Siz de dahil olmak üzere, bu tarz durumlar uzlaşarak çözülmezse THH'ye başvurulacak, misli ile değişim kararı alınacak. Karardan sonra icra takibi başlatılacak, hala misli ile değişim yapılmazsa bilirkişi vasıtasıyla misli ürünün güncel fiyatı belirlenecek ve karşı tarafa borç olarak yükletilecek ve o güncel ücret tahsil edilmeye çalışılacak.nasıl çözülür bilmiyorum, umarım arkadaş da mağdur olmadan problemi bir şekilde çözülür.
Detaylar
Kim cevapladı?LA Knight
Üstün
Renegade ve KC3000 zaten eşdeğer ürünler. 13 bin istemedeki utanmazlığa bak. Muhtemelen fatura bedelinden hareket ediyorlar. İş muhtemelen bilirkişiye kalacak. Bilirkişi de artık ne kadar bilirkişi çıkarsa. Adam uzaktan yakından ürünleri birbiriyle karşılaştırsa şu parayı isteyemez olduklarının kararını vermesi lazım.
Firma fena yüzsüzlük yapmış.
Firma fena yüzsüzlük yapmış.
BlackShadow
Yetkin
Cidden öyle, ücret iadesi talep edip üstüne o parayı koyup Gen 5 bir disk alsa daha karlı çıkar.Renegade ve KC3000 zaten eşdeğer ürünler. 13 bin istemedeki utanmazlığa bak. Muhtemelen fatura bedelinden hareket ediyorlar. İş muhtemelen bilirkişiye kalacak. Bilirkişi de artık ne kadar bilirkişi çıkarsa. Adam ufaktan yakından ürünleri birbiriyle karşılaştırsa şu parayı isteyemez olduklarının kararını vermesi lazım.
Mr_Morgan
Becerikli
Merhaba,
Öncelikle malın ayıplı olması halinde misli ile değişim hakkınız bulunmakta. Stoklarda ürünün olmaması sizin misli ile değişim hakkınızı etkilemiyor.
Misli ile değişim demek ayıplı ürünün ayıpsız bir benzeri ile değişim demektir. Ayıplı üründen çok daha iyi bir ürün ile değişim yapmak değildir. Piyasada satıcılar aynı üründen stokta yoksa biraz daha iyi ürünü teklif edebilir ve ücret de talep etmeyebilir. Ancak bu durum fiyat farkını talep edemeyecekleri anlamına gelmiyor. Fiyat farkı talep etmeyen bir satıcı, müşteriyle herhangi bir hukuki süreç yaşamak istemediğinden bunu yapmıştır, o kadar.
Sizin olayınızda esasen satıcının yapması gereken şey size aynı SSD'nin ayıpsız halini vermesidir, stoklarda bulunmaması satıcının bu konudaki yükümlülüğünü ortadan kaldırmaz. Ayıplı olan SSD ile teklif edilen SSD'ler arasında fazlaca teknik ve teknolojik fark var mı bilmiyorum ama objektif anlamda teklif edilen SSD'ler ayıplı olan SSD'lerden daha iyi ise satıcının fiyat farkı talep etmesi gayet normaldir. Bunu istenen fiyat farkının miktarından bağımsız söylüyorum, yoksa fiyat farkı miktarının adil olup olmaması ayrı bir mesele. Yine de satıcı elbette sizinle karşılıklı bir hukuki süreç yaşamamak adına ve müşteri memnuniyeti sağlamak adına fiyat farkı talep etmeyebilirdi, ancak bu durum satıcının tercihinde.
Özetle, stok sorunu olması sizin misli ile değişim hakkınızı zeval getirmez. Bu sebeple THH'ye başvurabilirsiniz. Satıcının teklif ettiği SSD'ler için fiyat farkı istemesi de normal bir durum. Bu noktada dilerseniz satıcı ile uzlaşmayı tercih edersiniz, yoksa da teklifi kabul etmeyip THH'ye başvurabilirsiniz.
Corsair MP600 PRO NH 2 TB teklif ettiler, fiyat farksız. Onayladım, artık tam muadili değil evet ama THH çok bekletir dediler.
Son düzenleyen: Moderatör:
BlackShadow
Yetkin
En azından DRAM olan modeli seçmişsiniz. Hayırlı olsun.Corsair MP600 PRO NH 2 TB teklif ettiler, fiyat farksız. Onayladım, artık tam muadili değil evet ama THH çok bekletir dediler.
Eki Görüntüle 260994
Her ne kadar ürünleri inceleyip biraz fikir yürütebilsem de teknik konuda uzman değilim, yorum yapmam doğru olmaz. Yine de mevcut durumdan memnunsanız sizin adınıza sevindim.Corsair MP600 PRO NH 2 TB teklif ettiler, fiyat farksız. Onayladım, artık tam muadili değil evet ama THH çok bekletir dediler.
Eki Görüntüle 260994
Hayırlı olsun.
Yeni konular
-
-
-
-
-
Gıda Züber ürünlerinde indirime ek 800 TL'ye 200 TL kupon!
- Fırsat Ekibi
-
-
-
-