tech_tr

Uzman
Merhaba, dün sabah Amazon'dan toplam 462TL'lik 2 ürün alacaktım. 13TL indirim + ilk alışverişe özel 150TL indirim ile 300TL'ye düşüyordu. Ödemenin 250TL'lik kısmını hediye kartı ile ödeyecektim. Ödeme aşamasına geçince daha önceden kayıtlı bir kartım olduğu için kalan 50TL'yi o karttan çekmeye çalıştı. Ben de doğrulama kodunu girmedim ve sayfadan çıktım.

Önceki kartı kaldırıp yeni kartımı hesabıma kaydettim. Sonra sepetime girdiğimde almış olduğum ürünlerin sepetten kaldırıldığını gördüm. Bunun üzerine siparişlerim kısmına baktığımda ödeme yönteminin doğrulanması bekleniyor yazıyordu. Ben de üzerine tıkladım ve sanırım onaylandı. Çünkü yazı kaybolmuştu. Ama kartımı kontrol ettiğimde para çekilmemişti.

Ben de biraz bekledikten sonra müşteri hizmetlerine durumu anlattım. Müşteri hizmetleri siparişi iptal edeceğini ve yeniden satın almamı söyledi. Ben de bu durumda ilk sipariş indirimini kullanabilir miyim diye sordum. Bana hediye kartı olarak tanımlayacağını söyledi. Ve ürünün fiyatını sordu. Ben de 250TL hediye kartı ve 150TL ilk alışveriş kodu ile 50TL'ye düştüğünü söyledim. Bunun üzerine hesabıma hediye çekini yatırılacağını söyledi.

Sonrasında sohbeti sonlandırıp hediye kartı kısmına girdim ve 650TL vardı. Bunun üzerine sepete almak istediğim ürünleri tekrar ekledim. Ve gördüm ki ilk sipariş indirimi sepete uygulanmış. Bunun üzerine tekrar müşteri hizmetlerine yazdım ve hesabıma yatırılan hediye kartında bir yanlışlık olup olmadığını sordum. İnceledikten sonra sistemlerimizde herhangi bir sorun yok dedi.

Ben de emin olmak için tekrar bana fazladan bir ödeme yapıp yapmadıklarını sordum. Ve tekrar sistemlerinde bir sıkıntı olmadığını işlemlerime devam edebileceğimi söyledi. Ben de bunu üzerine siparişimi verdim.

Sizce bu durumda bir sıkıntı var mı? Ben Amazon'un bana gereksiz yere 400TL hediye kartı yatırdığını düşünüyorum. Ama müşteri hizmetleri öyle değil diyor. Bu bakiyeyi kullanmam ileride sıkıntı olmaz değil mi? Çünkü ürünler bedavaya geldi. Üstüne bir de fazladan bakiyem oldu. Aşağıda ekran görüntüsü de var.

IMG_20250624_011312.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum, adamlar her şeyi tüketiciyi memnun etmek için yapıyor. Takılmana gerek yok, güle güle harca. Sen de benim gibi hak yememe peşindesin ama Amazon seni memnun ettiği sürece para kazanacağını biliyor.
Bkz: 24’lü bardak seti aldım, sadece 1 tanesi kırık geldi. Ben de değişim istediğimi söyledim. Hemen ilgilendiler, “iade kodu almanıza gerek yoktur, biz adresinize yenisini yolluyoruz, bizim hediyemiz gibi düşünün.” dediler direkt.
Bazı durumlarda müşteri temsilcisine tam yetki veriyorlar, onlardan da müşteriyi memnun etmelerini istiyorlar. Sorun yok yani.
Edit: O dönem “Para iadenizi bankanıza tanımladık, iadeye göndermenize gerek yok.” demişlerdir.

Son düzenleyen: Moderatör: