RedFoX

Başarılı
Selam, bu sene tercih yapacak biri için aşağıdaki bu üniversiteler ile ilgili eğitim kalitesi, şehir yaşantısı(ulaşım, konaklama, altyapı) hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
Türkiye'deki hiçbir üniversitenin kaliteli olduğunu düşünmüyorum, yazılımcı olacağım için internetten bu mesleği öğrenebiliyorum. Sadece iş başvurularında lisans diploması olmadığı için elenmek istemiyorum. Bu yüzden YBS benim için uygun bir lisans bölümü.
Seçeneklerim aşağıdaki gibi siz olasınız hangisini seçerdiğiniz? Bu sene çok yığılma olacağını düşünüyorum YBS için sizce de öyle. Olur mu?
(Sıralamayı rastegele yazdım.)
  1. Trakya ünivertesi YBS (ana hedefim).
  2. Afyon üniversitesi YBS.
  3. Aydın üniversite YBS.
  4. Burdur (bucak yerleşkesi) YBS.
  5. Bartın Üniversitesi YBS (IO) ve gündüz. (en kötü senaryo çıkma ihtimal)

Özellikle Bartın hakkında bilgisi olan varsa çok iyi olur.

Nerede oturuyorsun bilmiyorum ama ben Edirne'de okudum.
  • 2.5 saate otobüsle gidilebiliyor
  • Trafiği olmayan, ferah bir şehir
  • İnsanı yobaz değil
  • Karaağaç gibi gidilebilecek güzel yerleri var
  • Selimiye Camii var
  • Yaprak ciğer var
  • Bulgar ve Yunan sınırına yakın ve sınıra kadar bisiklet sürebiliyorsun
  • Düz bir şehir, bisiklete uygun
  • Bazı yerleşkeler şehre epey yakın
Olumsuz yanları?
  • Ana yerleşke şehre uzak, otobüs ya da bisikletle gideceksin
  • Ulaşım pahalı olabilir
  • Üniversite kalitesi çok yüksek değil

Cevabı beğenmeyebilirsin ama "two cents"imi ortaya dökmek istiyorum.
Ülkedeki üniversiteler zaten vasıfsızken hepten vasıfsız olan YBS bölümünü okuma. Sadece diploma isteyen şirketlere yaranmak için 4 yılını çöpe atacağına o 4 yılda projelerinle ve geliştireceğin becerilerinle yeteneğinle gir bizim sektöre, bu endüstriye.
Onun dışında Computer Science en mantıklı bölüm.

Ülkedeki üniversiteler zaten vasıfsızken hepten vasıfsız olan YBS bölümünü okuma. Sadece diploma isteyen şirketlere yaranmak için 4 yılını çöpe atacağına o 4 yılda projelerinle ve geliştireceğin becerilerinle yeteneğinle gir bizim sektöre, bu endüstriye.
Onun dışında Computer Science en mantıklı bölüm.
Türkiye'de yeteneğe mi bakmıyorlar üni.versiteye bakıyorlar.

Yeteneğe sanayi gibi yerlerde bakıyorlar. İleride usta başı olursan maaşın hiç fena olmaz gül gibi geçinirsin.
Yanılıyorsun :) Kendimden örnek vermeye çalışıyorum ama neyse, bu konu yeri değil. Yeri geldiğinde kendimden ve başarılarımdan da bahsederim.

Gülücük atan arkadaşlar (varsa) sektördeki bilgilerini paylaşabilirler :)

Son düzenleme:
Nerede oturuyorsun bilmiyorum ama ben Edirne'de okudum.
  • 2.5 saate otobüsle gidilebiliyor
  • Trafiği olmayan, ferah bir şehir
  • İnsanı yobaz değil
  • Karaağaç gibi gidilebilecek güzel yerleri var
  • Selimiye Camii var
  • Yaprak ciğer var
  • Bulgar ve Yunan sınırına yakın ve sınıra kadar bisiklet sürebiliyorsun
  • Düz bir şehir, bisiklete uygun
  • Bazı yerleşkeler şehre epey yakın
Olumsuz yanları?
  • Ana yerleşke şehre uzak, otobüs ya da bisikletle gideceksin
  • Ulaşım pahalı olabilir
  • Üniversite kalitesi çok yüksek değil
Sıralaması biraz düşük kapatacak ama kazanmaya çalışacağım. Cevapladığın için teşekkür ederim recep abi.

Onun dışında Computer science en mantıklı bölüm.

Şu anda proje geliştirecek seviyeye geldim web ve masaüstü programlamada. Türkiye'de yaşamayı düşündüğüm için lisans diploması olmadan genelde eleniyor adaylar. İstisnalar var ama ana kaideye bozmaz. Üniversite kazansamda kazanmasanda geliştirmeye devam edeceğim o okunda sıkıntı yok. Alanıma uygun mantıklı ve ilgili duyduğum bir bölüm YBS bu yüzden bu tercihi yapıyorum. Mühendislik kazanacak ve kazandığım zaman dersleri geçebilecek seviyede matematiğim yok.

Son düzenleme: