Gloxinium

Becerikli
Bilgisayarı daha yeni açtım ve Windows 11'in 27GB'lık bir sanal bellek oluşturduğunu gördüm, bu durum normal bir şey mi yoksa bilgisayarım tehlike altında falan mı? Sanal bellek ile ilgili hiç bir ayar yapmadım, varsayılan ayarları neyse öyle.

1743156258821.webp

Bilgisayarı daha yeni açtım ve Windows 11'in 27GB'lık bir sanal bellek oluşturduğunu gördüm, bu durum normal bir şey mi yoksa bilgisayarım tehlike altında falan mı? Sanal bellek ile ilgili hiç bir ayar yapmadım, varsayılan ayarları neyse öyle.

Eki Görüntüle 135800
Windows'un Otomatik Sanal Bellek Yönetimi Açık Olabilir.
  • Denetim MasasıSistem ve GüvenlikSistem sekmesine gir.
  • Gelişmiş sistem ayarlarına tıkla.
  • Gelişmiş sekmesine gel ve Performans bölümündeki Ayarlar düğmesine bas.
  • Açılan pencerede tekrar Gelişmiş sekmesine gir ve Sanal bellek kısmında Değiştir butonuna tıkla.
  • Eğer Tüm sürücüler için disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet seçeneği işaretliyse, Windows kendiliğinden ayarlıyordur.

Windows'un Otomatik Sanal Bellek Yönetimi Açık Olabilir.
  • Denetim MasasıSistem ve GüvenlikSistem sekmesine gir.
  • Gelişmiş sistem ayarlarına tıkla.
  • Gelişmiş sekmesine gel ve Performans bölümündeki Ayarlar düğmesine bas.
  • Açılan pencerede tekrar Gelişmiş sekmesine gir ve Sanal bellek kısmında Değiştir butonuna tıkla.
  • Eğer Tüm sürücüler için disk belleği dosyası boyutunu otomatik yönet seçeneği işaretliyse, Windows kendiliğinden ayarlıyordur.
Sanal bellek ayarlarına hiç ellemedim, varsayılanlarda. Benim merak ettiğim şey birden 27,6GB sanal bellek oluşturması normal bir şey mi? Bir şey değiştirmem lazım mı?

Dosya Ekleri

• 1743157677350.webp
    1743157677350.webp
    15,1 KB · Görüntüleme: 73
birden 27,6GB sanal bellek oluşturması normal bir şey mi?
RAM yetersiz olduğu için oluşturur hocam. Arkada çok fazla bellek kullanan program, oyun vs. varsa, bu durum yaşanmış olabilir. Korkacak bir durum yok, dediğim gibi yüksek bellek kullanımı olunca sistem kendisi böyle önlem alıyor. Kapatmanı tavsiye etmem, durabilir.

RAM yetersiz olduğu için oluşturur hocam. Arkada çok fazla bellek kullanan program, oyun vs. varsa, bu durum yaşanmış olabilir. Korkacak bir durum yok, dediğim gibi yüksek bellek kullanımı olunca sistem kendisi böyle önlem alıyor. Kapatmanı tavsiye etmem, durabilir.
16GB RAM var şuan bilgisayarda, boşta 3GB falan harcıyor.