Aslında çok fazla şey değişiyor, benim evde yaptığım ile sınav ortamında olduğum deneme sınavları aşırı farklıydı. O psikolojide farklı oluyor, evde daha rahat oluyorsun.
Arkadaşın dediği gibi gidip kütüphanede de çözülebilir. Kişiden kişiye değişebilir tabi ama bence sınav ortamı diye fazla para vermek gereksiz.

O denemeyi evde tek başıma çözeceğim ama gerçekçi sınav ortamı değil. Bunu neden göz ardı ettin? Yakıştıramadım.
Göz ardı etmedim. Kendime göre daha mantıklı olanı söyledim. Yanımda biri sınav çözerken ya da gözetmen bana optik dağıtınca heyecanlanmıyorum, herhangi bir olumlu olumsuz duygu değişimi de yaşamıyorum. Eğer sen kendin için daha yararlı olacağını düşünüyorsan orada da sınava girmeyi tercih edebilirsin. Zira hiçbirimiz seni kendinden daha iyi tanıyamayız, yalnızca fikirlerimizi söyleyebiliriz.
Gerçekçi sınav ortamını yaşa bence bir.
Hocam ben şu an da isim vermeyeceğim ama İstanbul’un en iyi liselerinden birinde okuyorum. Hem gerçekçi sınav ortamını hem de normal sınav ortamını fazlasıyla yaşadım. LGS’ye son bir ay kala genelde günde 2 deneme oluyorduk. Bence daha çok soru tipi görmesi daha iyi. Evde çözünce ne oluyor sanki? Matematik çözdükten sonra ara verip 2 el CS mi girecek? Odaklanma sorunu yaşıyorsa da bence denemeden önce o sorununun üstüne gitmeli. Sonuç olarak gerçek sınavda da odaklanma sorunu yaşayabilir. Bu durum eve özel bir şey değil.

30 Türkiye geneli deneme için 2500 TL vermek normal mi? Deneme başı 85 TL civarı ediyor. İşin parasında değilim fakat bir deneme için 85 TL vermek mantıklı gelmedi. 85 TL'ye rahat 10 tane genel deneme alıyorsun zaten. Diğer taraftan gerçek sınav ortamına yakın ortam olacağı için bunlara girmek de şart.

2500 TL'ye 150'ye yakın deneme alırım.
85 TL'de günümüzde bir dürüm parası.

Kararsız kaldım.

Ne diyorsun @EiMiko?

@madelyn :unsure:
2500 TL'ye 150 tane deneme almak daha mantıklı.

Göz ardı etmedim. Kendime göre daha mantıklı olanı söyledim. Yanımda biri sınav çözerken ya da gözetmen bana optik dağıtınca heyecanlanmıyorum, herhangi bir olumlu olumsuz duygu değişimi de yaşamıyorum. Eğer sen kendin için daha yararlı olacağını düşünüyorsan orada da sınava girmeyi tercih edebilirsin. Zira hiçbirimiz seni kendinden daha iyi tanıyamayız, yalnızca fikirlerimizi söyleyebiliriz.

Hocam ben şu an da isim vermeyeceğim ama İstanbul’un en iyi liselerinden birinde okuyorum. Hem gerçekçi sınav ortamını hem de normal sınav ortamını fazlasıyla yaşadım. LGS’ye son bir ay kala genelde günde 2 deneme oluyorduk. Bence daha çok soru tipi görmesi daha iyi. Evde çözünce ne oluyor sanki? Matematik çözdükten sonra ara verip 2 el CS mi girecek? Odaklanma sorunu yaşıyorsa da bence denemeden önce o sorununun üstüne gitmeli. Sonuç olarak gerçek sınavda da odaklanma sorunu yaşayabilir. Bu durum eve özel bir şey değil.
LGS'de öyle şeylerin yaşanması biraz zor zaten ama YKS sınavında ne olursa olsun evde odak dağılır. Arkadaş hangi sınavdan bahsediyor onu da bilmiyorum ama.