Bunun sebebi de biziz maalesef. Zamanında bizimkiler çok yoldu Amazon'u.Amazon İngiltere'den çok alışverişim oldu, o kadar ilgililer ki Amazon Türkiye'den ürün alinca aslinda Amazon'dan ürün almamış gibi hissediyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?Amazon'da o kadar alışveriş yaptım ki, diğer ticaret siteleri bana hiç güven vermemeye başladı.
TPLink UB500 almıştım, ucu yamuk geldi ezik geldi. Amazon'a yazdım diyorum ürünü size göndereyim ürünü değişin diyorlar olmaz maalesef falan. İade olur diyorlar iade edip tekrar alsam ürüne zam gelmiş o da mümkün değil. Neden değişim olmaz diye soruyorum yüzüme kapatıyorlar sohbeti.
Kısacası al şu kusurlu ürünü kullan demek istiyorlar. Bu olayı geçtim aynısını bir kez daha yaşadım şu konuda:
techolay.net
Çevremde de bu sorunu yaşayanlar var Amazon'da. Amazon'un o iyi müşteri desteği artık maalesef bitmiş. Eski...
Kısacası al şu kusurlu ürünü kullan demek istiyorlar. Bu olayı geçtim aynısını bir kez daha yaşadım şu konuda:
Amazon tarafından dolandırıldım!
Amazon'dan aldığım SanDisk Ultra Fit USB belleğim hem paketi halde geldi, hem kalıcı çizikli geldi, hem de asla bilgisayara girmiyor. (Birçok bilgisayarda denedim.) Ayrıca sahte olduğunu da düşünüyorum, çünkü SanDisk'in paketlemesi böyle değildi. İade istediğimde ürün şu an 153 TL, Amazon diyor...
Çevremde de bu sorunu yaşayanlar var Amazon'da. Amazon'un o iyi müşteri desteği artık maalesef bitmiş. Eski...
- Toby Fox
- amazon eski
- Forum: Web ve Mağaza Alışverişlerinde Yaşanan Sorunlar
Amazon'dan aldığım SanDisk Ultra Fit USB belleğim hem paketi açık halde geldi, hem kalıcı çizikli geldi, hem de asla bilgisayara girmiyor. (Birçok bilgisayarda denedim.) Ayrıca sahte olduğunu da düşünüyorum, çünkü SanDisk'in paketlemesi böyle değildi.
İade istediğimde ürün şu an 153 TL, Amazon diyor ki, 83 TL iade yaparız ürünü bize gönderdiğiniz takdirde, değişim yapamayız. Ben ürünü iade ettikten sonra tekrar satın alamayacağım. 3 gün önce yazdığımda bana "ürünü bize gönderin size 83 TL iade yapılınca aradaki farkı iade edelim, ancak bunun için önce bir talep açalım, talebin...
İade istediğimde ürün şu an 153 TL, Amazon diyor ki, 83 TL iade yaparız ürünü bize gönderdiğiniz takdirde, değişim yapamayız. Ben ürünü iade ettikten sonra tekrar satın alamayacağım. 3 gün önce yazdığımda bana "ürünü bize gönderin size 83 TL iade yapılınca aradaki farkı iade edelim, ancak bunun için önce bir talep açalım, talebin...
- Toby Fox
- amazon
Şu iki örnek konuma bakabilirsiniz örnek olarak. Ve buraya da yansıtmadigim çok problemim oldu Amazon Türkiye ile.
Xbox 360E
Üstün
Vallahi hocam Amazon'dan 6 yıldır aralıksız alışveriş yaparım, dediğin olayların hiçbirisini yaşamadım. Sadece Amazon'da sürekli alışveriş yaptığım için diğer ticaret sitelerini unuttum, yorum yapamayacağım.TPLink UB500 almıştım, ucu yamuk geldi ezik geldi. Amazon'a yazdım diyorum ürünü size göndereyim ürünü değişin diyorlar olmaz maalesef falan. İade olur diyorlar iade edip tekrar alsam ürüne zam gelmiş o da mümkün değil. Neden değişim olmaz diye soruyorum yüzüme kapatıyorlar sohbeti.
![]()
Amazon'dan aldığım SanDisk Ultra Fit USB belleğim hem paketi halde geldi, hem kalıcı çizikli geldi, hem de asla bilgisayara girmiyor. (Birçok bilgisayarda denedim.) Ayrıca sahte olduğunu da düşünüyorum, çünkü SanDisk'in paketlemesi böyle değildi. İade istediğimde ürün şu an 153 TL, Amazon diyor...techolay.net
- Toby Fox
- amazon eski
Amazon'dan aldığım SanDisk Ultra Fit USB belleğim hem paketi açık halde geldi, hem kalıcı çizikli geldi, hem de asla bilgisayara girmiyor. (Birçok bilgisayarda denedim.) Ayrıca sahte olduğunu da düşünüyorum, çünkü SanDisk'in paketlemesi böyle değildi.
