Uranos

Üstün
Yer
Adana
2 yıl sonra üniversite sınavına gireceğim ve benim hedefim çok yüksek, o yüzden okul açılır açılmaz başlayacağım disiplinli çalışmaya. Benim biraz bağımlı olduğum bazı şeyler var.
  • İnstagram
  • Techolay ve Technopat forumları
  • Dizi/Film izlemek
  • Oyun oynamak

Bunları azaltmalı mıyım yoksa hiç yapmamalı mıyım? Bunlar dışında neleri feda etmeliyim sizce? Ne pahasına olursa olsun o bölümü kazanmak istiyorum. Bölüm İngilizce olduğu için Ekim ayında İngilizce kursuna yazılacağım.

2 yıl sonra üniversite sınavına gireceğim ve benim hedefim çok yüksek, o yüzden okul açılır açılmaz başlayacağım disiplinli çalışmaya. Benim biraz bağımlı olduğum bazı şeyler var.
  • İnstagram
  • Techolay ve Technopat forumları
  • Dizi/Film izlemek
  • Oyun oynamak

Bunları azaltmalı mıyım yoksa hiç yapmamalı mıyım? Bunlar dışında neleri feda etmeliyim sizce? Ne pahasına olursa olsun o bölümü kazanmak istiyorum. Bölüm İngilizce olduğu için Ekim ayında İngilizce kursuna yazılacağım.
Instagram kesin, geri kalanları olabildiğince kıs.

Hedefin ne?
İnstagram aralarında en tehlikelisi. Diğerlerini de hayatından tamamen çıkarma çok sıkılırsın yoksa, mental ders çalışmaktan çok daha önemli. Mentalin iyi olmazsa ders çalışamazsın. Sosyal hayatına da kısıtlama koyarak devam et. Feda edilecek bir şey yok sadece azaltmak lazım, çok abartılacak bir şey de değil oturup çalışıyorsun.

Eşit ağırlık olduğun için kesinlikle dikey formatta videolardan daha çok uzak durmalısın. Hafızaya etkisi büyük.
Sayısal olsaydın çok daha ağır çalışman gerekecekti ama 2 yılda 1.5k EA çok rahat yapılır. Önemli olan süre zaten. 6 ayda da yapılır mı yapılır ama çok zor, senin avantajın zamanının olması ama bu 2 yıllık geniş sürenin rahatlığına kapılma sakın, YKS zamanı bir sürü arkadaşım bu hataya düştü senin gibi çok yüksek hedefleri vardı aynen böyle çalışacağım diyip durdular ama zaman gelince çalışmadılar.

Hocam shorts videoları komple kesin, onun dışındakiler de kendinize ödül mahiyetinde ara ara yapılabilir yoksa full ders şeklinde giderseniz şubat, mart ayları gibi çok kötü sıkılmaya başlayabilirsiniz.