Merhaba, 2 aydır yavaş yavaş parçalar alıyordum; bugün ekran kartı haricinde her şey elime ulaştı. Ben de montajı yaptım. İşlemcide dahili ekran kartı olmadığı için elimde olan GT730'u taktım. Sistemi çalıştırdığım an kartdan alev çıktı direkt fişi çektim. Sonrasında karttan sanarak bir tane daha ekran kartı vardı GT 420 taktım çalıştırdım o da yandı. Ne yapacağımı bilmiyorum, ikisi de aynı yerden yandı. Birkaç haftaya ekran kartı alacağım ama ya ona da bir şey olursa diye korkuyorum.

İşlemci: Ryzen 5 5600.
Gigabyte A520M k V2 anakart.
Fazeon F16 kasa 650W 80+ PSU.

Fazeon F1 aldık malzemesi kalitesiz, şansımıza PSU sağlam çıktı ama ön panel USB soketleri de hatalı çıktı takacak yer bulamadık başka formül uydurduk.
İki defa ekran kartı yaktıysan anakart soketi illaki zarar görmüştür, SSD'yi de yakmadan sistemi elden çıkarın, sadece PSU ile çözülecek bir durum gibi gözükmüyor.

Fazeon F1 aldık malzemesi kalitesiz, şansımıza PSU sağlam çıktı ama ön panel USB soketleri de hatalı çıktı takacak yer bulamadık başka formül uydurduk.
İki defa ekran kartı yaktıysan anakart soketi illaki zarar görmüştür, SSD'yi de yakmadan sistemi elden çıkarın, sadece PSU ile çözülecek bir durum gibi gözükmüyor.

PCI-e sağlam gibi duruyor ama bilmiyorum iade etmeye çalışacağım.

İade zor olabilir değişim yapabilirler duruma göre, iade olursa tamamdır değişim olursa al sat yaparsınız, SSD verilerini mutlaka yedekle.

SSD verileri önemli değil laptoptan sökmeden önce gerekli olanları yedeklemiştim. İnşallah diğer parçalar bozulmamıştır iade kabul olmazsa sadece PSU değişsem yeter mi?

SSD verileri önemli değil laptoptan sökmeden önce gerekli olanları yedeklemiştim. İnşallah diğer parçalar bozulmamıştır iade kabul olmazsa sadece PSU değişsem yeter mi?

Sistemi komple servise göndereceksin sanırım? Donanım parçalarını kontrol ederler, ya da sen özellikle anakart ve PSU'yu belirt böyle bir durum var diyerek, ona göre hareket edersin.

Başka bir şeyden yapma ihtimali yok mu?
Şimdi bu kartlar harici güç gerektirmeyen kartlar ya belki sorun anakartta da olabilir ama anakartların böyle saçma bir sıkıntı yaratması çok düşük ihtimal. Yine PSU yüzünden anakart bozulmuş anakart da kartları bozmuş olabilir. Yani %99 senin anakart da bozuk şu an.

Şimdi bu kartlar harici güç gerektirmeyen kartlar ya belki sorun anakartta da olabilir ama anakartların böyle saçma bir sıkıntı yaratması çok düşük ihtimal. Yine PSU yüzünden anakart bozulmuş anakart da kartları bozmuş olabilir. Yani %99 senin anakart da bozuk şu an.

Anakart diğer parçaları da bozmuş mudur? Bir daha alamam çünkü o parçaları.