ExellionTR

Başarılı
Önceki konumdan da anlaşılacağı üzere sistemimi upgrade edeceğim. Vatan'dan taksitle 2K monitör alacağım. Diğer parçalar ise sırasıyla şöyle (ucuz ve vade farksız taksit önemli)

İşlemci: R5 7500F.
Anakart: ASUS TUF B650-M Plus.
Ekran kartı: RX 7800XT veya 4070 Super (vade farksız taksit çok önemli)
RAM: Patriot Viper Venom 32 GB 6000 MHz CL30.

Sizce parçaları yavaştan sipariş etmeli miyim yoksa indirim olabilir diyerek birkaç hafta daha beklemeli miyim? Çoğu üründe fiyatlar şişirilip indirim diye satıldığı için pek güvenemiyorum.

11.11 indiriminde bir şeyler yaparlar gibi. Zaten aralık ayında da stokları eritmek için indirimler olur. Duruma göre beklenir uyguna gelirse alınabilir gibi.

11.11 indiriminde bir şeyler yaparlar gibi. Zaten aralık ayında da stokları eritmek için indirimler olur. Duruma göre beklenir uyguna gelirse alınabilir gibi.

N11'de güzel bir indirim olursa şahane olur. Taksit avantajları çok iyi orada. Kısa bir süre daha bekleyeceğim. İncehesap gaming gecesini de kontrol edeceğim bu hafta. İşlemci veya RAM uyguna denk gelirse onları alırım.

Bu tarz kampanyalarda firmalar ellerinde çok fazla sayıda kalan veya çoktan beklenilen kârlılığa ulaşmış ürünleri maliyetine ya da az fazlasına satarak nakite çevirip stoklarından kurtulmak isterler.
Bu kampanya aslında tüketiciyi değil satıcıyı hedef alır, müşteri elbette fiyatta tatmin edilmeye çalışılır fakat kimse hadi kampanya var katılalım da zarar edelim demez.
90 günlük fiyat ortalamasının üzerinde kampanyalı fiyatlandırmayı platformlar kabul etmez, bunu satıcılar bilir ve 100 gün önce zamlı fiyatları yazar ve beklemeye geçer.

Ek olarak; platformlar bu sürede aldıkları komisyonda indirime giderek hem satıcı hem alıcıyı teşvik eder.

Her satıcı katılmak zorunda değil benim fiyatım bu diyerek fiyatlandırmasını sabit tutabilir.