Örnek olsun diye dedim hocam.Direkt olarak firmadan chery-picked ürün çekmediğin sürece şansa bağlı olan bir durum. Açıkçası işlemciye OC yapmak bence fazla abartılan bir şey. İnsanlar nedense GPU'dansa RAM ve CPU'ya OC deniyor hep, oysa GPU'ya OC yapınca oluşan fark hepsinden fazla.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 50
Yok ben sana istinaden söylemedim, genel konuştum.
xalvorath
Yetkin
Adam aynı işlemciye -40 co verebiliyorken mesela ben -10 verebiliyorsam uğraşırdım. Önemsiz değil 200MHz frekans sayesinde darboğaza düşmüyorum.
Bu kadar takıntılı isen uygun işlemci alırsın darboğaza düşmezsin, ayrıca etik bir durum da değil ki zaten genel olarak çok istisnai bir durum olmadığı takdir de düzgün bir işlemci denk gelir zaten.
Bu kadar takıntılı isen uygun işlemci alırsın darboğaza düşmezsin, ayrıca etik bir durum da değil ki zaten genel olarak çok istisnai bir durum olmadığı takdir de düzgün bir işlemci denk gelir zaten.
Yaptığımı söylemedim. Benimki iş işten geçti ama benim sistem 1080p için ucu ucuna olduğundan CPU OC hayati öneme sahip. 2K çözünürlükte sorun yaşamıyorum orası ayrı.
Mevcut CPU ne RAM OC ne de PBO performansı iyi değil ve aldığımda önemsemedim. Eğer bu sorunu o zaman yaşasaydım etik veya değil düşünmezdim.
xalvorath
Yetkin
Yaptığımı söylemedim. Benimki iş işten geçti ama benim sistem 1080p için ucu ucuna olduğundan CPU OC hayati öneme sahip. 2K çözünürlükte sorun yaşamıyorum orası ayrı.
Mevcut CPU ne RAM OC ne de PBO performansı iyi değil ve aldığımda önemsemedim. Eğer bu sorunu o zaman yaşasaydım etik veya değil düşünmezdim.
Doğrudur kral, sonraki sisteminde alacağın zaman bunu yapabilirsin, beni ilgilendirmiyor. Sisteminize de baktım; o anakartı eski bir arkadaşım kullanıyordu, bende de Gaming Plus vardı, kaliteli anakart. İşlemciyi de kısa süreli kullandım. Sistem öyle “ucu ucuna yetiyor” seviyesinde değil aslında; elbette yüksek FPS hedefleniyorsa CPU kaynaklı darboğaz görülebilir. Neyse, senin bileceğin iş.
Doğrudur kral, sonraki sisteminde alacağın zaman bunu yapabilirsin, beni ilgilendirmiyor. Sisteminize de baktım; o anakartı eski bir arkadaşım kullanıyordu, bende de gaming Plus vardı, kaliteli anakart. İşlemciyi de kısa süreli kullandım. Sistem öyle “ucu ucuna yetiyor” seviyesinde değil aslında; elbette yüksek FPS hedefleniyorsa CPU kaynaklı darboğaz görülebilir. Neyse, senin bileceğin iş.
Haklısınız hocam sistemi dengeli olanlarda CPU OC neredeyse hiç getirisi olmaz. Ayrıca MSI bu giriş seviyesi anakartlarında donanıma verdiği özeni yazılıma vermiyor BIOS çöp.
Daha da çok undervolt edebilme imkanınız olur hocam. Overclock olarak düşünmeyin sadece.
7500F işlemcide UV denemesinde -30 hata vermişti, -25'te stabilite sağlandı. Benim de merak ettiğim çok bütçe ayırmadan 7500F'den 9600X'e geçmek mantıklı olur mu? Saat hızı açısından az bir artısı var ama önemli olan PBO ayarlarına nereye kadar yanıt verebilir?
Hocam böyle bir şey yapacaksanız bence Ryzen 7 veya 9 alın. Güzel silikonları onlara koyarlar. Bir daha Ryzen 5 almanın manası yok madem böyle bir şey düşünüyorsanız.7500F işlemcide UV denemesinde -30 hata vermişti, -25'te stabilite sağlandı. Benim de merak ettiğim çok bütçe ayırmadan 7500F'den 9600X'e geçmek mantıklı olur mu? Saat hızı açısından az bir artısı var ama önemli olan PBO ayarlarına nereye kadar yanıt verebilir?
ShadowLegion 67
Üstün
- Makaleler
- 1
AM5 soketi ile OC/UV işini bıraktım. -20 verdim +100 MHz 4K ultra takılıyorum. RAM ve işlemci OC verilen uğraşa değmez eğer o işi hobi olarak yapmıyorsanız. Yani bugün CS , Valorant oyanayan birisi bile e-sporcu değilse özellikle RAM OC belası ile uğraşana kadar standart 6000/CL28-30 kullanıp geçebilir. İşlemci de öyle. Eskiden 6700K ile Z170A Carbon anakartımla küresel olarak sıralara giriyordum vs. ama artık enerjim yok.
Ekran kartı tarafında da 1080 vardı o zamanlar, Afterburner dışında çok daha farklı araçlarla voltajları oynamıştım ve neredeyse 1080 Ti performansı alıyordum. VBIOS vs. atıyordum. Şimdi ise to tier bir kart yerine, standart gaming için bir anakart ve giriş seviyesi bir 5080 ile UV çakıp devam ediyorum. Bugün benim UVli kart 100 fps veriyorsa en tepe 40k pahalı olan kartlar 105 fps veriyor.
Uzun lafın kısası, OC işi tamamen keyif ve hobi işidir. Silikon piyangosu ile uğraşan kişinin de hayatta başka işi yok mu diye bakarım artık..
@AMG GOAT hocam siz yanlış anlamayın, ben uzun yazdım çünkü insanlar bu meseleye çok takıyor. Size istinaden söylemedim yani.
Ekran kartı tarafında da 1080 vardı o zamanlar, Afterburner dışında çok daha farklı araçlarla voltajları oynamıştım ve neredeyse 1080 Ti performansı alıyordum. VBIOS vs. atıyordum. Şimdi ise to tier bir kart yerine, standart gaming için bir anakart ve giriş seviyesi bir 5080 ile UV çakıp devam ediyorum. Bugün benim UVli kart 100 fps veriyorsa en tepe 40k pahalı olan kartlar 105 fps veriyor.
Uzun lafın kısası, OC işi tamamen keyif ve hobi işidir. Silikon piyangosu ile uğraşan kişinin de hayatta başka işi yok mu diye bakarım artık..
@AMG GOAT hocam siz yanlış anlamayın, ben uzun yazdım çünkü insanlar bu meseleye çok takıyor. Size istinaden söylemedim yani.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
100.000 TL bütçe ile OLED monitor dahil sistem toplama önerisi
- TANTUNICIK
-