Amazon'da o kadar alışveriş yaptım ki, diğer ticaret siteleri bana hiç güven vermemeye başladı.

Şu iki örnek konuma bakabilirsiniz örnek olarak. Ve buraya da yansıtmadigim çok problemim oldu Amazon Türkiye ile.

Şu iki örnek konuma bakabilirsiniz örnek olarak. Ve buraya da yansıtmadigim çok problemim oldu Amazon Türkiye ile.
Vallahi hocam Amazon'dan 6 yıldır aralıksız alışveriş yaparım, dediğin olayların hiçbirisini yaşamadım. Sadece Amazon'da sürekli alışveriş yaptığım için diğer ticaret sitelerini unuttum, yorum yapamayacağım.

Vergi sınırları böyle değilken Amazon Almanya ve Amazon Amerika üzerinden alışveriş yaptıydım. Türkiye'ye geldiklerinde de alışveriş yapmaya başladım. Genel olarak kendilerinden çok memnunum.

Fakat Amazon Türkiye, ilk zamanlarındaki kalitesi artık yok. Bunun bir sebebi, bir ton çakallık yapıp ürünleri bedavaya almaya çalışan ya da kullanıp geri iade yapan veya farklı farklı durumlar ile Amazon'un iyi niyetli politikalarını sömürüp mağdur edenler yüzünden. Bir diğer sebebi ise gümrük vergi sınırlarının değişmesi ile satıcıların iş yapamaz hale gelmesi. Amazon'un ciddi bir kazanç kaybetmesi. Türkiye pazarı değer kaybettiği için önem vermeyi bıraktılar, politikalarını değiştirdiler, müşteri hizmetleri de bu oranda kötüleşti.

Bir çok kez alışveriş yapmış biri olarak büyük oranda memnunum. Bir tek Logitech Mouse bozulunca garanti durumunda sorun çıkardılar. İlla teknik servise gönder gönder diye tutturdular. Logitech Global değişim için mail ile dosya göndermesine rağmen Amazon Türkiye kabul etmedi. Teknik servise kargolamak için uğraşmadım mesela.
Bir kerede ablam sıkıntı yaşadı ama bu sefer satıcı Amazon değildi. Kedi maması almıştı fakat farklı çok çok daha ucuz mama göndermişti ve paketi yırtıktı. İade ve parayı geri alma konusunda ciddi sorun yaşadık. Amazon bizi çok uğraştırdı bu konuda. Ulan adamlar dükkanı kapattı gitti. Bizi uzun süre uğraştırdı. 2 ay uğraşılır mı ya? Bir de iade ettik yani. Bildiğin dolandırıcılarla uğraştık.

Amazon Türkiye'den bir şey alınır mı? Evet, alınır. Ama satıcının Amazon olup olmadığına dikkat edin. Fakat yukarıda bahsettiğim durumlar neticesinde eski hizmet kalitesi yok. Aklınızda bulunsun. Fakat güvenilir firmadır. O konuda lafım yok. (Bu arada Trendyol'da daha çok sorun yaşamışımdır ki daha az siparişim olmuştur.)

Ailem bana hep "O yurt dışı ve mesela 100 liralık alacağın şeyi sana 2 katı fiyat gösterir" gibi derdi :D

Bunun için yorumum şu olabilir; yurt dışı ürünlerinde fiyat yükselebilir. Zaten şu kadar gönderim ücreti falan diye yazar. Zaten bu yüzden yurt dışı ürünü satın almıyorum. Ürün 50 lira ise gönderim ücreti 250 lira olabiliyor. Ama dediğim gibi zaten Amazon bunu belirtiyor. Sürpriz fatura değil yani. Ürünün sayfasında görebilirsiniz.

Satıcı Amazon ise önerebilirim. Genel olarak sorun yaşamazsınız. Kampanya da var ise bazen çok uygun fiyatlar olabiliyor. O zaman tadından yenmiyor. :)

Hiçbir siteyi babamizin sitesi gibi savunmak mantıklı değil. Kaldı ki Amazon bana çok çektirdi, açtığım Amazon konularina bakabilirsiniz buradaki. Hepsiburada genel olarak daha iyi, en azından destek talebi tarzı sistemleri var ve sürekli müşteri lehinde sonuçlanıyor. Satıcı önemli daha çok.
Amazonun da müşteri hizmetleri var ki?

@fatih terim,

Buyurun, Amazon'un müşteri hizmetleri.

Amazonun da müşteri hizmetleri var ki?
İlk zamanları çok iyiydi. Çok iyi iletişim kurarlardı. Kupon verirlerdi vs. Mesela ürün gelmedi, gecikti diye iletişime geçtiğimde kupon verdiler, daha sonra baktım yine gelmiyor bir kısmını iade ettiler, daha sonra baktım hala yok. Ürün elimizde yok, gönderemiyoruz. Özür dileriz deyip tamamını iade ettiler ve yine kupon verdiler. 2 gün sonra kapı çaldı bi baktım ürün geldi. Kendileri ile tekrar iletişime geçtim, durumu anlattım. Bu bizim politikamız, müşteri memnuniyeti için böyle. Herhangi bir ücret ödemenize gerek yok dediler. Hem ürün geldi, hem parası %125 iade yapıldı, hem de indirim kuponu geldi.

Bütün süreçte müşteri temsilcisi çok iyi iletişim kurduydu, aşırı ilgiliydiler. Ama artık böyle değil maalesef. O yüzden eskisi kadar da öneremiyorum.

Hocam savunmadım zaten Amazon'u, hiçbirini savunmam da :D

Amazon'un diğer Avrupa ülkelerine verdiği destek çok daha iyi bu arada.

Hepsiburada'dan da ben çektim biraz, genel olarak bu ikili en iyisi.

Ülkemizde maalesef işler değişiyor. Amazon benim iade paramı 1 yıla yakın süre yatırmamıştı başıma bela olmuştu mesela.

Ancak dediğiniz gibi bu ikili yine iyi Trendyol'u da eklerim yanına.