ozaanw

Uzman
Sorunun neyde olduğunu çözemedim bu yüzden yardıma baş vurdum, şunu yaşıyorum; sistem açıldığında şifremi giriyorum ve bazen "hoş geldiniz" ekranında bazen de masaüstü gözüktüğü anda bilgisayar donuyor. Uzun bir süre bekleyince mouse hareket ediyor çok yavaşça ama yine sistemi kullanamıyorum. Bu sorun neden kaynaklanıyordur, çözebilir miyim?

Sorunun neyde olduğunu çözemedim bu yüzden yardıma baş vurdum, şunu yaşıyorum; sistem açıldığında şifremi giriyorum ve bazen "hoş geldiniz" ekranında bazen de masaüstü gözüktüğü anda bilgisayar donuyor. Uzun bir süre bekleyince mouse hareket ediyor çok yavaşça ama yine sistemi kullanamıyorum. Bu sorun neden kaynaklanıyordur, çözebilir miyim?
Hocam benzerini bir müşterim yaşıyordu, grafik işlemci arızası vardı ama o ihtimal size denk gelmiş olamaz diye düşünüyorum. Temiz bir kurulum yapmanı öneririm eğer çözülmezse sorun işlemcinin grafik kartı ile görüntü almaya çalış ya da alternatif bir ekran kartı ile dene.
Genelde ya windowsun dosyalarının bozulması ya da grafik işlemcinin arızalanmasından kaynaklı bir durum oluyor bu.

Hocam benzerini bir müşterim yaşıyordu, grafik işlemci arızası vardı ama o ihtimal size denk gelmiş olamaz diye düşünüyorum. Temiz bir kurulum yapmanı öneririm eğer çözülmezse sorun işlemcinin grafik kartı ile görüntü almaya çalış ya da alternatif bir ekran kartı ile dene.
Genelde ya Windows'un dosyalarının bozulması ya da grafik işlemcinin arızalanmasından kaynaklı bir durum oluyor bu.

Sisteme hiç erişemiyor değilim, 10-20 kez kapat aç yapınca eninde sonunda bir kez açılıyor. Sizce format bu durumu çözer mi? Sanırım AMD'nin rezalet sürücülerinden kaynaklanıyor.

Sisteme hiç erişemiyor değilim, 10-20 kez kapat aç yapınca eninde sonunda bir kez açılıyor. Sizce format bu durumu çözer mi? Sanırım AMD'nin rezalet sürücülerinden kaynaklanıyor.
Zannetmiyorum AMD sürücüsünden kaynaklı bir durum olsaydı bios ekranında falanda sorun yaşardın. En kronik kart R9 390X kullanıyorum server sistemimde. Temiz bir kurulum yapabileceğin ilk deneme olur hocam. Ya da önerebileceğim bir arkadaşından ekran kartını ödünç al eğer karttan şüpheleniyorsan.

Zannetmiyorum AMD sürücüsünden kaynaklı bir durum olsaydı BIOS ekranında falanda sorun yaşardın. En kronik kart R9 390X kullanıyorum server sistemimde. Temiz bir kurulum yapabileceğin ilk deneme olur hocam. Ya da önerebileceğim bir arkadaşından ekran kartını ödünç al eğer karttan şüpheleniyorsan.

Sürücüleri silip bir baştan yükledim. Sorunsuz açıldı tek seferde, aslında sorunsuz değil. Ufak tefek saniyelik donmalar eşliğinde açıldı ve Görev Yöneticisi CPU %100 gösterdi 3-5 saniyeliğine. Sorun ekran kartında değil işlemcide olabilir mi sizce?