Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Testo Unit

Üstün
Makaleler
4
Sistemimi satıyorum ve yeni alınmış gibi kalıntı bırakmak istemiyorum ardımdan. İstediklerim:
  1. SSD'deki tüm verileri kalıcı silmek.
  2. Sistemin Mac ve IP adresini değiştirmek.
  3. Donanımların seri numaralarını değiştirmek.
Bunları nasıl yapabilirim? Ek öneriniz var ise çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sistemimi satıyorum ve yeni alınmış gibi kalıntı bırakmak istemiyorum ardımdan. İstediklerim:
1- Kullandığınız diskin üretici tarafından sağlanmış "secure erase" özelliği varsa bunu kullanarak yapabilirsiniz. Birçok anakart da desteklediği SSD'ler için bu özelliği sunuyor. Disk üreticisinin yazılımını kullanın. Eğer böyle bir şey yoksa PartedMagic veya GParted gibi klasik araçları kullanabilirsiniz. Bu iki yazılım da USB üzerinden boot edilmeyi destekler, dolayısıyla temizlemek için ikinci bir bilgisayara ihtiyaç duymazsınız.

2- MAC adresi anakarttaki ethernet kartıyla, IP adresi ise evdeki internetinizle alakalıdır. Bunları değiştirmenin herhangi bir gereği yok, zaten kişisel olarak sizinle bağlı değiller. Diski temizledikten sonra bunların olası kayıtları ortadan kalkacaktır.

3- Donanımların seri numarası sizinle eşleştirilebilecek bir şey değildir. Bunu bazı firmalar yapar ancak bu veriler saklanır. Valorant'ın hardware ban atarken seri numarasını kullanması gibi. Paranoyaya gerek yok.

Sistemi satmadan önce diski güvenli olarak temizlemeniz yeterli.
Bilmediğiniz konularda nasıl da kendinizden emin konuşuyorsunuz gerçekten şaşırtıcı. Cahil cesareti sanırım.
Recover etme programlarıyla bulunmayacak şekilde sadece uninstall programları vb. programlar silebiliyor diye biliyorum. Yani dosya arayüzüyle kalıcı olarak silseniz bile kalıntıları kalır diye biliyorum.

Matkap ile diski fiziksel olarak bozmaktan baska yolun yok.

ID icinse Ethernet karti ve istedigin donanimlari degistirmen lazim.

Son düzenleyen: Moderatör: