDR bariz üstün.

Dediğim gibi fanboy değilim ölümüne savunmam haklıysan haklısın derim yiğidi öldür hakkını yeme ama neden rdr 2 ye zahmet oluyor tlou da exculusive yılların oyunu degilmi 2013ten beri oyuna yeni gelecek mod düşünüp remasteredlerde uygulamaları gerekirdi 🤔
TLOU 2 PC'ye geleli 5 ay, RDR 2 geleli ise 6 yıl oldu :).

Bir zahmet daha çeşitli falan değil. Arada dağlar kadar fark var. TLOU da yapabileceğin şeyler sınırlı. TLOU da max 25-30 saat takılırsın sonra yapacak bir şey kalmaz. RDR2 de bu modlarla 200 saati rahatlıkla devirirsin. Şu iki oyunu dünya bakımından aynı kefeye koymayın, animasyonlar amenna TLOU da çok iyi ama işin içine içerik ve açık dünya girdiği zaman RDR bariz üstün.
TLOU açık dünya değil. Tabi ki de RDR 2 daha çeşitli olmak zorunda. Açık olmak gerekirse RDR 2'de 70 yaşında dedelerden bile yavaş yürüyen karakter kullanacağıma 2 adım yol için bile uzun süre yavaş at süreceğime no return modu açar o zamana kadar 100lerce adam vurmuş olurum. Ayrıca direkt saldırmaktansa gizli gitmek çok daha zevkli. Tabi zevk meselesi.

Sonuç olarak oyunun kıtlığı olan içerik sorununu çözecek modlar yok.
Oyunda eklenmesi gereken ne var peki? Yüzlerce saat oynamama rağmen hâlen detaylar keşfediyorum. İpin üstünde sallanıp adamın üstüne atlayıp bile bıçaklayabiliyorsun. Çeşitlilik olarak RDR ama detay seviyesi olarak her türlü TLOU 2.

Oyunda eklenmesi gereken ne var peki? Yüzlerce saat oynamama rağmen hâlen detaylar keşfediyorum. İpin üstünde sallanıp adamın üstüne atlayıp bile bıçaklayabiliyorsun. Çeşitlilik olarak RDR ama detay seviyesi olarak her türlü TLOU 2.
Ben de benzer bi konu açtım;

TLOU açık dünya değil. Tabii ki de RDR 2 daha çeşitli olmak zorunda. Açık olmak gerekirse RDR 2'de 70 yaşında dedelerden bile yavaş yürüyen karakter kullanacağıma 2 adım yol için bile uzun süre yavaş at süreceğime no return modu açar o zamana kadar yüzlerce adam vurmuş olurum. Ayrıca direkt saldırmaktansa gizli gitmek çok daha zevkli. Tabii zevk meselesi.

TLOU da düşman çeşitliliği ve yapabileceklerin sınırlı. RDR2 de çok daha iyi bu konuda. Zombi modu, düello modu, yeni çeteler vs ile çeşitliliği artırırsın. Vuruş hissi, ses kalitesi, yeni silahlar, daha iyi NPC tepkisi, daha iyi animasyonlar, daha fazla hareket (ister FPS moduyla tüfek alarak oyna ister tabanca alıp TPS ile oyna çok farklı hissettirir), bıçak, ok, balta, dinamit, molotof, keskin nişancı tüfeği, altıpatlar (çeşit çeşit tabanca, tüfek, pompalı vs var ki TLOU'dan fazla olmasına karşın modlarla artırabilirsin) deneyimini zirveye çıkartırsın. Yanına istersen jaguar bile alabilirsin. TLOU da 4-5 çeşit zombi ve birkaç tane insan tipi hariç bir şey yok.

Detay seviyesi olarak TLOU2 mi? Bu dediğin imkansız. Çeşitlilik ve detay aynı kapıya çıkıyor. RDR2 de yapabileceklerin çok fazla. TLOU yarışamaz.

Hocam siz at yemeğe sıçtı diye yemeği kusan karakter gördünüz mü sorması ayıp RDR dışında? micahın atı yemeğe sıçıyordu gidin ona bakın bence bir RDR detay olarak daha önde. Adam haraç almak için gittiğinde yüzüne gelen öksürükten verem oldu. İpte sallanıp bıçakla adam öldürmek çok basit bir örnek.

Detay seviyesi olarak The Last of Us Part II mi? Bu dediğin imkansız. Çeşitlilik ve detay aynı kapıya çıkıyor. RDR2 de yapabileceklerin çok fazla. TLOU yarışamaz.

The Last of Us Part II de fena hocam onda da detaylar çok fazla ama hiçbir oyun maalesef RDR2 ile yarışamaz. Bu bir gerçek.