LuciferM

Başarılı
Arkadaşlar merhaba, tam 1 sene önce Sinerji bilgisayardan hazır sistem satın aldım. Aldığım günden beri çözülemeyen bir sorun yaşıyorum. 3 kez servise gönderdim bulamadılar. Üstüne tüketici heyetine başvurdum ne hikmetse düzgün bir sebep göstermeden beni haksız gördüler. Birçok yerde de konu açtım ya bulamadılar sorunu ya da umursamadılar.

Bilgisayarın özelliklerine gelecek olursak Ryzen 7 7700X işlemci, Zotac RTX 4070 Ti ekran kartı, Corsair Vengeance 32 GB RAM, 1 TB SSD, Corsair H100 sıvı soğutucu ve Corsair 750W güç kaynağı mevcut. Bu arada 2K monitör ile oynuyorum.

Yaşadığım soruna gelecek olursak daoyun oynarken tüm değerler olması gerektiği seviyedeyken belirli bir süre sonra ekran kartı kullanım oranı kendi kendine düşüyor ve dolayısıyla FPS'de düşüyor. Daha sonra bir anda bilgisayar donuyor ve cızırdamaya benzer bir ses geliyor hoparlörden. Bu yaşanırken her zaman olmuyor ama klavye ve mouse bağlantısı kendi kendine kopuyor ve geri geliyor ancak klavye düzelirken nedense mouse USB'sini çekip tekrar takmam gerekiyor çalışması için. Daha sonra bu bahsettiğim sorun sona erince yani bir sürelik donma ve cızırdama sona erdikten sonra değerler tekrar olması gerektiği seviyelere geliyor.

Ayrıca geçen gün yaşadığım bir sorun oldu, bu sefer de taşınabilir hard disk ile bilgisayara aktarım yaparken durduk yere aktarım kapandı ve hard disk bağlantısı koptu ve tekrar geri geldi. Bu olurken ben art arda bilgisayarım klasörüne 5-10 kez tıklamıştım ve bu bağlantı sorunu sona erince 5-10 kez pencere halinde açıldı. Sorunumla ilgili videolar da mevcut nereden paylaşmam gerektiğini söylerseniz oradan ulaştırırım sizlere. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncellemek bu konuda size yardımcı olabilir. Bunun dışında sistem özelliklerinizi parçaların tüm özellikleri ile konuyu güncellemenizi öneririm. Mesela anakart modeliniz, RAM MHz ve CL değerleri, SSD'nizin modeli. Ben kendim çok da yetkin birisi değilim ancak bu konuda bilgili kişilerin size daha iyi yardımcı olabilmesine ve durumu araştırmasına yardımcı olacaktır.

Güncellemek bu konuda size yardımcı olabilir. Bunun dışında sistem özelliklerinizi parçaların tüm özellikleri ile konuyu güncellemenizi öneririm. Mesela anakart modeliniz, RAM MHz ve CL değerleri, SSD'nizin modeli. Ben kendim çok da yetkin birisi değilim ancak bu konuda bilgili kişilerin size daha iyi yardımcı olabilmesine ve durumu araştırmasına yardımcı olacaktır.
Haklısınız. Anakartım MSI MPG B650 Carbon wifi, RAM Corsair Vengeance RGB DDR5 32gb 5200 MHz CL 40 olması lazım, SSD ise addlink 1 TB Lite s90 m.2 PCIe gen 4x4

Haklısınız. Anakartım MSI MPG B650 Carbon wifi, RAM Corsair Vengeance RGB DDR5 32gb 5200 MHz CL 40 olması lazım, SSD ise addlink 1 TB Lite s90 m.2 PCIe gen 4x4
@Recep Baltaş Abi hiç kimse yardımcı olamıyor dikkatini çekmek için etiketliyorum seni. Sende rica etsem bakabilir misin cidden çıldırtacak bu sorun.

Son düzenleme: