Techolay Sosyal moderatörünün benimle sorunu var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Burası bir forum ve forumda askeri düzen olmak zorunda. Elini kolunu sallayan senin gibi mizah yaparsa biz nasıl bilgi öğreneceğiz? Konuyla alakası olmayan mesajlar yazıp yazıp insanların midesini bulandırma.

Ben bilgi öğrenmesinler diye bir şey asla demiyorum elbette öğrensinler.

Madem böyle düşünüyorsunuz, yarın öbür gün herhangi bir konu açtığınızda, mesela 25000 TL bütçe ile bilgisayar önerisi diye sorduğunuz zaman pembe oyuncak bilgisayar fotoğrafı atacağım. Diğer arkadaşlarımın da bu eyleme katılıp size "şaka" yapmasını sağlayacağım. Rapor etmeyin beni, zaten gülermişsiniz ya.

Eğer açarsam ilk sizi haberdar ederim.

Şakşakçılık yapmaya gerek yok, son zamanlarda yaşadığım deneyimler moderasyon süreçlerinde ciddi sorunlar olduğunu gösteriyor. Art arda 4 kez yanlış uyarı aldım ve her seferinde bilet açarak durumu çözmek zorunda kaldım. Bu durum, moderasyon kararlarının ne kadar tutarsız ve keyfi olabildiğini açıkça ortaya koyuyor.

Açıkçası bu konu da çok tutarlı değil şakşakcılık yapma gibi bir hedefim yok fakat herkesin bakış açısı farklı sonuç olarak ben deneyimime göre tutarsız bir ceza yemedim hatta çoğu haksız olduğum yerde gayet düzgün bir dille karşılandım. Tabii ki siz ayrı bir durum yaşamış ve haklı olabilirsiniz ama şu an bulunduğumuz konunun sebebi benim gözüm de abartı.

Açıkçası bu konu da çok tutarlı değil şakşakcılık yapma gibi bir hedefim yok fakat herkesin bakış açısı farklı sonuç olarak ben deneyimime göre tutarsız bir ceza yemedim hatta çoğu haksız olduğum yerde gayet düzgün bir dille karşılandım. Tabii ki siz ayrı bir durum yaşamış ve haklı olabilirsiniz ama şu an bulunduğumuz konunun sebebi benim gözüm de abartı.
Abartı olan nedir? Konu sahibine mi dediniz?

Şakşakçılık yapmaya gerek yok, son zamanlarda yaşadığım deneyimler moderasyon süreçlerinde ciddi sorunlar olduğunu gösteriyor. Art arda 4 kez yanlış uyarı aldım ve her seferinde bilet açarak durumu çözmek zorunda kaldım. Bu durum, moderasyon kararlarının ne kadar tutarsız ve keyfi olabildiğini açıkça ortaya koyuyor.

Keyfi karar alınamaz, şakşakçılık bu değil, kötü karar verilse bile onu desteklemektir. Techolay yetkilileri gerçekten keyfi işlem yapsaydı bu konuyu açmaya çalışan arkadaşın konusunu onaylamak yerine konuyu reddedip banlasalar kimin haberi olacaktı? Ama onlar kabul etmeyi tercih ettiler.

Ben bilgi öğrenmesinler diye bir şey asla demiyorum elbette öğrensinler.

Eğer açarsam ilk sizi haberdar ederim.

1740513223418.webp

Sırf sizi savunmuyorum, karşı görüş yazıyorum diye her mesajıma beğenme atıyorsunuz :D size tavsiye verilmez hocam, şahsi fikrim büyümeniz gerektiği.

Keyfi karar alınamaz, şakşakçılık bu değil, kötü karar verilse bile onu desteklemektir. Techolay yetkilileri gerçekten keyfi işlem yapsaydı bu konuyu açmaya çalışan arkadaşın konusunu onaylamak yerine konuyu reddedip banlasalar kimin haberi olacaktı? Ama onlar kabul etmeyi tercih ettiler.

Benim yaşadığım deneyimler, moderasyon süreçlerinde tutarsızlıklar olduğunu gösteriyor. Yanlış uyarılar alıp her seferinde bilet açarak durumu düzeltmek zorunda kalmam bunun bir örneği. Konuyu reddetmek yerine konuyu onaylamaları konusunda şeffaf davranmış olabilirler ancak bu alınan kararların her zaman adil ve tutarlı olduğu anlamına gelmiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt