Sınıftaki çocuklar benimle uğraşıp duruyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 4075
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 130
  • Görüntüleme Görüntüleme 4B
Hocam açığa geçmeniz sizin için daha kötü olur çünkü korkup kaçmış olursunuz bir nevi. Sonra liseye geçince ezik bir tip olup çıkarsınız. Daha kötü zorbalanırsınız. Sınıf veya okul değişin. Benim asıl tavsiyem orada olup mücadele vermendir çünkü bu tip insanlar hayatının her yerinde karşına çıkacak olan en basit insanlardır. Kaçış yok. Zaten fiziksel şiddet uygulayamazlar demişsin o yönden sıkıntı yok. Üstüne git olayın. Yaptıklarının seni etkilediğini biliyorlar ki yapıyorlar. Benimle Akbaba Kürşat diye dalga geçerlerdi yönümü bile dönmezdim o tarafa. Vazgeçtiler ondan. Kız arkadaşımla dalga geçerlerdi ona sinirlenirdim yıllarca onun üzerinden dalga geçip uğraştılar. Kendini Eğit!

Sadece boşuna kafana takıyorsun. Sanki biz yaşamadık mı zorbalığı da bana anlaıtoyrsun. Âlâsını yaşadım ve yaşıyorum. Anaokulunda başladı benimki. Uyuma saatinde millet birbirine hayallerini anlatırken ben ağzımı açınca susturulurdum. Herkes plastik eve girerken beni dışarda bırakırlardı. İlokulda başta kızlar olmak üzere neredeyse herkes dalga geçerdi. Beden derslerinde, teneffüslerde hep dışlanmış olurdum. Ortaokulda bir kaç kişilik arkadaş grubumuz vardı onlar dışında herkes nefret ederdi benden. Onlarla da aramız açıldı sonra. Onlar da nefret etti. Lisedeyim şu an. Okuldaki kızların hepsi benden nefret eder. Salak yerine enayi yerine koyar. Erkeklerde pek öyle bir durum yok en azından. 9.sınıfta bir kaç arkadaşım vardı onlar dışında herkes beni zorbalayıp dışlardı. Daha sonra onlar da beni dışlayıp kötü davranmaya başladılar çünkü diğer gruptan kızlarla sevgili olmuşlardı. Bir yıl onlar da dışladı beni. Sonra onlardan ayrılınca geri döndüler. Zorbalamalar ufak tefek devam etse de buradayım. Senin yaşındaki herkes gülüp oynuyorsa sende yap. 8 milyar insandan ikisi sana kötü davrandı diye laf mı bu şimdi? Sanki sen kaza geçirdin de iki ayağın birden koptu, millet gezip tozarken sen tekerlekli sandalyeye mahmuksun falan gibi konuşuyorsun.

Mantıklı. Bazen işe yarıyor. Bizim idarenin başoı çok derde girdi son iki yıldır. Sürekli müfettişler gelip öğrencileri ve öğretmenleri sorguya çekiyor.
Haklısınız hocam..

Hocam açığa geçmeniz sizin için daha kötü olur çünkü korkup kaçmış olursunuz bir nevi. Sonra liseye geçince ezik bir tip olup çıkarsınız. Daha kötü zorbalanırsınız. Sınıf veya okul değişin. Benim asıl tavsiyem orada olup mücadele vermendir çünkü bu tip insanlar hayatının her yerinde karşına çıkacak olan en basit insanlardır. Kaçış yok. Zaten fiziksel şiddet uygulayamazlar demişsin o yönden sıkıntı yok. Üstüne git olayın. Yaptıklarının seni etkilediğini biliyorlar ki yapıyorlar. Benimle akbaba kürşat diye dalga geçerlerdi yönümü bile dönmezdim o tarafa. Vazgeçtiler ondan. Kız arkadaşımla dalga geçerlerdi ona sinirlenirdim yıllarca onun üzerinden dalga geçip uğraştılar. kendini eğit!
Hocam dediğinize katılmıyorum. Sizin söylediğiniz psikolojik zorbalığa davet çıkarır. Arkadaşa bu tarz lütfen öneri moral vermeyelim. Niye mi? Arkadaş o okulda üzgün mutsuz ve psikolojisi bozulmuş durumda. İnsanın sevmediği psikolojisi bozulmuş okulda daha fazla durursa olay daha kötü hale gelebilir. Arkadaş Ortaokulu'da lise'yide açıktan okursa psikolojisi ve her şeyiyle daha rahatlar mutlu olur. Evet hayat bu elbet bazı Yerler'de arkadaşa sert davranan kişiler çıkabilir ama iş hayatında herkes ekmeğinde orada kimse arkadaşa zorbalık yapmaz. Yapsa'da en fazla iş değişikliği yapar.

Hocam dediğinize katılmıyorum. Sizin söylediğiniz psikolojik zorbalığa davet çıkarır. Arkadaşa bu tarz lütfen öneri moral vermeyelim. Niye mi? Arkadaş o okulda üzgün mutsuz ve psikolojisi bozulmuş durumda. İnsanın sevmediği psikolojisi bozulmuş okulda daha fazla durursa olay daha kötü hale gelebilir. Arkadaş Ortaokulu'da lise'yide açıktan okursa psikolojisi ve her şeyiyle daha rahatlar mutlu olur. Evet hayat bu elbet bazı Yerler'de arkadaşa sert davranan kişiler çıkabilir ama iş hayatında herkes ekmeğinde orada kimse arkadaşa zorbalık yapmaz. Yapsa'da en fazla iş değişikliği yapar.

Sürekli insanlardan kaçarak mi mutlu olur? Üniversite de de ucube olur çıkar artık. Kendini eğit onlara karşı cik demem yanlış ama döv bıçak getir silah çek sonsuza dek kaç denmesi normsl öyle mi? Tamam.

Hocam. En kötü bu dönem sonuna dek bekleyin. Eğer lgs döneminde iseniz gidiyorsunuz zaten o okuldan. Değilseniz de başka ortaokula gidersiniz. Onlara istediğini vermeyin. Sonsuza kadar kaçamazsınız. Kacmaniz da hayırlı olmaz. Üniversite de mi açıktan gideceksiniz? İşi de mi uzaktan yapacaksınız? Liseyi de ortaokulu da uzaktan oku diyorlar şu an size. Öyle yaparlarsa siz de muhtemelen okul dışı faaliyete de katılmayacaksınız. Bu durumda hoş geldin sosyal anksiyete. Cik bakalım işin içinden. Keşke zamanında beni dövselerdi dersiniz sonra.

He keke kendimi savundum falan diyecen sonra müdür de hımm sana disiplin yok diyecek. Moskova da değil hayal dünyandasın sanırım. Hangi dünyada yaşıyorsun?
Hocam şu zamana kadar kaç tane disipline giden gördüm şu kavga olayından hiç okuldan atılan görmedim şu zamana kadar. Siz herhalde farklı ve çok gelişmiş kavganın olmadığı Norveç tarzı bir ülkede yaşıyorsunuz. Maximum kınama cezası verilir ki o bile verileceğini sanmam muhtmelen 2 tutanak imzalatır yollar adam sana saldırınca kuzu gibi oturmayacaksin veya sana zarar verdiklerinde sadece fiziksel değil eşyana veya psikolojine karşı yapacağı şiddettede kendini savunabilirsin. Sizin gibi avrupai insansa bile gitsin karakola ozaman okulda hiç bir öğretmen hocam bu bana zarar veriyor dediğinizde gidip o çocuğu okuldan atmiyacak maximum sözlü uyaracak ve yolliyacak.

Sürekli insanlardan kaçarak mi mutlu olur? Üniversite de de ucube olur çıkar artık. Kendini eğit onlara karşı cik demem yanlış ama döv bıçak getir silah çek sonsuza dek kaç denmesi normsl öyle mi? Tamam.

Hocam. En kötü bu dönem sonuna dek bekleyin. Eğer lgs döneminde iseniz gidiyorsunuz zaten o okuldan. Değilseniz de başka ortaokula gidersiniz. Onlara istediğini vermeyin. Sonsuza kadar kaçamazsınız. Kacmaniz da hayırlı olmaz. Üniversite de mi açıktan gideceksiniz? İşi de mi uzaktan yapacaksınız? Liseyi de ortaokulu da uzaktan oku diyorlar şu an size. Öyle yaparlarsa siz de muhtemelen okul dışı faaliyete de katılmayacaksınız. Bu durumda hoş geldin sosyal anksiyete. Cik bakalım işin içinden. Keşke zamanında beni dövselerdi dersiniz sonra.
Sen ne diyorsun ya? İyi misin? Açıktan okumayı neden kötülüyorsunuz? Açıktan okumak kadar güzel bir şey yok adam gibi gir sınavına. Ver sınavını. Olay bitti. Yani bu kadar basit kötü bir şey değil açıktan okumak. Hem bir insanı zorla sevmediği bir şeye itmek hapishaneye zindana atmaktan daha beter. Arkadaşın psikolojisi bozuluyor farkında değil misin? Azıcık kendinize gelin ne demek keşke beni dövselerdi dersiniz bu nasıl bir cümle kimse dayağı hak etmez hele ki bir insan sessiz ve sakin kimseye zararı yoksa hiç hak etmez. Yapmayın azıcık düşünerek yorum yapın ya.

He keke kendimi savundum falan diyecen sonra müdür de hımm sana disiplin yok diyecek. Moskova da değil hayal dünyandasın sanırım. Hangi dünyada yaşıyorsun?
Türkiye şu an öyle bir döneminde ki. Kimse kimseyi umursamıyor arkadaşımız gitmiş öğretmenlere durumu anlatmış. Öğretmenler hiçbir a bile dememiş. Sence disiplinle ciddiye alırlar mı olayı?

Hocam. En kötü bu dönem sonuna dek bekleyin. Eğer LGS döneminde iseniz gidiyorsunuz zaten o okuldan. Değilseniz de başka ortaokula gidersiniz. Onlara istediğini vermeyin. Sonsuza kadar kaçamazsınız. Kacmaniz da hayırlı olmaz. Üniversite de mi açıktan gideceksiniz? İşi de mi uzaktan yapacaksınız? Liseyi de ortaokulu da uzaktan oku diyorlar şu an size. Öyle yaparlarsa siz de muhtemelen okul dışı faaliyete de katılmayacaksınız. Bu durumda hoş geldin sosyal anksiyete. Cik bakalım işin içinden. Keşke zamanında beni dövselerdi dersiniz sonra.
Ben aynı durumdaydım sürekli dalga geçilirdim şamar oğlanıydım. Lise 2'de açığa geçtim yıllarca evde oturdum hala da oturuyorum. 3 yıldır üniversiteye gidiyorum ne ucubelik ne otistiklik ne enayilik kaldı, çocukluk dönemi yetmemiş gibi. Üniversitede farklı olur insanlar sonunda düzgün davranır, saygı gösterirler sana sanıyorsun ama imkansız.

Ben sessiz kendi halimde bir insanım. Ama bizim sınıfta 2 tane zibidi çocuk var. Bir tek benimle uğraşıyorlar. Bana fiziksel şiddet yapmıyorlar yapamazlar zaten. Ama çok büyük bir psikolojik şiddet yaşıyorum. Soyadım ile dalga geçiyorlar, gözlük kullandığım için bana dört göz diyorlar, kalemimi alıp çöpe atıyorlar, sırama tükürüyorlar. Öğretmene ve okulun müdürüne de söyledim onlar da hiçbir şey yapmıyor, ne yapmalıyım?

Edit: Hatta bazen tehdit bile ediyorlar.

Ortaokulda bu kadar pısırık kalıyorsanız hocam lisede seni çok ezerler lise son okuyan bir abin olarak söylüyorum bunu sana ya karşılık vereceksin ağzının payını vereceksin çoçuğa ya da zorbalanmaya göz yumucaksın lisede zorbalık 5 kat daha fazla var bu çocuk lisedeki serserilerin getirini götürünü bile yapamaz muhtemelen.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt