veridiasquo

Başarılı
XPG LANCER RGB DDR5 1x16 GB 6000 MHz RAM'im var, bilgisayarı ilk toplayıp EXPO açınca yine Kernel Power hataları alıyordum. EXPO'yu kapatıp 2 hafta denedim, Kernel Power hatası hiç almadım. Bugün EXPO açıp bir Battlefield 6 girdim, maç başlar başlamaz Kernel Power 41 63 aldım. Bu hatanın EXPO ile alakası olabilir mi yoksa denk mi geldi? Sorunu nasıl çözebilirim?

Anakartım ASUS Prime B650M-R

Ben bu hatayı PBO ayarını çok agresif ayarladığım için alıyordum. Biraz kısınca düzeldi.

PBO ayarlarınız nedir?

Normalde bu hata PSU veya ekran kartı kaynaklı olur.
Genelde öyle söylenir ama ben Windows 10'da alıyordum. Onboard ekran kartı ve harici ekran kartıyla denedim ve ne yaptıysam düzelmemişti. En son anakart bozuk herhalde diye düşündüm. Sonra 11 kurunca düzeldi. Tam kafayı yedirmelik sorun. Konusu şurada.

Normalde bu hata PSU veya ekran kartı kaynaklı olur.
Farklı PSU ve GPU ile denendi, problem aynı. Sadece farklı RAM deneyemedim. Ki zaten EXPO kapalıyken çökme yok.
Ben bu hatayı PBO ayarını çok agresif ayarladığım için alıyordum. Biraz kısınca düzeldi.

PBO ayarlarınız nedir?

RAM normali 6000 MHz ama EXPO açık değilken 4800 çalışıyor anakartın kendi EXPO'sunda herhangi bir ayar yok.
Genelde öyle söylenir ama ben Windows 10'da alıyordum. Onboard ekran kartı ve harici ekran kartıyla denedim ve ne yaptıysam düzelmemişti. En son anakart bozuk herhalde diye düşündüm. Sonra 11 kurunca düzeldi. Tam kafayı yedirmelik sorun. Konusu şurada.

Windows 11 kullanmaktayım.

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör: