Nikki Freeman 81

Üstün
Makaleler
1
Yer
California
Merhaba, evim şehir merkezinden uzakta olduğu için internet hızım 30/5 Mbps'yi geçmiyor; ayrıca ping 70'in altına inmiyor. Ben 5G modem alsam hava kapalı olduğunda kullanılmayacak kadar yavaşlar mı, dezavantajları nelerdir?

Dezavantajları download/upload hızın yüksek olabilir ama ping değerlerin iyi olmaz; CS2/Valorant tarzı oyunlarda performansı üzebilir.

Turkcell Superbox kullanıyorum, VDSL veya fibere göre çok daha pahalı ve kotalı. Biz önce 350 GB aldık ancak 1 ay dolmadan bitti. Şu an 500 GB paket kullanıyoruz ve aylık 1300 TL falan yani. TT veya Turkcell 1000 Mbps fiberi bundan çok daha ucuz ve 1300 TL olan 500 GB paket maksimum 50 download, 50 upload veriyor; o da santral sakinse.

Geceleri hızlar yavaşlıyor; özellikle m² başına düşen insan sayısı fazlaysa ve anten sayısı azsa durum daha da vahim. Ben PUBG, R6 gibi yurt dışı sunucusu olan oyunlarda 80 ms altını görmedim. Valorant'ta da millet 10-20 ms ile oynarken 50 ms ile oynuyordum. 4G olandan 5G olana geçtik; ne hız değişti ne ping azaldı, hiçbir şey değişmedi yani. Ama en azından sabit 50 Mbps indirme ve yükleme verebiliyor. Geceleri gene 50'ye 50 veriyor (Bazen upload çok düşüyor) ama ping tavan yapıyor, bazen PUBG'de (Steam) 120 ms gördüm.

Ayrıca sürekli internet bağlantısı kesiliyor. Modemi düzgün yere koymak lazım; ben hatırlıyorum yani günde en az 5 kere modeme reset atıyordum ya da panel üzerinden bağlı olduğu santrali değiştiriyordum. Yoğunluktan mı bilmiyorum çünkü sürekli bağlantı kopuyor ya da KB'lara falan düşüyordu, reset atmadan geçmiyor.
Yani ben şahsen hiç önermem, hiç stabil bir şey değil. Oyun indirmek ayrı imkânsız, online oyun oynamak ayrı imkânsız. Sürekli packet loss yiyorum ya da ping 80'den 200'e falan fırlıyor.

Son düzenleme: