Sinerji Bilgisayar ürünü yanlış müşteriye gönderdiği için üçüncü kişiye bağlı mağduriyet yaşanıyor

spalgin

Çalışkan
Merhaba,

Geçtiğimiz hafta Sinerji Bilgisayar'dan bir ürün siparişi verdim ancak gelen kargo tamamen yanlış bir üründü. Hemen müşteri hizmetlerine ulaştım, hatayı kabul ettiler ve bana bir iade kodu vererek ürünü kargoya teslim etmemi istediler. Aynı gün içinde, hiç bekletmeden yanlış gelen ürünü kendilerine iade ettim. Kargo onlara ulaştı, bunu doğruladılar.

Fakat bu noktadan sonra süreç uzadıkça uzadı. Üzerinden neredeyse bir hafta geçti ama ürünüm hala gönderilmedi. Her gün canlı destekten yazıyorum. Bugün-yarın, en geç pazartesi gibi sürekli oyalayıcı cevaplar veriliyor. Daha da garibi, bana şu söyleniyor: Kargomun karıştığı diğer müşteri yanlış ürünü henüz iade etmemiş, o iade ettiğinde bana doğru ürün gönderilecekmiş. Yani ben ürünü zamanında iade etmeme rağmen, sürecim başka bir müşterinin ne zaman harekete geçeceğine bağlanmış durumda.

Bu süreçte sipariş ettiğim ürünün fiyatı da arttı. Ama ben siparişi eski fiyattan verdim ve yasal olarak o fiyattan alma hakkım var. Buna rağmen hâlâ bana “göndereceğiz” denip duruluyor. Ücret iadesi istemem için bekletiliyorum. Ayrıca Sinerji'nin sitesinde siparişim “teslim edildi” olarak görünüyor ama edilmedi.

Eğer pazartesi gününe kadar ürün gönderilmezse Tüketici Hakem Heyetine başvuracağım. CİMER ve Ticaret Bakanlığı'na da şikayette bulunmayı düşünüyorum. Süreci belgeleriyle birlikte şeffaf şekilde paylaşacağım.

Burada daha önce benzer bir durum yaşayan oldu mu? Sinerji ile bu şekilde uzayan bir süreç yaşayan varsa yorumda yazarsa sevinirim.

Ben yanlış gelen ürünü iade ettim de para iadesi iste. Diğer müşteri ile bir işiniz yok. Sinerji'nin kendi hatası.

Ben yanlış gelen ürünü iade ettim de para iadesi iste. Diğer müşteri ile bir işiniz yok. Sinerji'nin kendi hatası.

Fiyatlara çok zam geldi iade edip tekrar sipariş versem 4-5k zararda olacağım.

Son düzenleme:
Tüketici hakem heyetiyle uğraşana kadar aylar geçecek. @Recep Baltaş bence bu arkadaşın mağduriyetini paylaşmalı. Sinerji ile ben de aylarca uğraşmıştım.
Anakart sipariş verecektim Sinerji hakkında son günlerde buna benzer çok şikayet görmeye başladım. 2-3k fazla verip İtopya'dan alayım en iyisi.

Normal düzgün bir şirket.
Özelleştirilmiş bir ürün bile olsa, 3-5 kuruşun hesabını yapmayıp.
Aynısından terkar hazırlayıp size gönderir ve kendini de rezil etmiş olmazdı. Gerçi akılları sıra 3 kuruş kazandıklarını sanıyorlar. Ama bu gibi prestij kayıplarıyla, daha fazla kaybediyorlar.
Ne demek, diğer tarafın keyfini bekleyecekmişimde o geri gönderince bana göndereceklermiş miş..

Ama ülkemizde çoğu yer böyle maalesef.

Çürümenin en bariz durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…