Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Aralık 2023
- Makaleler
- 9
Hava almayacak şekilde paketle.
TheseusunGemisi
Başarılı
Bu arada başlık "nasıl kurtulurum" iken "nasıl imha edilir" haline gelmesi ilginç olmuş, moderatörler çalışıyor.
Pil kutularına at. O tableti Apple hiçbir şey yapamaz. iPad 4 çok eski.Uzun zamandır kullanmadığım IPad'imin bataryası bayağı şişmiş. Çöpe atarsam yanar vs. diye çekiniyorum. Apple alıyor mu bunları?
Eki Görüntüle 47330
TheseusunGemisi
Başarılı
@MEQ @199 @Leclerc Atık pil kutuları konusunda haklısınızda pili çıkaramadım ki. Çok kurcalamakta istemiyorum açıkcası. Tableti komple atsam bir yararı olmaz heralde o kutulara. Zaten tabletten bir beklentim yok, patlama çatlama olmadan kurtulmak istiyorum. Apple'ın geri dönüşümü vardı diye hatırlıyorum, onlar halleder heralde.
''Çıkarılabilir piller: Çıkarılabilir şarj edilebilir piller, özel pil geri dönüşüm tesislerine, pil geri alma hizmeti veren katılımcı perakendecilere veya yerel evsel tehlikeli atık toplama programlarına götürülebilir. Diğer yönetim seçenekleri için üreticiye veya yerel evsel atık yetkilinize başvurun.''
www.epa.gov
Used Household Batteries | US EPA
Do you ever wonder "How do I dispose of this battery?" This webpage contains tips for the management of used household batteries.
TheseusunGemisi
Başarılı
ilginenlere; şişmiş pillerin yanıcı olmasından dolayı çöpe atmak istemedim. Apple desteği aradım, Apple Storelar ve KVK’ların aldığı söylendi. Yakınlardaki KVK’ı aradım öyle bir hizmeti olmadıklarını söylediler. Apple Store’u aradım bende alabileceklerini söylediler. Bir form doldurup teslim ettim şubeye.