Fan stoksa mümkünse iyi bir hava soğutucu eğer mümkün değilse alabileceğin uygun bir hava soğutucuda yeterli olur satın al.
Termal macun bakımı yaptır ve oyunu maksimum ayarda oynama VRAM kullanımı 7500 MB geçmesin yoksa drop yersin.
Arkadaşlar sistemden maksimum verim elde etmek istiyorum. Bildiğiniz bir rehber falan var mı? Afterburner kurdum. Driver güncellemelerini yapacağım. Başka ne yapmam gerekli? Sanki oyunlarda FPS düşük gibi geliyor uygun ayarları yapmama rağmen. MSI center'dakiler iş yapar mı?
AM5 sistemlerde DDR5 Manuel Tuning ve RAM Overclock özelinde güncel rehberlerde birtakım eksiklikler, daha doğrusu hatalar(doğru bilinen yanlışlar) bulunduğundan ve birçok kullanıcı Boot sorunları yaşadığından dolayı böyle bir rehber hazırlamaya karar verdim. Bu rehberde işlemci, anakart ve RAM üçlemesini birlikte ele alacağız. DDR5'te Manuel Tuning işlemi tam anlamıyla sadece Hynix M-die, A-die, H-die ve Samsung B-die özelinde yapılabilmektir. Geri kalanlarda düz EXPO Boot ediyorsa ve sorunsuzsa o şekilde kullanmak lazımdır. Diğer IC'ler hakkında elde maalesef ki net bir...
Bellek için üstteki rehber.
Ekran kartı için Nebi Akgün ün hem AMD hem NVIDIA özelindeki rehberi.