- Toby Fox
- amazon
Şu iki örnek konuma bakabilirsiniz örnek olarak. Ve buraya da yansıtmadigim çok problemim oldu Amazon Türkiye ile.
Blackjaz
Becerikli
Vergi sınırları böyle değilken Amazon Almanya ve Amazon Amerika üzerinden alışveriş yaptıydım. Türkiye'ye geldiklerinde de alışveriş yapmaya başladım. Genel olarak kendilerinden çok memnunum.
Fakat Amazon Türkiye, ilk zamanlarındaki kalitesi artık yok. Bunun bir sebebi, bir ton çakallık yapıp ürünleri bedavaya almaya çalışan ya da kullanıp geri iade yapan veya farklı farklı durumlar ile Amazon'un iyi niyetli politikalarını sömürüp mağdur edenler yüzünden. Bir diğer sebebi ise gümrük vergi sınırlarının değişmesi ile satıcıların iş yapamaz hale gelmesi. Amazon'un ciddi bir kazanç kaybetmesi. Türkiye pazarı değer kaybettiği için önem vermeyi bıraktılar, politikalarını değiştirdiler, müşteri hizmetleri de bu oranda kötüleşti.
Bir çok kez alışveriş yapmış biri olarak büyük oranda memnunum. Bir tek Logitech Mouse bozulunca garanti durumunda sorun çıkardılar. İlla teknik servise gönder gönder diye tutturdular. Logitech Global değişim için mail ile dosya göndermesine rağmen Amazon Türkiye kabul etmedi. Teknik servise kargolamak için uğraşmadım mesela.
Bir kerede ablam sıkıntı yaşadı ama bu sefer satıcı Amazon değildi. Kedi maması almıştı fakat farklı çok çok daha ucuz mama göndermişti ve paketi yırtıktı. İade ve parayı geri alma konusunda ciddi sorun yaşadık. Amazon bizi çok uğraştırdı bu konuda. Ulan adamlar dükkanı kapattı gitti. Bizi uzun süre uğraştırdı. 2 ay uğraşılır mı ya? Bir de iade ettik yani. Bildiğin dolandırıcılarla uğraştık.
Amazon Türkiye'den bir şey alınır mı? Evet, alınır. Ama satıcının Amazon olup olmadığına dikkat edin. Fakat yukarıda bahsettiğim durumlar neticesinde eski hizmet kalitesi yok. Aklınızda bulunsun. Fakat güvenilir firmadır. O konuda lafım yok. (Bu arada Trendyol'da daha çok sorun yaşamışımdır ki daha az siparişim olmuştur.)
Bunun için yorumum şu olabilir; yurt dışı ürünlerinde fiyat yükselebilir. Zaten şu kadar gönderim ücreti falan diye yazar. Zaten bu yüzden yurt dışı ürünü satın almıyorum. Ürün 50 lira ise gönderim ücreti 250 lira olabiliyor. Ama dediğim gibi zaten Amazon bunu belirtiyor. Sürpriz fatura değil yani. Ürünün sayfasında görebilirsiniz.
Satıcı Amazon ise önerebilirim. Genel olarak sorun yaşamazsınız. Kampanya da var ise bazen çok uygun fiyatlar olabiliyor. O zaman tadından yenmiyor.
Fakat Amazon Türkiye, ilk zamanlarındaki kalitesi artık yok. Bunun bir sebebi, bir ton çakallık yapıp ürünleri bedavaya almaya çalışan ya da kullanıp geri iade yapan veya farklı farklı durumlar ile Amazon'un iyi niyetli politikalarını sömürüp mağdur edenler yüzünden. Bir diğer sebebi ise gümrük vergi sınırlarının değişmesi ile satıcıların iş yapamaz hale gelmesi. Amazon'un ciddi bir kazanç kaybetmesi. Türkiye pazarı değer kaybettiği için önem vermeyi bıraktılar, politikalarını değiştirdiler, müşteri hizmetleri de bu oranda kötüleşti.
Bir çok kez alışveriş yapmış biri olarak büyük oranda memnunum. Bir tek Logitech Mouse bozulunca garanti durumunda sorun çıkardılar. İlla teknik servise gönder gönder diye tutturdular. Logitech Global değişim için mail ile dosya göndermesine rağmen Amazon Türkiye kabul etmedi. Teknik servise kargolamak için uğraşmadım mesela.
Bir kerede ablam sıkıntı yaşadı ama bu sefer satıcı Amazon değildi. Kedi maması almıştı fakat farklı çok çok daha ucuz mama göndermişti ve paketi yırtıktı. İade ve parayı geri alma konusunda ciddi sorun yaşadık. Amazon bizi çok uğraştırdı bu konuda. Ulan adamlar dükkanı kapattı gitti. Bizi uzun süre uğraştırdı. 2 ay uğraşılır mı ya? Bir de iade ettik yani. Bildiğin dolandırıcılarla uğraştık.
Amazon Türkiye'den bir şey alınır mı? Evet, alınır. Ama satıcının Amazon olup olmadığına dikkat edin. Fakat yukarıda bahsettiğim durumlar neticesinde eski hizmet kalitesi yok. Aklınızda bulunsun. Fakat güvenilir firmadır. O konuda lafım yok. (Bu arada Trendyol'da daha çok sorun yaşamışımdır ki daha az siparişim olmuştur.)
Ailem bana hep "O yurt dışı ve mesela 100 liralık alacağın şeyi sana 2 katı fiyat gösterir" gibi derdi![]()
Bunun için yorumum şu olabilir; yurt dışı ürünlerinde fiyat yükselebilir. Zaten şu kadar gönderim ücreti falan diye yazar. Zaten bu yüzden yurt dışı ürünü satın almıyorum. Ürün 50 lira ise gönderim ücreti 250 lira olabiliyor. Ama dediğim gibi zaten Amazon bunu belirtiyor. Sürpriz fatura değil yani. Ürünün sayfasında görebilirsiniz.
Satıcı Amazon ise önerebilirim. Genel olarak sorun yaşamazsınız. Kampanya da var ise bazen çok uygun fiyatlar olabiliyor. O zaman tadından yenmiyor.
fatih terim
Uzman
Amazonun da müşteri hizmetleri var ki?Hiçbir siteyi babamizin sitesi gibi savunmak mantıklı değil. Kaldı ki Amazon bana çok çektirdi, açtığım Amazon konularina bakabilirsiniz buradaki. Hepsiburada genel olarak daha iyi, en azından destek talebi tarzı sistemleri var ve sürekli müşteri lehinde sonuçlanıyor. Satıcı önemli daha çok.
@fatih terim,
Buyurun, Amazon'un müşteri hizmetleri.TPLink UB500 almıştım, ucu yamuk geldi ezik geldi. Amazon'a yazdım diyorum ürünü size göndereyim ürünü değişin diyorlar olmaz maalesef falan. İade olur diyorlar iade edip tekrar alsam ürüne zam gelmiş o da mümkün değil. Neden değişim olmaz diye soruyorum yüzüme kapatıyorlar sohbeti.
![]()
Amazon'dan aldığım SanDisk Ultra Fit USB belleğim hem paketi halde geldi, hem kalıcı çizikli geldi, hem de asla bilgisayara girmiyor. (Birçok bilgisayarda denedim.) Ayrıca sahte olduğunu da düşünüyorum, çünkü SanDisk'in paketlemesi böyle değildi. İade istediğimde ürün şu an 153 TL, Amazon diyor...techolay.net
- Toby Fox
- amazon eski
- Toby Fox
- amazon
Blackjaz
Becerikli
İlk zamanları çok iyiydi. Çok iyi iletişim kurarlardı. Kupon verirlerdi vs. Mesela ürün gelmedi, gecikti diye iletişime geçtiğimde kupon verdiler, daha sonra baktım yine gelmiyor bir kısmını iade ettiler, daha sonra baktım hala yok. Ürün elimizde yok, gönderemiyoruz. Özür dileriz deyip tamamını iade ettiler ve yine kupon verdiler. 2 gün sonra kapı çaldı bi baktım ürün geldi. Kendileri ile tekrar iletişime geçtim, durumu anlattım. Bu bizim politikamız, müşteri memnuniyeti için böyle. Herhangi bir ücret ödemenize gerek yok dediler. Hem ürün geldi, hem parası %125 iade yapıldı, hem de indirim kuponu geldi.
Bütün süreçte müşteri temsilcisi çok iyi iletişim kurduydu, aşırı ilgiliydiler. Ama artık böyle değil maalesef. O yüzden eskisi kadar da öneremiyorum.
Hocam savunmadım zaten Amazon'u, hiçbirini savunmam da
Amazon'un diğer Avrupa ülkelerine verdiği destek çok daha iyi bu arada.
Hepsiburada'dan da ben çektim biraz, genel olarak bu ikili en iyisi.
Ülkemizde maalesef işler değişiyor. Amazon benim iade paramı 1 yıla yakın süre yatırmamıştı başıma bela olmuştu mesela.
Ancak dediğiniz gibi bu ikili yine iyi Trendyol'u da eklerim yanına.
@Hamza Ensar Sağlam, Trendyol 6 gün siparişimi beklettirdi, 6. gün tedarik edilemiyor sebebiyle iptal ettiler. Hiçbir kupon vs. vermediler. Plus abonesiyim bir de. Maalesef kalitesiz hizmet sunuyorlar. Trendyol, tam bir mahalle pazarı gibi.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
İstanbul içi yurt dışı iPhone satan mağaza veya telefoncu önerisi
- İskenderBüyük