Şu anda Dell PC'den yazıyorum.
Support asist maceralarımı anlatsam makale/rehber gibi bir şeyler olur.
Sadece bilgi değil yaşanmış çokça tecrübe...
Dell destek yazılımlarını kesinlikle kurmayın ve kullanmayın.

Sıfırlamak yerine temiz format atın çünkü SSD nizin bölümlenme yapısı, Partition tablesi de bozuldu.
Hatta kurtarma bölümüde bozulmuştur ve Windows üzerinden sıfırlamak istesenizde kuvvetle muhtemel yapamayacaksınız.

Önemli ek:
PC'ye kurulumu başkası yapacak ise dahi aşağıdaki mesajı gösterirseniz temiz iş olur.
USB'den kurulum esnasında Windows'u kuracağınız diski seçmeniz gereken ekran gelince Windows'u kuracağınız diskteki tüm bölümleri silip diski tek parça haline getirin ve kurulum için seçerek ilerleyin.

Hocam peki temiz kurulumda orijinal Windows işi nasıl oluyor?

Hocam peki temiz kurulumda orijinal Windows işi nasıl oluyor?
Orjinallik kurulumdan sonraki mesele.
Önce Windows 11 Home mi yoksa Pro mu kurmak istediğinize karar verip Microsoft'un sitesinden veya Techolay gibi güvenilir sitelerden birinden ISO dosyası indirerek kurulum USB si hazırlayıp Windows'u kuruyorsunuz.

Kurduktan sonra Lisans ve etkinleştirme gerekir.( Bu hali ile de çalışır.)
Legal bir lisans numarası girerseniz işte size orjinal Windows. :))

Bu arada benim tavsiyem kesinlikle Windows 11 Pro değil Windows 11 Home tercih etmenizdir.

Şu anda kullandığınız Windows etkinleştirilmiş ise yeni lisans ihtiyacınız yok. Kurduktan sonra kendiliğinden etkinleşir ve orjinal Windows olur.

Hocam bilgisayarı aldığımda win 11 Home vardı onun lisansı Microsoft hesabıma mı kayıtlı oluyor acaba?
Orjinallik kurulumdan sonraki mesele.
Önce Windows 11 home mi yoksa pro mu kurmak istediğinize karar verip Microsoftun sitesinden veya techolay gibi güvenilir sitelerden birinden ISO dosyası indirerek kurulum USB si hazırlayıp Windows'u kuruyorsunuz.

Kurduktan sonra kisans ve etkinleştirme gerekir.( Bu hali ile de çalışır.)
Legal bir lisans numarası girerseniz işte size orjinal Windows. :))

Bu arada benim tavsiyem kesinlikle Windows 11 Pro değil Windows 11 Home tercih etmenizdir.

Son düzenleme: