burak_ats

Çalışkan
Evet arkadaşlar sorunum bu. Denediğim çözümler:

Windows 10 ve Windows 11 denendi.
AMD EXPO açık/kapalı denendi.

1 aydır bu sorunla uğraşıyorum arkadaşlar. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD Ryzen 9 7950X işlemci 4070 Ti super ekran kartı X870e anakart 32 GB RAM 1200W PSU 2TB SSD (1TB+1TB). BIOS'la alakası yok denedim hocam.
RAM'ler nedir? X870E ASUS mu? Oyunda mı stutter var sadece yoksa Windows'ta da oluyor mu?

2x16 6000 CL30 mu RAM'ler, biraz daha detaylı versen iyi olur marka model olarak parçaları.

Gaming'e özgü mü bu takılmalar yoksa Windows'tayken de oluyor mu mouse takılma-donması tarzında?

RAM'ler nedir? X870e ASUS mu? Oyunda mı stutter var sadece yoksa Windows'ta da oluyor mu?

2x16 6000 CL30 mu RAM'ler, biraz daha detaylı versen iyi olur marka model olarak parçaları.

Gaming'e özgü mü bu takılmalar yoksa Windows'tayken de oluyor mu mouse takılma-donması tarzında?

Windows'ta yok hocam evet 6000MHz CL30 2x16.

Oyunlarda var hocam stutter. Evet anakart X870e ASUS ROG. Benim ana RAM'lerim garantide onlarda bir şey yokmuş şu anki takılı olanlar XPG 6000MHz CL30 olması lazım.
SSD'ler Gen5 mi, GPU-Z indirip SS atar mısın, ekran kartı x8 mi x16 mı kullanılıyor? 1. ve 2. slotlara SSD taktıysan o da drop yapıyor.

SSD'ler Gen5 mi, GPU-Z indirip SS atar mısın, ekran kartı x8 mi x16 mı kullanılıyor? 1. ve 2. slotlara SSD taktıysan o da drop yapıyor.
2. M.2 slotu daha doğrusu GPU hattını paylaşıyor genelde ASUS kartlarda, x8'e düşürmesi kağıt üstünde sıkıntı yapmasa da oyunlarda drop yapıyor, denemek lazım.

M.2'ler hangi slotlara takılı senin kartta?