Luna1057

Yetkin
Yarın edebiyat dersinin konuşma sınavına gireceğim. Konuşacağım konu hakkında araştırmamı yaptım ve not olarak yazıp okulda okuyacağım fakat çok heyecanlıyım. Konuşmayı öğretmene değil tüm sınıfa karşı yapacağım için tedirgin hissediyorum. Kafamın içinde'ya yapamazsam' diye düşünmeden duramıyorum. Ne yapmalıyım?

Gerektiği kadar araştırma yaptıysan ve hazırlandıysan tedirginlenme, konuşmanın iyi geçeceğinden eminim.

Konuşmayı öğretmene değil tüm sınıfa karşı yapacağım için tedirgin hissediyorum.
Ülke yöneticilerini düşün binlerce kişinin önünde saatlerce konuşma yapıyorlar onlar bile bir zaman sonra tedirgin olmuyorken sen maksimum 40 kişilik sınıfta niye tedirgin olacaksın ki.

Yarın edebiyat dersinin konuşma sınavına gireceğim. Konuşacağım konu hakkında araştırmamı yaptım ve not olarak yazıp okulda okuyacağım fakat çok heyecanlıyım. Konuşmayı öğretmene değil tüm sınıfa karşı yapacağım için tedirgin hissediyorum. Kafamın içinde'ya yapamazsam' diye düşünmeden duramıyorum. Ne yapmalıyım?
Konuşma sırasında az heyecanlıyım öğretmenim de. Başlarken tepkini bilerek dinlesin. Sonra konuşma sırasında kafanı kaldırsan da kişilerin gözlerine bakma. Dikkat dağıtmak isteyenler olacaktır. Zaten birkaç saniye sonra bilgilerine odaklanacağın için konuşma otomatik olarak devam edecektir. Söyleyeceklerine odaklan ve net ol. Öğretmenler net olan öğrencileri sever.

Dostum aslında sınıfta karşısında konuşma yapmaktan çekindiğin biri yok, hepsi normal insanlar ve çoğu ile muhtemelen zaten arkadaşsın 30 yabancı insanın karşısında konuşma yapacaksın gibi düşünme. Ben bu düşünce ile hiç heyecanlanmadan konuşma yapıyordum.

Sınavdan 1 saat önce yarım dideral iç. Pek tabii kalp bönrek tiroit hastası değil ve başka ilaç içmiyor ve allerjiniz yoksa.