Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

orb4y

Gelişen
Selam.

Yurtta kaldığım için internet erişimim kotalı ve çok yavaş. Telefonumda sınırsız internet var ancak hotspot limiti 15 GB. Bu yüzden sürekli kullanamıyorum.

USB’den SIM karta bağlantı sağlayan bir aparat ile bilgisayara SIM kartı bağlayıp internete bağlanmam mümkün olabilir mi?

Çözüm
Gerek yok bu kadar uğraşa.
Yönetici CMD aç. Şunu yapıştır.

Kod:
REG ADD HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters /v DefaultTTL /t REG_DWORD /d 65

Yeniden başlat.

Sonra yine CMD aç ping 127.0.0.1 yaz çıkan sonuçta TTL 65 görüyorsan tamamdır.

Görmüyorsan başka kod vereyim.

Thank me later.
Selam.

Yurtta kaldığım için internet erişimim kotalı ve çok yavaş. Telefonumda sınırsız internet var ancak hotspot limiti 15 GB. Bu yüzden sürekli kullanamıyorum.

USB'den SIM karta bağlantı sağlayan bir aparat ile bilgisayara SIM kartı bağlayıp internete bağlanmam mümkün olabilir mi?

USB VINN kullanabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mantığı ne inanın bilmiyorum ama ben telefonun internetini kablo ile bağlayıp farklı zamanlarda 25-40 GB arası internet kullanmışlığım var. Özellikle oyun indirme ve updateleri yapıyordum. Şarj kablonuz ile Ethernet modunda bağlayınca kota var mı yok mu deneyebilir misiniz?

Selam.

USB'den SIM karta bağlantı sağlayan bir aparat ile bilgisayara SIM kartı bağlayıp internete bağlanmam mümkün olabilir mi?

Bir tane 4G ya da 5G USB modem alman gerek içine SIM kartını tak ve bilgisayara USB'den bağla o zaman internet doğrudan SIM karttan gelir, hotspot sınırı falan olmaz. Takınca normal Wi-Fi gibi internete girersin.

Dikkat etmen gereken tek şey.
SIM kartın sadece mobil cihazda kullanılabilir kısıtlaması varsa, modem bu kısıtı aşamayabilir. Ama çoğu operatör artık bu kontrolü yapmıyor.
Cihazı aldıktan sonra APN ayarlarını modemin yazılımına girmen gerekir aklında bulunsun.

Kod:
REG ADD HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters /v DefaultTTL /t REG_DWORD /d 65

Yeniden başlat.

Thank me later.

Çözüm
Selam.

USB’den SIM karta bağlantı sağlayan bir aparat ile bilgisayara SIM kartı bağlayıp internete bağlanmam mümkün olabilir mi?
Raspberry Pi ile yaparsın.

VIN tarzı mobil modemde kullanabilirsin.

Çözümlerin hepsini cumartesi günü olan sınavdan sonra deneyeceğim sonuçları yazacağım herkese teşekkürler

Telefonum iPhone olduğu için maalesef deneyemiyorum hocam yine de teşekkürler öneriniz için.

Kod:

Yeniden başlat.

Thank me later.

TTL 65 gordum simdi de mobilden data kullanimini test ettim harcamiyor gibi duruyor hocam teşekkürler.