Merhaba,

İleride bir sistem yukseltmem olacak bir site vs. yok mu bunun icin?

Siteler yanıltıcı. Sistem parçalarını buraya sıkılmadan yazıp sormanı tavsiye ederim. Sistem dizip paranı ve emeğini dökeceksin, haliyle sağlıklı bir alışveriş yapman gerekecek. Tek tek sorabilir veya tavsiye isteyebilirsin.

Testler ve kullanımlar aslında bu sorunun cevabını zaten veriyor. Sitelere gerek yok.

Yok. İnternetteki siteler güvenilir değil, parçaları yaz yardımcı olalım.

Yok. İnternetteki siteler güvenilir değil, parçaları yaz yardımcı olalım.

Yeni alacagim parcalar: İslemci: Ryzen 7 9800X3D (muhtemlen bunu alacagim emin degilim) anakart: Colorful Battle-AX B650M-whıte Wi-Fi V14 RAM: Patriot Viper Venom RGB 32 GB 6000 mt (pvVR532G600C30k) sogutma: Thermalright Phantom spirit 120 SE TL-C12b v2.
(gec verdigim cevap icin kusura bakmayin siz cevap verdiginizde uyumustum uyumadan once yazdim konuyu ve yeni kalktim)

Yeni alacagim parcalar: İslemci: Ryzen 7 9800X3D (muhtemlen bunu alacagim emin degilim) anakart: Colorful Battle-AX B650M-whıte Wi-Fi V14 RAM: Patriot Viper Venom RGB 32 GB 6000 mt (pvVR532G600C30k) sogutma: Thermalright Phantom spirit 120 SE TL-C12b v2.
(gec verdigim cevap icin kusura bakmayin siz cevap verdiginizde uyumustum uyumadan once yazdim konuyu ve yeni kalktim)
Ekran kartı olarak ne düşünüyorsun?

Son düzenleme:
Var zaten yenilemeyecegim RTX 3070.

Yani sorun olur mu? biri: "Bildiğimiz işlemci darboğazından bahsediyorsanız yapmaz. Fakat o işlemciye o kart hakaret gibi olur. R7 9800x3D dünyanın en güçlü oyun işlemcisi sonuçta." demisti @14925
Doğru demiş. Eğer profesyonel rekabetçi FPS oyunları oynamıyorsanız o işlemciye gerek yok. Ekran kartınızı satıp işlemci olarak 9700X veya 9600X alıp düzgün bir ekran kartı alabilirsiniz.

Var zaten yenilemeyecegim RTX 3070.

Yani sorun olur mu? Biri: "bildiğimiz işlemci darboğazından bahsediyorsanız yapmaz. Fakat o işlemciye o kart hakaret gibi olur. R7 9800X3D dünyanın en güçlü oyun işlemcisi sonuçta." demisti @14925

Fark eden bir şey olmaz yine de. İşlemci her zaman oyunlarda kapasitesi ne ise o kadarını kullanacak, %100 kullanım olmasına ihtiyacı yok. Ancak GPU tarafında ise işler daha farklı, Valorant benzeri CPU bazlı oyunlarda işlemciye ne kadar yüklenirse GPU'ya da bir o kadar yükünü azaltır.