sivofeng

Uzman
Uygulama ve site geliştirme yönünden ötürü hedefim hep bilgisayar mühendisliğiydi, ancak sınav anını doğru yönetemediğim için hedefimden çok uzak bir bölüm geldi. Ben de bir sene daha denemek istemediğim için, olan yerleri değerlendirip bir tercih yaptım; ancak aklıma bazı şeyler takıldı.

Hemşirelik ve Bilişim Sistemleri Teknolojileri arasında kaldım ve hemşireliği yazdım; iş bulma imkânı daha yüksek olduğu ve diğer gelebilecek bölümlere kıyasla daha yapabileceğim bir bölüm olduğunu düşündüğüm için. Hemşirelik, istediğim bir şehirde; ancak en başından beri istediğim bilgisayar bölümü ile ilgili olan BST ise pek istemediğim, öğrenciler tarafından rağbet görmeyen bir şehirde. Burada yurt işimin ne olacağı da muallak.

Siz olsanız ne yapardınız? Çok arafta kaldım; her dakika başka bir düşünce mantıklı geliyor.

Hedefin hep Bilgisayar Mühendisliği ise sırf şehir seçerek farklı bölüm okumak insana zulüm gibi gelebilir. Şehir güzelse gezer, tozar, eğlenirsin ama oraya okumaya gidiyorsun sen ve istemediğin bir bölümdesin. Okulu bitirip hemşire de olsan çok istediğin tarafa yönelmek için bu sefer parayla yazılım kampları, kurslar vs. kovalayacaksın. Alaylı çalışan da çok var ama işin tekniğini, temelini üniversitede atarsın.

Yerinde olsam tekrar denerdim. Çünkü ileride; "1 sene daha deneseydim, istediğim bölümü kazanırdım" uktesi kalabilir. Eğer tekrar deneme motivasyonun veya zamanın yoksa o zaman; öğrenci rağbeti olması veya istemediğin şehre bakmayıp BST okuyarak en azından istediğin alana çok yakın olan bir alanda güzel tecrübeler edinebilirsin. Tam tersi de olabilir tabii. Tamamen sana bağlı.

En kötü karar, kararsızlıktan iyidir.

Hedefin hep bilgisayar mühendisliği ise sırf şehir seçerek farklı bölüm okumak insana zulüm gibi gelebilir. Şehir güzelse gezer, tozar, eğlenirsin ama oraya okumaya gidiyorsun sen ve istemediğin bir bölümdesin. Okulu bitirip hemşire de olsan çok istediğin tarafa yönelmek için bu sefer parayla yazılım kampları, kurslar vs. kovalayacaksın. Alaylı çalışan da çok var ama işin tekniğini, temelini üniversitede atarsın.

Yerinde olsam tekrar denerdim. Çünkü ileride; "1 sene daha deneseydim, istediğim bölümü kazanırdım" uktesi kalabilir. Eğer tekrar deneme motivasyonun veya zamanın yoksa o zaman; öğrenci rağbeti olması veya istemediğin şehre bakmayıp bst okuyarak en azından istediğin alana çok yakın olan bir alanda güzel tecrübeler edinebilirsin. Tam tersi de olabilir tabii. Tamamen sana bağlı.

En kötü karar, kararsızlıktan iyidir.

Hocam bst bölümleri Niğde ve bir ilçede geliyor. Bu 2 yere kıyasla hemşirelik daha iyi, merkez bir yerde. Ondan dolayı bst ye gitmek çok cazip gelmiyor.

Ben olsam Hemşirelik seçerdim. Şimdi işveren olsam bilgisayar işleri için ilk işim bilgisayar mühendisi almak olurdu fakat bu abuk sabuk bölümleri kim çıkardı bilmiyorum yok matematik yokmuş felan ya bilişim matematiksiz matematik bilişimsiz olmaz. biri size saçma sapan bir bölüm öneriyorsa uzak durun. Zaten bilgisayar piyasası karışık her yer mezun ve işsiz kaynıyor..

Sağlık bölümleri her zaman kazanır kazandırır..

Ben olsam hemşirelik seçerdim. Şimdi işveren olsam bilgisayar işleri için ilk işim bilgisayar mühendisi almak olurdu fakat bu abuk sabuk bölümleri kim çıkardı bilmiyorum yok matematik yokmuş falan ya bilişim matematiksiz matematik bilişimsiz olmaz. Biri size saçma sapan bir bölüm öneriyorsa uzak durun. Zaten bilgisayar piyasası karışık her yer mezun ve işsiz kaynıyor.

Sağlık bölümleri her zaman kazanır kazandırır.

Doğru diyorsunuz teşekkür ediyorum hocam.

Ben olsam hemşirelik seçerdim. Şimdi işveren olsam bilgisayar işleri için ilk işim bilgisayar mühendisi almak olurdu fakat bu abuk sabuk bölümleri kim çıkardı bilmiyorum yok matematik yokmuş falan ya bilişim matematiksiz matematik bilişimsiz olmaz. Biri size saçma sapan bir bölüm öneriyorsa uzak durun. Zaten bilgisayar piyasası karışık her yer mezun ve işsiz kaynıyor.

Sağlık bölümleri her zaman kazanır kazandırır.

Çoğu dediğinizde bence haklısınız. Ama işsiz kalmak biraz da çaba ile alakalı. Ben olsam bst de yazmazdım hemşirelikte 1 sene daha denerdim. Ama hemşirelik sizi sıkmayacaksa yazın. Eğer boş zaman ayırabilirseniz yazılımla da uğraşırsınız. Ki boş zamanınızın olacağını pek sanmıyorum.