Arkadaşlar sistemden maksimum verim elde etmek istiyorum. Bildiğiniz bir rehber falan var mı? Afterburner kurdum. Driver güncellemelerini yapacağım. Başka ne yapmam gerekli? Sanki oyunlarda FPS düşük gibi geliyor uygun ayarları yapmama rağmen. MSI center'dakiler iş yapar mı?
Detaylar
Kim cevapladı?Arkadaşlar sistemden maksimum verim elde etmek istiyorum. Bildiğiniz bir rehber falan var mı? Afterburner kurdum. Driver güncellemelerini yapacağım. Başka ne yapmam gerekli? Sanki oyunlarda FPS düşük gibi geliyor uygun ayarları yapmama rağmen. MSI Center'dakiler iş yapar mı?
Bellek bütünlüğü kapat christitus tech olması lazım ondan debloat yap XMP ReSize BAR aç process lassoda hangi oyuna giriyorsan CS gibi oyunlarda CPU 0 kapatmak FPS arttırır NVIDIA ayarları pek işe yaramıyor güç seçeneğide öyle.
Göz atabilirsin, burada epey program var:
Giriş:
Selamlar, esenlikler.
Bu konuda oyun oynarken sistem davranışlarımızı ve değerlerimizi incelemeye yarayan programları ve bu programların nasıl kullanıldığını konuşacağız. Bu kadar uzun bir yazı olmamasının gerektiğinin farkındayım fakat programlara ucundan değinmek istedim.
Bir oyunda yalnızca anlık FPS değerini görmek çoğumuz için yeterli olmuyor. Bazen oyunun neden takıldığını, ekran kartının tam kapasite çalışıp çalışmadığını, işlemcinin zorlanıp zorlanmadığını veya sıcaklıkların normal seviyelerde olup olmadığını anlamamız gerekiyor. Özellikle yeni bir...
Selamlar, esenlikler.
Bu konuda oyun oynarken sistem davranışlarımızı ve değerlerimizi incelemeye yarayan programları ve bu programların nasıl kullanıldığını konuşacağız. Bu kadar uzun bir yazı olmamasının gerektiğinin farkındayım fakat programlara ucundan değinmek istedim.
Bir oyunda yalnızca anlık FPS değerini görmek çoğumuz için yeterli olmuyor. Bazen oyunun neden takıldığını, ekran kartının tam kapasite çalışıp çalışmadığını, işlemcinin zorlanıp zorlanmadığını veya sıcaklıkların normal seviyelerde olup olmadığını anlamamız gerekiyor. Özellikle yeni bir...
Hocam hikayeli ve simülasyon oyunları oynarım. Rekabetçi oyun oynamam.Bellek bütünlüğü kapat christitus tech olması lazım ondan debloat yap XMP ReSize BAR aç process lassoda hangi oyuna giriyorsan CS gibi oyunlarda CPU 0 kapatmak FPS arttırır NVIDIA ayarları pek işe yaramıyor güç seçeneğide öyle.
Çok karışık geliyor hocam. Afterburner'da aç dediğiniz ayarlar nedir standart kullanıcı için?Göz atabilirsin, burada epey program var:
Giriş:
Selamlar, esenlikler.
CPU + GPU kullanımı ve sıcaklıkları, çektiği watt değerleri. Ortalama FPS ve 1% Low FPS. RAM kullanımları. Sanırım bunlar yeterli gibi.Hocam hikayeli ve simülasyon oyunları oynarım. Rekabetçi oyun oynamam.
Çok karışık geliyor hocam. Afterburner'da aç dediğiniz ayarlar nedir standart kullanıcı için?
fortunee
Başarılı
Çok karışık geliyor hocam. Afterburner'da aç dediğiniz ayarlar nedir standart kullanıcı için?
Fazla karışık geldi ve Steam'den oynuyorsan, Steam'ın kendi overlayı da çok iyi bence. FPS'ten sıcaklığa kadar gösteriyor.
Epic de var hocam.Fazla karışık geldi ve Steam'den oynuyorsan, Steam'ın kendi overlayı da çok iyi bence. FPS'ten sıcaklığa kadar gösteriyor.
VRAM, RAM kullanımı; GPU, CPU sıcaklığı yeterli mi? Diğer FPS türevlerini açmama rağmen gelmedi.CPU + GPU kullanımı ve sıcaklıkları, çektiği watt değerleri. Ortalama FPS ve 1% Low FPS. RAM kullanımları. Sanırım bunlar yeterli gibi.
Standart kullanıcı için yeterli. Burada mevzu biraz ''Neyi görmek istiyorsanız onu açın.'' a dönüyor. Ama dediğim gibi yeterli.Epic de var hocam.
VRAM, RAM kullanımı; GPU, CPU sıcaklığı yeterli mi? Diğer FPS türevlerini açmama rağmen gelmedi.
fortunee
Başarılı
Epic Games henüz o kadar gelişmedi, maalesef.Epic de var hocam.
VRAM, RAM kullanımı; GPU, CPU sıcaklığı yeterli mi? Diğer FPS türevlerini açmama rağmen gelmedi.
MSI Afterburner'da %1, 0.1 değerleri görmek için benchmark başlatman lazım. Bir de CS2'de de görmek için başlangıç komutu girmen gerekiyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Değerler normal mi? inZOI oyunundayım. Her şey ultrada NPC kalabalıklığı dahil. DLAA ve FG açık. Ayrıca arada bir FPS yerlere düşüyor 10'a 20'ye.Standart kullanıcı için yeterli. Burada mevzu biraz ''Neyi görmek istiyorsanız onu açın.'' a dönüyor. Ama dediğim gibi yeterli.
i5 13400F, RTX 4060.
Yeni konular
-
-
Rehber Monitörler için temizlik seti önerisi
- DarthGorsoy
-
-
-
-
-
-