cubAx

Gelişen
Sistemimde bir sorun var, açıldıktan hemen sonra donuyordu ve onarım hatası veriyordu. Onarımdan format attım ve yüklendi bilgisayar. Açılmadan hoşgeldininiz Windows 11 kurulum ekranında donuyor. Güvenli mod vs hiçbir şey yapamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemimde bir sorun var, açıldıktan hemen sonra donuyordu ve onarım hatası veriyordu. Onarımdan format attım ve yüklendi bilgisayar. Açılmadan hoş geldininiz Windows 11 kurulum ekranında donuyor. Güvenli mod vs hiçbir şey yapamıyorum.

Eğer ki RAM'lere EXPO/XMP gibi OC seçeneklerini veya manuel OC yaptıysanız default ayarlara alın. Bundan da kaynaklanabiliyor bazen.

İlk olarak BIOS resetleyin. Sonra depolama aygıtlarını mümkünse başka bir cihaza bağlayın ve test yapın. Bir şey çıkmazsa Memtest yapın.
Güvenli moda ilk açılışta girmenin yolu varsa bir de orada deneyin sistemi. Ben bilgisayar açılırken fişten çekince girebiliyordum.

Bunun formatla ilgisi nedir peki? Yani sorun formattan önce de var mış, formattan sonra da olması formattan sonra başladığı anlamına mı geliyor?

Genelde ekran kartı, depolama ya da başka bir arızalı bileşen sebep oluyor buna.

Sorunu kısa tutmak için eksik bırakmış olabilirim ama çok saçma durum içindeyim. İlk başta ara sıra klavye mouse ekran kilitlenmesi yaşarken ekran kartı güncellenirken kapandı ve bu hale geldi. Sonra Windows yükleyerek iyice kendini kapattı. Sorun ekran kartında ise güvenli modda BIOS kısmında vs donmuyor diyorum. Windows onarım kısmında formatlayınca format attığı gibi kalıyor ve hiç açılmıyor ben de tam anlamadığım için eksik olmuş.

Eğer ki RAM'lere EXPO/XMP gibi OC seçeneklerini veya manuel OC yaptıysanız default ayarlara alın. Bundan da kaynaklanabiliyor bazen.

Bu sorunu bir makalede okudum BIOS ayarlarını sıfırlayıp denedim yine aynı hatayı aldım.

İlk olarak BIOS resetleyin. Sonra depolama aygıtlarını mümkünse başka bir cihaza bağlayın ve test yapın. Bir şey çıkmazsa Memtest yapın.
Güvenli moda ilk açılışta girmenin yolu varsa bir de orada deneyin sistemi. Ben bilgisayar açılırken fişten çekince girebiliyordum.

Teşekkürler denedim hepsini lakin olmadı.

Son düzenleyen: Moderatör: