Hocam mantığını fiyatlarını ve özelliklerini görerek söyleyebiliriz. Yeni bir konu oluşturun ve hangi bileşenler hakkında yardım almak istediğinizi yazın. Arkadaşlar da yardımcı olur.

İnanılmaz mantıklı bir açıklama yaptınız. Gözümden kaçan detayları bu mesajınızda fark ettim. Çok teşekkür ederim. O halde şöyle yapalım, aşağıya bileşenleri yazsam, hangisi mantıklı bana söyler misiniz? 4 adet bileşen var zaten. Anakart, PSU, ekran kartı, sıvı soğutucu. Bu 4 bileşeni hem ASUS'tan hem de farklı markalardan 2 farklı şekilde ayarladım ben. Hangilerini tercih etmem konusunda yardımcı olur musunuz? Aşağıya ekran görüntüsü atacağım eğer yardımcı olurum derseniz.

Arkadaşlar siz de yardımcı olur musunuz rica etsem? Şu mesajımı okumanız yeterli.

"Aşağıya bileşenleri yazsam, hangisi mantıklı bana söyler misiniz? 4 adet bileşen var zaten. Anakart, PSU, ekran kartı, sıvı soğutucu. Bu 4 bileşeni hem ASUS'tan hem de farklı markalardan 2 farklı şekilde ayarladım ben. Hangilerini tercih etmem konusunda yardımcı olur musunuz? Aşağıya ekran görüntüsü atacağım eğer yardımcı olurum derseniz."

İyi Sosyaller herkese.

Yeni bir sistem topluyorum ve bütün bileşenleri ASUS ROG markasından yapıp yapmamak konusunda fikirlerinizi almak istedim.

Açıkçası bütçem yetiyor fakat bir konuda kabul ediyorum ki ASUS ROG ürünleri gerçekten fahiş fiyattan satılıyor. Yani diğer markalardan karışık şekilde aynı tarz bir sistem toplamak istediğimde belki de 50 bin TL cebimde kalacak. Fakat ROG ürünlerinin de kalitesini tartışmaya gerek yok.

Full ASUS ROG sistem dizmeye kalktığım zaman en çok canımı sıkan şey ekran kartı konusu.

Ekran kartı olarak şu an ROG 5080 almak istediğimde 90 bin lira civarına satılıyor. Fakat ben ROG 5080 Super beklemeyi düşünüyorum. Bu ekran kartı da muhtemelen minimum 110 binden satılacak. Bu fiyatlara çıktığım zaman 5090 ekran kartlarının giriş seviye modelleri alınabiliyor. Yani sırf ROG olsun diye 5080 Super'e extra para vereceğim fakat aynı fiyatlara 5090 gibi üst model alabiliyor olacağım. Giriş seviye 5090 da alınır mı? Gerçi orası ayrı bir tartışma konusu.

Her şeyi anlattım. Sizce değer mi böyle bir sistem dizmeye? Düşüncelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.
Amaç kaliteli olmasıysa ASUS olması yeterli, zaten minimum Prime var, Prime dediğimiz seri çoğu markanın üst sınıf dediği üründen kaliteli ve dayanıklı.
ROG Tarafı biraz daha kombin yapmak isteyen, görünüme önem veren insanlar için ve genelde yeni teknolojik özellikler barındırabiliyor. Elbette soğutma konusunda daha iyi ama fiyattaki fark devasa.

Prime kalitesiymiş, Taichi ASRock, msi, Sapphire kullanmadığın belli.

GPU soğutmalarının bazıları berbat, MB'lerde kronik sorunlular var...
Amaç kaliteli olmasıysa ASUS olması yeterli, zaten minimum Prime var, Prime dediğimiz seri çoğu markanın üst sınıf dediği üründen kaliteli ve dayanıklı.
ROG Tarafı biraz daha kombin yapmak isteyen, görünüme önem veren insanlar için ve genelde yeni teknolojik özellikler barındırabiliyor. Elbette soğutma konusunda daha iyi ama fiyattaki fark devasa.

Değmez. Geçen yıl arkadaşım aynısını yaptı 200 bin TL full ROG temalı 4090 sisteme bayıldı. Hiçbir şeye değmiyor parana değer veren birisi olduğun için bence yapma özellikle üstte demişsin 5090 alabilirken 5080 veya 5080S almak saçma olur.

Prime kalitesiymiş, Taichi ASRock, msi, Sapphire kullanmadığın belli.

GPU soğutmalarının bazıları berbat, MB'lerde kronik sorunlular var...
Taichi hariç hepsini kullandım rahat ol. Kaliteli olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
ASRock zaten ASUS tarafından yaratılmış bir marka kendi ağzınla kaliteyi işaret ediyorsun.

Taichi hariç hepsini kullandım rahat ol. Kaliteli olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
ASRock zaten ASUS tarafından yaratılmış bir marka kendi ağzınla kaliteyi işaret ediyorsun.
Üst firmaya bağlı olması aynı kalitede olduğu anlamına gelmez.

Volkswagen, Bugatti'nin üst firması ona bakarsan. Bu durumda Passat'ın Veyron'dan daha iyi veya es olması gerekiyor.

ASUS'un çoğu urunu şişirilmiş oluyor. Mesela TUF serisi, en dandik laptop ve ekipman serisidir benim için. F15, A15 rezillikleri mesela ve daha kötüsü bu rezil cihazların fiyatları Nitro 16 gibi serilerden daha yüksek. Pentium 3'lerden beri aynı dandiklikte devam ediyor.

Telefon, anakart, GPU değişmiyor, çoğu rezil. Zenfone 2'lerdeki plastik kasalar, ZenBook'lar vs. vs.

Daha Taichinin ASRock'un bir serisi olduğunu bilmiyorsun. Sapphire ise 10 sene sonra yeni model çıakrttı, almış olmanın ihtimali yok. Kusura bakma ama bence yalan söylemektesin.

Son düzenleme:
Üst firmaya bağlı olması aynı kalitede olduğu anlamına gelmez.

Volkswagen, Bugatti'nin üst firması ona bakarsan. Bu durumda Passat'ın Veyron'dan daha iyi veya es olması gerekiyor.

ASUS'un çoğu urunu şişirilmiş oluyor. Mesela TUF serisi, en dandik laptop ve ekipman serisidir benim için. F15, A15 rezillikleri mesela ve daha kötüsü bu rezil cihazların fiyatları Nitro 16 gibi serilerden daha yüksek. Pentium 3'lerden beri aynı dandiklikte devam ediyor.

Telefon, anakart, GPU değişmiyor, çoğu rezil. Zenfone 2'lerdeki plastik kasalar, ZenBook'lar vs. vs.

Daha Taichinin ASRock'un bir serisi olduğunu bilmiyorsun. Sapphire ise 10 sene sonra yeni model çıakrttı, almış olmanın ihtimali yok. Kusura bakma ama bence yalan söylemektesin.
Bir şeyler anlatıyorsun ama ben anlamıyorum bence boşuna yorma kendini.
Her markanın her serisini veya ürününü bilmek zorunda olduğumu sana düşündüren nedir ayrıca?
Yalan söylenecek bir konu olmadığı halde yalan söylüyorsun demenden anlıyorum ki anlamamamın sebebi ben değilim, sensin.