TheseusunGemisi

Başarılı
Yer
Tartaros
Uzun zamandır kullanmadığım IPad'imin bataryası bayağı şişmiş. Çöpe atarsam yanar vs. diye çekiniyorum. Apple alıyor mu bunları?

unnamed.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Belediyelerin falan dışarıda pil toplama kutuları olması lazım, varsa ve bulursan onlardan birine at. Denk gelmiştim.

@MEQ @199 @Leclerc Atık pil kutuları konusunda haklısınızda pili çıkaramadım ki. Çok kurcalamakta istemiyorum açıkcası. Tableti komple atsam bir yararı olmaz heralde o kutulara. Zaten tabletten bir beklentim yok, patlama çatlama olmadan kurtulmak istiyorum. Apple'ın geri dönüşümü vardı diye hatırlıyorum, onlar halleder heralde.

Eski iPhone 8'imin pilini zorlayıp çıkarıp atık kutusuna atmıştım, ama çekiniyorsan önerdiğim bir işlem değil tabii. Gidebileceğin bir Apple Store varsa gidip onlarla bu geri dönüşüm işini konuşabilirsin.

''Çıkarılabilir piller: Çıkarılabilir şarj edilebilir piller, özel pil geri dönüşüm tesislerine, pil geri alma hizmeti veren katılımcı perakendecilere veya yerel evsel tehlikeli atık toplama programlarına götürülebilir. Diğer yönetim seçenekleri için üreticiye veya yerel evsel atık yetkilinize başvurun.''

ilginenlere; şişmiş pillerin yanıcı olmasından dolayı çöpe atmak istemedim. Apple desteği aradım, Apple Storelar ve KVK’ların aldığı söylendi. Yakınlardaki KVK’ı aradım öyle bir hizmeti olmadıklarını söylediler. Apple Store’u aradım bende alabileceklerini söylediler. Bir form doldurup teslim ettim şubeye.